SVT > Inrikes

Friday, 24 January, 00:47

SVT - 14 jan 20 kl. 22:07

Appar sprider persondata ”okontrollerat” enligt rapportAppar och digitala annonsnätverk bryter systematiskt mot lagen genom en okontrollerad handel med personuppgifter, enligt den norska konsumentorganisationen Forbrukerrådet. Organisationen har anmält dejtingappen Grindr och fem företag de samarbetar med för brott mot GDPR-lagstiftningen. Nu höjs även krav på att svenska Datainspektionen ska granska branschen. – Man har inte agerat enligt den lagstiftning som finns, säger Sinan Akdag, digital expert på Sveriges Konsumenter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Forbrukerrådet, Grindr, GDPR, Datainspektionen, Sinan Akdag, Sveriges Konsumenter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Appar, sprider, persondata, okontrolleratenligt , rapport
GöteborgsPosten - 05 jun 18 kl. 20:12

Ny skogsbrand sprider sig okontrollerat

Släckningen av den stora skogsbranden sydväst om Sala pågår för fullt. Men nya bränder har brutit ut norr om Sala. En av dem sprider sig okontrollerat och ett tiotal hushåll har evakuerats..

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 18 kl. 20:24

Ny skogsbrand sprider sig okontrollerat

Släckningen av den stora skogsbranden sydväst om Sala pågår för fullt. Men nya bränder har brutit ut norr om Sala. En av dem sprider sig okontrollerat och ett tiotal hushåll har evakuerats.

P3 - I förrgår: 15:10

Appar sprider känslig information: Datainspektionen "Vi ska studera det noggrant"

Datainspektionen har ännu inte landat i hur de ska gå vidare efter att en internationell kartläggning visat hur appar sprider känslig information om sina användare..

Aftonbladet - Igår: 11:27

Populära appar sprider intima uppgifter

▸ En rapport som avslöjar hur populära appar sprider uppgifter om så väl sexuella preferenser som kvinnors ägglossning….

SR - Igår: 12:57

Ygeman upprörd när appar sprider intima uppgifter

Digitaliseringsminister Anders Ygeman reagerar med upprördhet på hur populära appar sprider vidare intima uppgifter som sexvanor, sexuell läggning och geografisk position till kommersiella aktörer..

Mobil - 15 jan 20 kl. 09:04

Studie visar: Appar sprider känslig persondata ”okontrollerat”

Norska Forbrukerrådet kommer med allvarlig kritik mot flera populära appar, som visat sig dela känslig användardata med tredje part..

SR - I förrgår: 17:46

Datainspektionen välkomnar granskning av appar

Datainspektionen i Sverige välkomnar en norsk granskning som visar hur appar sprider mycket intima uppgifter om bland anat sexvanor..

UNT - 05 jun 18 kl. 20:12

Ny skogsbrand sprider sig okontrollerat

Släckningen av den stora skogsbranden sydväst om Sala pågår för fullt..

SR - 18 jul 18 kl. 10:57

Kämpar mot bränderna: Sprider sig okontrollerat

I Ljusdal räknar skadeplatschefen Hans Nornholm med att bränderna kommer sprida sig under dagen. I nuläget brinner det på sju platser i kommunen, på ett sammanlagt område på 1500 hektar. Hör om var läget är svårast just nu..

SVT - 28 jun 19 kl. 16:14

Skogsbranden i Katalonien sprider sig okontrollerat

Den stora skogsbranden som bröt ut under onsdagen i spanska Katalonien är ännu inte under kontroll och har sedan dess också vuxit sig större. Över 400 brandmän kämpar med att släcka branden som hittills förstört 6 500 hektar, det skriver den spanska morgontidningen El País engelska edition..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

”Jag är rädd att samebyn bara ser detta som ett sätt att tjäna pengar”

Efter att Girjas sameby vunnit tvist om jakträtter i Sapmi går partiledaren för Jakt- och fiskesamerna ut och uttrycker en oro för att inte alla samer kommer få ta del av fördelarna från domen. – Jag är besviken över utgången, man borde processat det samiska folket mot staten i stället för en ekonomisk förening mot staten – som faktiskt en sameby är, säger Håkan Jonsson..

SVT - 5 timmar sedan

”Upprörande att regeringen anpassar miljöbilsregler till Volvo”

Ordföranden i riksdagens trafikutskott, Jens Holm (V) tycker att det är fel att regeringen sätter Volvos intressen före klimathänsyn, och han är förvånad över att Miljöpartiet accepterat detta. Regeringen får både stöd och kritik i riksdagen för att man höjt utsläppsgränsen för miljöbilar..

SVT - 6 timmar sedan

Polisens gängexpert: Mc-gängen har fått härja ganska fritt

En rad sprängdåd den senaste tiden misstänks ha kopplingar till mc-gäng. Ett pris man får betala när resurser har riktats mot annan gängkriminalitet, enligt poliskommissarien och mc-gängexperten Sven Lindgren. – Mc-gängen har fått stå på vänt, säger han till SVT Nyheter..

SVT - 7 timmar sedan

Storbolagen styr om bilarna

Sex av de tio bolagen med störst börsvärde har klimatregler i tjänstebilspolicyn, och ytterligare två är på väg att införa det. Det visar SVT:s granskning av storbolagen. Ofta innehåller reglerna maxgräns för koldioxidutsläpp eller krav på el- eller laddhybrid..

SVT - 8 timmar sedan

Girjas banar väg för fler samebyar

Girja samebys seger i Högsta domstolen väcker frågor om hur myndigheterna ska agera om fler samebyar startar rättsprocesser. – Vi förväntar oss att också staten läser och analyserar vad det innebär, säger Åsa Larsson Blind på Svenska Samernas riksförbund (SSR)..

SVT - 8 timmar sedan

Polisen om sprängningarna: Det behövs mer kunskap

Året har börjat med flera uppmärksammade explosioner i Sverige och förra året skedde 257 sprängningar runtom i landet. Enligt Stefan Hector, kommenderingschef för polisens Nationella operativa avdelning är det konflikter mellan kriminella grupperingar eller individer kopplade till droghandel eller personliga konflikter som ligger bakom..

SVT - 18 timmar sedan

Regeringen räddade Volvo men bromsade klimatomställningen – igen

Den rödgröna regeringen har tagit krafttag för att få ner utsläppen från personbilar – med höga skatter på törstiga fossilbilar, och subventioner till klimatbilar. Men i höstas lättade regeringen plötsligt på klimatkraven. Nu visar SVTs granskning att merparten av de räddade bilmodellerna var stora Volvobilar.

SVT - Igår: 22:03

Ställföreträdande rikspolischefen om sprängningarna: ”Svårt att undvika helt”

Tidigt på onsdagsmorgonen inträffade ett nytt sprängdåd i Sverige, den här gången i Norrköping. Enligt ställföreträdande rikspolischef Mats Löfving är läget allvarligt. – Vi gör mycket åt det här, men den här utvecklingen vi sett den här veckan vill vi inte se mer av, säger han i SVT:s Aktuellt..

SVT - Igår: 21:02

”Kriminella nätverk i olika regioner kan stötta varandra”

Polisen ser den senaste tidens sprängningar som hot mot privatpersoner och inte mot samhället, det säger Palle Nilsson, kommenderingschef för operation Rimfrost..

SVT - Igår: 20:26

Utbildningministern: ”Orolig över en situation där barn fick undervisning av andra än lärare”

I Sverige är det förbjudet att undervisa sina barn hemma sedan år 2011. Därför finns det nu familjer som flyttar utomlands i syfte att kunna hemundervisa sina barn..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.