Kristianstadsbladet > Kultur

Friday, 17 January, 18:00

Kristianstadsbladet - 13 jan 20 kl. 20:00

Sölvesborgs tidigare kulturchef: ”retoriken påminner om fascister och kommunister”Efter flera månaders tystnad talar nu Sölvesborgs tidigare kulturchef Sofia Lenninger ut, och hon gör det i en debattartikel i Dagens Nyheter. Hon förklarar bakgrunden till att hon tvingades lämna sin tjänst efter samstyrets maktövertagande och jämför Sverigedemokraternas retorik i kulturfrågor med den som tidigare bedrevs av fascister och kommunister..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Sölvesborgs, Sofia Lenninger, Dagens Nyheter, Sverigedemokraternas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sölvesborgstidigare , kulturchef, retoriken, påminnerom , fascisteroch , kommunister
Blekinge Läns tidning - 13 jan 20 kl. 20:00

Sölvesborgs tidigare kulturchef: ”retoriken påminner om fascister och kommunister”

Efter flera månaders tystnad talar nu Sölvesborgs tidigare kulturchef Sofia Lenninger ut, och hon gör det i en debattartikel i Dagens Nyheter. Hon förklarar bakgrunden till att hon tvingades lämna sin tjänst efter samstyrets maktövertagande och jämför Sverigedemokraternas retorik i kulturfrågor med den som tidigare bedrevs av fascister och kommunister..

YLE - 12 maj 16 kl. 03:40

Kulturchef: Demokratiskt problem med digital detaljfixering

Gunilla Kindstrand tycker att forskningsresultatet om att digitala läsare fokuserar på detaljer träffar mitt i prick, och säger att massmedier redan har börjat anpassa sig till det här. Hon är också oroad över vad trenden kan leda till i förlängningen. - Det kan bli ett demokratiskt problem.

GöteborgsPosten - 19 apr 19 kl. 11:30

Notre-Dame påminner oss om att vi är en del av historien

GP:s kulturchef Björn Werner om reaktionerna efter branden i den stora Pariskatedralen..

Dagens Media - 20 sep 19 kl. 15:33

”En publicistisk idé som påminner om en amöba”

MEDIEDAGEN. Det blev en het debatt när mediernas förhållningssätt till nätjättarna diskuterades under Mediedagen. Expressens kulturchef Karin Olsson liknade Nyheter365:s publicistiska idé vid en amöba..

Sydsvenskan - 03 okt 15 kl. 04:00

Den ideologiska ytan spricker

En bunt runda knäckebrödsskivor hälsar välkommen på Signal. Allison Smiths miljö kunde vara ett svar på Svensk Hemslöjd: en vacker svepask, smidda spikar, en flätad korg, en skål i lergods, en kvast av björkris. Allt är generöst scenograferat med foton, som påminner om varmt välkomnande bondekultur.

DN - 05 nov 14 kl. 16:02

Våg av kritik mot Bah Kuhnkes debattinlägg

Kulturminister Alice Bah Kuhnkes (MP) debattartikel påminner om substanslös textreklam, skriver Expressens biträdande kulturchef Jens Liljestrand. Artikeln balanserar på pekoralets brant, skriver DN:s kulturchef Björn Wiman..

Sydsvenskan - 25 jul 12 kl. 08:38

Haltande hjälte reser sig knappt

Den tredje och avslutande filmen i Christopher Nolans ?Batman?-trilogi är en modern Wagneropera med actionscener i kolossalformat i stället för sångnummer.

SVT Debatt - 13 jun 13 kl. 11:19

Erdogan har blivit vad han själv en gång slogs emot

TURKIET Protesterna i Turkiet var en fantastisk möjlighet för premiärminister Erdogan att ge landets politiska klimat en nystart. Tyvärr tog han aldrig tillfället. Regeringen har blivit vad den en gång själv slogs emot.

BT - 09 aug 13 kl. 21:43

USA och Ryssland ska tala om Syrien

USA och Ryssland är ense om behovet att snarast genomföra en konferens om Syrien i Genève. Ryska utrikesministern Sergej Lavrov sade att han ska möta Kerry igen i slutet av månaden för att förbereda samtalen. Han uttalade sig efter mötet i Washington mellan utrikes- och försvarsministrarna och beskrev stämningen som överlag mycket positiv.

YA - 22 nov 13 kl. 04:00

Stoppa floden av lögner

Foto: BERTIL ERICSON
Den fria rörligheten inom EU leder till att fler kan flytta dit det finns jobb.
Till årsskiftet stoppas det särskilda tillståndskrav som personer från Rumänien och Bulgarien behöver för att arbeta i bland annat Storbritannien. När länderna blev medlemmar av EU 2007 införde ett antal stater tillfälliga regler för arbetskraftsinvandring.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Lindy Larsson är ett med sin roll

Musikalen ”Hedwig and the angry inch” är rock och punk och en saga om en karriär. I Malmö är det här en föreställning som engagerar och berör, inte minst genom Lindy Larssons övertygande insats i huvudrollen. Kulturjournalisten Henric Tiselius ser en föreställning som i vår ges på en scen nära dig.

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Kulturbyggnad på Österlen säljs för 7,6 miljoner

Gamla Kabusa konsthall är såld. Den nya ägaren Britta Sjunnesson från Beddingestrand är konstälskaren som upptäckte att hon hade för lite utrymme hemma för utställningar. Nu blåser hon nytt liv i den gamla byggnaden i Kabusa med utställningar, events och arrangemang av olika slag..

Kristianstadsbladet - Igår: 17:00

Hamberg först ut i Stadsbibliotekets nya satsning

”Vi vill locka fler yngre”, säger Eva Fridlund, programbibliotekarie på Kristianstads stadsbibliotek, om en av deras nya satsningar, After work-kvällar med litteraturen i fokus. Först ut: Emma Hamberg. .

Kristianstadsbladet - Igår: 09:36

Vardagsdebut som lider av barnsjukdomar

Vilda Rosenblad debuterar med en roman om vardag, sorg och relationer. Det är lätt att tappa fokus bland alla vardagsscener, tycker recensenten Lisa M Jagemark..

Kristianstadsbladet - Igår: 09:32

Prosalyrisk pilgrimsvandring att njuta av

Lisa Marques Jagemark njuter av Alva Dahls debut om längtan, gudstro och uppbrott..

Kristianstadsbladet - Igår: 09:34

Jensen är provocerande självsäker

Den yviga stilen och de tvärsäkra sanningarna till trots kan Carsten Jensens tankebok ”Mot stjärnorna”, om vår tids akuta frågor och behovet av samarbete mellan generationerna, fungera som inspiration till handling..

Kristianstadsbladet - Igår: 09:34

Oantastliga berättelser skapar oro

John Keenes ”Motberättelser” är en hyllad samling historier och noveller om marginaliserade ”skuggestalter” i den amerikanska historien. Recensenten Andrés Stoopendaal läser ett verk som möjligen bågnar av politiska underströmmar..

Kristianstadsbladet - Igår: 09:35

Lagerkvists knutna näve behövs även i dag

En välkommen påminnelse om vikten av att ständigt kämpa för demokratins friheter. Så läser litteraturkritikern Jimmy Vulovic Pär Lagerkvist-samfundets årsskrift 2019..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 08:45

Bronsstatyer lever farligt – stölderna fortsätter

Bronsstatyer i offentlig miljö lever ett farligt liv. Senast var det "Ung pojke" som försvann utanför en gymnasieskola i Ystad, och han delar sitt öde med konstverk i flera andra städer. – Enormt frustrerande, säger en konsthallschef..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 01:00

I Kåseberga i januari – Per Wästbergs andra dikt

Kåseberga och den svenska sydkusten har en särskild plats i författaren Per Wästbergs hjärta. Och i hans andra dikt i satsningen Plats för poesi är det här vi rör oss. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.