SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 22 January, 21:55

SmålandsPosten - 14 jan 20 kl. 20:57

Enkelt råd kan hjälpa många äldre se bättreMånga äldre ser mycket sämre än de själva tror. En studie visar att sex av tio 70-åringar skulle kunna förbättra sin syn genom att byta styrka på sina glasögon eller skaffa glasögon för första gången..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enkelt, rådkan , hjälpamånga , äldrese bättre
News55 - 08 jun 17 kl. 11:33

Robotar ska hjälpa äldre att äta

Forskare vid Karlstads universitet håller på att ta fram ett hjälpmedel för äldre som har svårt att äta för egen hand. Genom robotteknik är tanken att de äldre ska få i sig mat de annars skulle ha svårt att få i sig, det skriver Forksning.se.

YLE - 05 jun 16 kl. 13:58

Tekniska hjälpmedel har utvecklats rejält - äldre kan bo hemma längre

Digitala hjälmedel kan i dagens läge hjälpa äldre personer att bo hemma längre, och ger bland annat ökad säkerhet, underhållning och kommunikation. Många har ändå inte tittat närmare på de här möjligheterna. "Medicin på kommande - vänta", säger en apparat som automatiskt ger ut läkemedel i hemmet, i den takt det behövs.

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 05:30

Fler vill springa för att hjälpa

Löparyran i Sverige verkar vara här för att stanna. Och med den växer en annan trend fram - viljan att springa för välgörenhet.
Listan på lopp i maj runtom i landet är lång och i mitten går världens största halvmaraton, Göteborgsvarvet, av stapeln.

BT - 08 jan 18 kl. 07:05

Banken vägrar låta Ing-Marie hjälpa sin 96-åriga mamma

I fjol kom den nya anhörighetslagen så att barn eller makar enkelt ska kunna hjälpa sina närstående med vardagsekonomin. Men på Handelsbanken blev det kalla handen när Ing-Marie och Lennart Lood skulle använda sig av sin behörighet..

SR - 08 jun 16 kl. 08:51

Enkelt blodprov kan hjälpa famlande läkare att skriva ut rätt antidepressiv medicin

När läkare idag skriver ut antidepressiv medicin måste de pröva sig fram, och det kan ta lång tid innan de hittar en medicin som faktiskt fungerar..

YLE - 16 sep 15 kl. 04:15

Äldre invandrare guld värda för de asylsökande

I föreningen Daisyeläkeläiset i Åbo har man gott om egna erfarenheter av hur det är att komma som invandrare till Finland. Erfarenheter som nu är ett ypperligt stöd för de asylsökande som precis har kommit hit. Daisyeläkeläiset huserar på Slottsgatan 41 i Åbo och är ett hjälpcenter för äldre invandrare, där man kan få stöd i vardagen som invandrare.

YLE - 26 maj 17 kl. 04:37

Hemvårdare bekräftar kritik: Äldre i dåligt skick kan få vänta månader på en vårdplats

Hemvårdaren Linda Nwaogo cyklar runt hos sina äldre klienter på Drumsö i Helsingfors. Hon håller med revisionsverkets kritik av äldreomsorgen i huvudstaden. Äldre i alltför dåligt skick vårdas hemma då det är svårt att hitta en vårdplats i dagens läge.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland

Om drygt ett år ska staten går över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland - "många riskerar att hamna utanför"

Om drygt ett år ska staten gå över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

Kristianstadsbladet - 04 aug 14 kl. 16:56

Sörenstam vill hjälpa SOK inför OS

Annika Sörenstam var en av de drivande krafterna bakom kampanjen för att få golf till OS.Med två år kvar till första utslaget i Rio öppnar nu den svenska megastjärnan för att hjälpa Sveriges Olympiska Kommitté inför OS-premiären.
- Vill de ha min hjälp gör jag det gärna, säger Annika Sörenstam på besök i Kungsbacka för sin egen juniortävling "Annika Invitational".

Trelleborgs Allehanda - 04 aug 14 kl. 16:56

Sörenstam vill hjälpa SOK inför OS

Annika Sörenstam var en av de drivande krafterna bakom kampanjen för att få golf till OS.Med två år kvar till första utslaget i Rio öppnar nu den svenska megastjärnan för att hjälpa Sveriges Olympiska Kommitté inför OS-premiären.
- Vill de ha min hjälp gör jag det gärna, säger Annika Sörenstam på besök i Kungsbacka för sin egen juniortävling "Annika Invitational".

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Brittiska parlamentet tar nytt brexitsteg

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Polisskjutningar ökar i Rio de Janeiro

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Man hittades skadad i Arlöv

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Renovering i topp över misslyckade affärer

Förra årets misslyckade köp kostade svenskarna 730 miljoner kronor..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Åklagaren: Weinstein är en våldtäktsman

Upprepade våldtäkter, sexuella övergrepp och tomma löften om jobb – under onsdagen riktade åklagaren en rad anklagelser mot filmproducenten Harvey Weinstein i den uppmärksammade rättegången mot honom..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Carlqvist har siktet inställt på bostadsmarknaden

Att växa i sin egen takt och inte ha några uttalade mål om hur mycket företaget måste växa per år. Det har varit Eddie Carlqvists melodi som vd för Carlqvist fastighetsbolag AB. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Man ögonskadad vid historisk dramatisering

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Företagarna upprörda över M och KD:s kohandel

Företagarna är upprörda över att Moderater och Kristdemokrater går emot sin egen politik i syfte att spela ett spel..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Han går 4000 kilometer för barncancerforskningen

Italienaren Mikhael Bellanza har bestämt sig för att gå hela vägen från Italien till Nordkap. Anledningen till den minst sagt långa vandringen är att han vill samla in pengar till barncancerforskningen. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Jordnära harmoni i Strömmaköp

Christina och Steffen Meyer flydde storstadens ekorrhjul och hittade lugnet i Strömmaköp. – Det här är vår nya vardag, ett ställe där vi trivs och aldrig kommer att fly ifrån för någon chartersemester, säger de och visar sin oas i olika odlingsnivåer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.