Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 20 January, 22:26

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 20 kl. 20:57

Enkelt råd kan hjälpa många äldre se bättreMånga äldre ser mycket sämre än de själva tror. En studie visar att sex av tio 70-åringar skulle kunna förbättra sin syn genom att byta styrka på sina glasögon eller skaffa glasögon för första gången. – Försämringar av synen kan komma smygande. Att få s.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enkelt, rådkan , hjälpamånga , äldrese bättre
News55 - 08 jun 17 kl. 11:33

Robotar ska hjälpa äldre att äta

Forskare vid Karlstads universitet håller på att ta fram ett hjälpmedel för äldre som har svårt att äta för egen hand. Genom robotteknik är tanken att de äldre ska få i sig mat de annars skulle ha svårt att få i sig, det skriver Forksning.se.

YLE - 05 jun 16 kl. 13:58

Tekniska hjälpmedel har utvecklats rejält - äldre kan bo hemma längre

Digitala hjälmedel kan i dagens läge hjälpa äldre personer att bo hemma längre, och ger bland annat ökad säkerhet, underhållning och kommunikation. Många har ändå inte tittat närmare på de här möjligheterna. "Medicin på kommande - vänta", säger en apparat som automatiskt ger ut läkemedel i hemmet, i den takt det behövs.

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 05:30

Fler vill springa för att hjälpa

Löparyran i Sverige verkar vara här för att stanna. Och med den växer en annan trend fram - viljan att springa för välgörenhet.
Listan på lopp i maj runtom i landet är lång och i mitten går världens största halvmaraton, Göteborgsvarvet, av stapeln.

BT - 08 jan 18 kl. 07:05

Banken vägrar låta Ing-Marie hjälpa sin 96-åriga mamma

I fjol kom den nya anhörighetslagen så att barn eller makar enkelt ska kunna hjälpa sina närstående med vardagsekonomin. Men på Handelsbanken blev det kalla handen när Ing-Marie och Lennart Lood skulle använda sig av sin behörighet..

SR - 08 jun 16 kl. 08:51

Enkelt blodprov kan hjälpa famlande läkare att skriva ut rätt antidepressiv medicin

När läkare idag skriver ut antidepressiv medicin måste de pröva sig fram, och det kan ta lång tid innan de hittar en medicin som faktiskt fungerar..

Skånskan - 16 timmar sedan

Stoppa brotten mot äldre!

Lundakvintetten har ett starkt fokus på att öka tryggheten i vår kommun. Sedan vi tog över styret så har trygghetsvakter vid Lund C, värmekameror på skadedrabbade skolor och utdrag ur brottsregistret vid anställning av hemtjänstpersonal införts. De senaste dagarna har vi kunnat läsa i tidningarna om hur äldre i Lund utsätts för bedrägerier och bedrägeriförsök.

YLE - 16 sep 15 kl. 04:15

Äldre invandrare guld värda för de asylsökande

I föreningen Daisyeläkeläiset i Åbo har man gott om egna erfarenheter av hur det är att komma som invandrare till Finland. Erfarenheter som nu är ett ypperligt stöd för de asylsökande som precis har kommit hit. Daisyeläkeläiset huserar på Slottsgatan 41 i Åbo och är ett hjälpcenter för äldre invandrare, där man kan få stöd i vardagen som invandrare.

YLE - 26 maj 17 kl. 04:37

Hemvårdare bekräftar kritik: Äldre i dåligt skick kan få vänta månader på en vårdplats

Hemvårdaren Linda Nwaogo cyklar runt hos sina äldre klienter på Drumsö i Helsingfors. Hon håller med revisionsverkets kritik av äldreomsorgen i huvudstaden. Äldre i alltför dåligt skick vårdas hemma då det är svårt att hitta en vårdplats i dagens läge.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland

Om drygt ett år ska staten går över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland - "många riskerar att hamna utanför"

Om drygt ett år ska staten gå över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

Kristianstadsbladet - 04 aug 14 kl. 16:56

Sörenstam vill hjälpa SOK inför OS

Annika Sörenstam var en av de drivande krafterna bakom kampanjen för att få golf till OS.Med två år kvar till första utslaget i Rio öppnar nu den svenska megastjärnan för att hjälpa Sveriges Olympiska Kommitté inför OS-premiären.
- Vill de ha min hjälp gör jag det gärna, säger Annika Sörenstam på besök i Kungsbacka för sin egen juniortävling "Annika Invitational".

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Man avliden efter brand i Tranemo

Den äldre man som på söndagen skadades allvarligt i en brand i Tranemo har nu avlidit, rapporterar Borås Tidning. Det var vid 7.35 på söndagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till ett flerfamiljshus i Tranemo i södra Västergötland.

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Kosovo och Serbien överens om direktflyg

Kosovo och Serbien har kommit överens om att återigen börja med direktflyg mellan länderna. Direktförbindelsen upphörde när kriget bröt ut i Kosovo 1998. "Den här händelsen är ännu ett steg i våra ansträngningar att normalisera relationerna mellan Kosov.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Guldbaggegala med stukat självförtroende

”And then we danced” och ”Aniara” de stora vinnarna..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Lasse Åberg: De senaste åren har varit tuffa

Lasse Åberg vinner Hedersguldbaggen på årets gala och kallar det "slutet på en epok". Många av hans vänner och kollegor har gått bort, bland andra Jon "Ole" Skolmen. – Det är "suck", det känns som att någon flåsar en i nacken, säger regissören och skåde.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Dödlig attack mot FN-anläggning i Nigeria

Jihadister har enligt FN genomfört en "extremt våldsam" attack mot en av organisationens anläggningar för humanitär hjälp till flyktingar i den avlägset belägna staden Ngala i nordöstra Nigeria. Enligt vittnen inträffade attacken i helgen. Jihadisterna.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

MP föreslår nya åtgärder mot hedersförtryck

I januariavtalet kom Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna överens om ett antal åtgärder för att komma åt hedersförtrycket. Nu föreslår MP ytterligare initiativ. Språkröret Per Bolund och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen skr.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Hus på 85 kvadratmeter sålt i Ljungbyhed – priset: 1 300 000 kronor

Nu är affären klar och det blir ny ägare till huset p….

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Så vill de boende att Pilängen och Silvergården blir tryggare

Boende i Norrestad tyckte till på trygghetsvandringen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Så förändrar Tinder våra tankar

Dejtingapparna förändrar oss på djupet..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Storseger för H65 i toppmötet

Spelet gav en tydlig indikation. Slutresultatet likaså, 26–17 (13–6). H65 Höör var flera klasser bättre än hemmalaget och regerande mästaren Sävehof.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.