BT > Nyheter

Saturday, 18 January, 08:00

BT - 14 jan 20 kl. 20:57

Enkelt råd kan hjälpa många äldre se bättreMånga äldre ser mycket sämre än de själva tror. En studie visar att sex av tio 70-åringar skulle kunna förbättra sin syn genom att byta styrka på sina glasögon eller skaffa glasögon för första gången..
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enkelt, rådkan , hjälpamånga , äldrese bättre
News55 - 08 jun 17 kl. 11:33

Robotar ska hjälpa äldre att äta

Forskare vid Karlstads universitet håller på att ta fram ett hjälpmedel för äldre som har svårt att äta för egen hand. Genom robotteknik är tanken att de äldre ska få i sig mat de annars skulle ha svårt att få i sig, det skriver Forksning.se.

YLE - 05 jun 16 kl. 13:58

Tekniska hjälpmedel har utvecklats rejält - äldre kan bo hemma längre

Digitala hjälmedel kan i dagens läge hjälpa äldre personer att bo hemma längre, och ger bland annat ökad säkerhet, underhållning och kommunikation. Många har ändå inte tittat närmare på de här möjligheterna. "Medicin på kommande - vänta", säger en apparat som automatiskt ger ut läkemedel i hemmet, i den takt det behövs.

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 05:30

Fler vill springa för att hjälpa

Löparyran i Sverige verkar vara här för att stanna. Och med den växer en annan trend fram - viljan att springa för välgörenhet.
Listan på lopp i maj runtom i landet är lång och i mitten går världens största halvmaraton, Göteborgsvarvet, av stapeln.

BT - 08 jan 18 kl. 07:05

Banken vägrar låta Ing-Marie hjälpa sin 96-åriga mamma

I fjol kom den nya anhörighetslagen så att barn eller makar enkelt ska kunna hjälpa sina närstående med vardagsekonomin. Men på Handelsbanken blev det kalla handen när Ing-Marie och Lennart Lood skulle använda sig av sin behörighet..

SR - 08 jun 16 kl. 08:51

Enkelt blodprov kan hjälpa famlande läkare att skriva ut rätt antidepressiv medicin

När läkare idag skriver ut antidepressiv medicin måste de pröva sig fram, och det kan ta lång tid innan de hittar en medicin som faktiskt fungerar..

YLE - 16 sep 15 kl. 04:15

Äldre invandrare guld värda för de asylsökande

I föreningen Daisyeläkeläiset i Åbo har man gott om egna erfarenheter av hur det är att komma som invandrare till Finland. Erfarenheter som nu är ett ypperligt stöd för de asylsökande som precis har kommit hit. Daisyeläkeläiset huserar på Slottsgatan 41 i Åbo och är ett hjälpcenter för äldre invandrare, där man kan få stöd i vardagen som invandrare.

YLE - 26 maj 17 kl. 04:37

Hemvårdare bekräftar kritik: Äldre i dåligt skick kan få vänta månader på en vårdplats

Hemvårdaren Linda Nwaogo cyklar runt hos sina äldre klienter på Drumsö i Helsingfors. Hon håller med revisionsverkets kritik av äldreomsorgen i huvudstaden. Äldre i alltför dåligt skick vårdas hemma då det är svårt att hitta en vårdplats i dagens läge.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland

Om drygt ett år ska staten går över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland - "många riskerar att hamna utanför"

Om drygt ett år ska staten gå över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

Kristianstadsbladet - 04 aug 14 kl. 16:56

Sörenstam vill hjälpa SOK inför OS

Annika Sörenstam var en av de drivande krafterna bakom kampanjen för att få golf till OS.Med två år kvar till första utslaget i Rio öppnar nu den svenska megastjärnan för att hjälpa Sveriges Olympiska Kommitté inför OS-premiären.
- Vill de ha min hjälp gör jag det gärna, säger Annika Sörenstam på besök i Kungsbacka för sin egen juniortävling "Annika Invitational".

Trelleborgs Allehanda - 04 aug 14 kl. 16:56

Sörenstam vill hjälpa SOK inför OS

Annika Sörenstam var en av de drivande krafterna bakom kampanjen för att få golf till OS.Med två år kvar till första utslaget i Rio öppnar nu den svenska megastjärnan för att hjälpa Sveriges Olympiska Kommitté inför OS-premiären.
- Vill de ha min hjälp gör jag det gärna, säger Annika Sörenstam på besök i Kungsbacka för sin egen juniortävling "Annika Invitational".

Fler nyheter från BT

BT - 3 minuter sedan

En död i krock på Gotland

BT - 30 minuter sedan

Segrar och flyt krävs för att nå EM-semifinal

Trots stjärnsmällen mot Portugal kan Sverige fortfarande nå semifinal i handbolls-EM. Men det lär krävas såväl tre segrar som en hel del flyt med övriga resultat..

BT - 1 timme sedan

Utsatta områden får hundratals nya kameror

Ett nytt tufft år väntar polisen. Men nya verktyg kan få effekt på det grova gängvåldet, hoppas rikspolischefen. Hundratals nya övervakningskameror ska upp, och polisen får också rätt att avlyssna kriminellas krypterade kommunikation..

BT - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större nyhetshändelser i Sjuhärad. I Gislaveds kommun inträffade en dödsolycka mellan en motorcykel och en personbil..

BT - 1 timme sedan

Politikern om småskolornas framtid: ”Elevunderlaget avgör”

Som ordförande i grundskolenämnden får Per Carlsson (S) regelbundet höra om oro för de mindre skolornas överlevnad. – Vi har inga planer på nedläggning, den viljan finns inte, säger han..

BT - 1 timme sedan

Landsbygden lever – mindre skolor i Borås växer: ”Goda förutsättningar”

De mindre skolorna är åter i debattens fokus – kommer de att överleva eller är de per definition nedläggningshotade? Statistiken visar att elevantalet på fem av de åtta minsta skolorna i Borås ökar. – Man får inte se småskolorna som ett problem, utan som en tillgång, säger rektorn Håkan Lundberg..

BT - 1 timme sedan

Motorcyklist omkom vid krock

BT - 1 timme sedan

Omplacerad Medvedev: Inga konstigheter

Regeringsomvälvningen i Ryssland är ett helt normalt förfarande, säger den avgångne premiärministern och Putinkompanjonen Dmitrij Medvedev. Han flyttas till en mer anonym roll efter att ha sjunkit i anseende under en längre tid..

BT - 2 timmar sedan

Johanna Larsson vann kvalseger

Johanna Larsson besegrade ryskan Varvara Grasjeva i kvalet till Australian Open..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.