Blekinge Läns tidning > Nyheter

Tuesday, 28 January, 18:57

Blekinge Läns tidning - 14 jan 20 kl. 20:57

Enkelt råd kan hjälpa många äldre se bättreMånga äldre ser mycket sämre än de själva tror. En studie visar att sex av tio 70-åringar skulle kunna förbättra sin syn genom att byta styrka på sina glasögon eller skaffa glasögon för första gången..
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enkelt, rådkan , hjälpamånga , äldrese bättre
News55 - 08 jun 17 kl. 11:33

Robotar ska hjälpa äldre att äta

Forskare vid Karlstads universitet håller på att ta fram ett hjälpmedel för äldre som har svårt att äta för egen hand. Genom robotteknik är tanken att de äldre ska få i sig mat de annars skulle ha svårt att få i sig, det skriver Forksning.se.

YLE - 05 jun 16 kl. 13:58

Tekniska hjälpmedel har utvecklats rejält - äldre kan bo hemma längre

Digitala hjälmedel kan i dagens läge hjälpa äldre personer att bo hemma längre, och ger bland annat ökad säkerhet, underhållning och kommunikation. Många har ändå inte tittat närmare på de här möjligheterna. "Medicin på kommande - vänta", säger en apparat som automatiskt ger ut läkemedel i hemmet, i den takt det behövs.

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 05:30

Fler vill springa för att hjälpa

Löparyran i Sverige verkar vara här för att stanna. Och med den växer en annan trend fram - viljan att springa för välgörenhet.
Listan på lopp i maj runtom i landet är lång och i mitten går världens största halvmaraton, Göteborgsvarvet, av stapeln.

BT - 08 jan 18 kl. 07:05

Banken vägrar låta Ing-Marie hjälpa sin 96-åriga mamma

I fjol kom den nya anhörighetslagen så att barn eller makar enkelt ska kunna hjälpa sina närstående med vardagsekonomin. Men på Handelsbanken blev det kalla handen när Ing-Marie och Lennart Lood skulle använda sig av sin behörighet..

SR - 08 jun 16 kl. 08:51

Enkelt blodprov kan hjälpa famlande läkare att skriva ut rätt antidepressiv medicin

När läkare idag skriver ut antidepressiv medicin måste de pröva sig fram, och det kan ta lång tid innan de hittar en medicin som faktiskt fungerar..

YLE - 16 sep 15 kl. 04:15

Äldre invandrare guld värda för de asylsökande

I föreningen Daisyeläkeläiset i Åbo har man gott om egna erfarenheter av hur det är att komma som invandrare till Finland. Erfarenheter som nu är ett ypperligt stöd för de asylsökande som precis har kommit hit. Daisyeläkeläiset huserar på Slottsgatan 41 i Åbo och är ett hjälpcenter för äldre invandrare, där man kan få stöd i vardagen som invandrare.

YLE - 26 maj 17 kl. 04:37

Hemvårdare bekräftar kritik: Äldre i dåligt skick kan få vänta månader på en vårdplats

Hemvårdaren Linda Nwaogo cyklar runt hos sina äldre klienter på Drumsö i Helsingfors. Hon håller med revisionsverkets kritik av äldreomsorgen i huvudstaden. Äldre i alltför dåligt skick vårdas hemma då det är svårt att hitta en vårdplats i dagens läge.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland

Om drygt ett år ska staten går över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland - "många riskerar att hamna utanför"

Om drygt ett år ska staten gå över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

Kristianstadsbladet - 04 aug 14 kl. 16:56

Sörenstam vill hjälpa SOK inför OS

Annika Sörenstam var en av de drivande krafterna bakom kampanjen för att få golf till OS.Med två år kvar till första utslaget i Rio öppnar nu den svenska megastjärnan för att hjälpa Sveriges Olympiska Kommitté inför OS-premiären.
- Vill de ha min hjälp gör jag det gärna, säger Annika Sörenstam på besök i Kungsbacka för sin egen juniortävling "Annika Invitational".

Trelleborgs Allehanda - 04 aug 14 kl. 16:56

Sörenstam vill hjälpa SOK inför OS

Annika Sörenstam var en av de drivande krafterna bakom kampanjen för att få golf till OS.Med två år kvar till första utslaget i Rio öppnar nu den svenska megastjärnan för att hjälpa Sveriges Olympiska Kommitté inför OS-premiären.
- Vill de ha min hjälp gör jag det gärna, säger Annika Sörenstam på besök i Kungsbacka för sin egen juniortävling "Annika Invitational".

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Nyklippta spelare fick en rejäl hårtork

Kändisfrisören Sheldon Edwards flögs in från London till RB Leipzigs spelarhotell i Frankfurt. Nio spelare snyggade till sig inför mötet i lördags med Eintracht i Bundesligafotbollen. Styrkan satt uppenbarligen i håret, Leipzig förlorade – och nu är det verkligen klippt för de fåfänga spelarna..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Flygandet minskar snabbt: "Sverige unikt"

De mindre flygplatserna i landet tappade totalt 275 000 passagerare under 2019. På sikt kan utvecklingen leda till att flygplatser läggs ner..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

EU flyger hem medborgare från Wuhan

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

De blev första lag att gå till final i Vi i femman

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Petterssons nya kontrakt: 39 miljoner om året

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Polis och brandmän drabbade samman i Paris

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Riksdagen i debatt om 300 mördade kvinnor

En gång i tiden var det accepterat att föräldrar och andra vuxna slog barn, men inte längre. Utvecklingen för mäns våld mot kvinnor ska gå samma väg, hoppades jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) när riksdagen höll om mäns våld mot kvinnor..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Från Blekinge till New York – hans bildskatt blir till bok

Rolf Hörlin har levt ett rikt liv bakom linsen. Den före detta karlshamnsbaserade reklamfotografen har förevigat det mesta – från Abu Garcias Ambassadeur-rullar till Manhattans skyskrapor. Nu har guldkornen omsorgsfullt handplockats och gått till tryck..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

SD utesluter partitopp i Uppsala

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hundratals tvingas lämna migrationsboende

I nästa vecka får runt 400 personer, de flesta av dem ensamkommande ungdomar, besked att de måste lämna Migrationsverkets boende. En sista utväg kan bli att vända sig till socialtjänsten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.