Skånskan > Opinion

Friday, 24 January, 15:50

Skånskan - 14 jan 20 kl. 20:14

Saknar ett forum för samråd i DalbyDalby Var tog Forum för samråd i Dalby vägen efter sammanslagningen av barn och skolförvaltningarna.
Det undrar Robert Yeh som skrivit ett Lundaförslag om att återinföra det uppskattade forumet.Robert Yeh hade varit med i forum för samråd i sex sju år när det lades ner. Senaste mötet var enligt honom i november 2018. Han tycker att forumet är högaktuellt igen eftersom det finns övergripande frågor att ta upp, som förseningen av bygget av den nya skolan Påskagänget.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Dalby, Var, Forum, Robert Yeh, Lundaförslag, Yeh, Påskagänget, Vårt Dalby, Honeth, Mia Honeth, Jette Lindborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saknarett , forumför , samrådi , Dalby
Skånskan - 15 jan 20 kl. 19:09

Forum inte en fråga just nu

dalby I ett Lundaförslag efterlyser Robert Yeh det forum för samråd mellan skolan och vårdnadshavarna som tidigare funnits i Dalby.
– Det är inget som är uppe till diskussion just nu, säger Per Wickström, utbildningschef i utbildningsområde 6.Det var i samband med sammanslagningen av barn och skolförvaltningarna som forum för samråd försvann.

Skånskan - 01 mar 17 kl. 06:00

Sydsten vill utöka brytning i Dalby

Dalby Sydsten i Dalby vill utöka sin bergtäkt med cirka 15 procent och bryta mer berg och morän. Nu inleds en samrådsprocess med kommun, länsstyrelse och andra berörda.
– Vi behöver det nya tillståndet runt 2020 så vi är ute i god tid, säger Per Weywadt, teknisk chef på Sydsten.

Skånskan - 25 nov 19 kl. 20:23

Dalby får nytt kafé med lanthandelsdel

DALBY På söndag öppnar ett nytt kafé med en mindre lanthandel i den gamla smedjan i Dalby.
Bakom öppningen står gängen från Torna Hällestads lanthandel, som har blivit en samlingspunkt för bygden.– Vi har många kunder från Dalby som åker till Torna Hällestad för att handla.

Skånskan - 31 maj 16 kl. 16:40

Utsmyckning i Dalby nobbas

Dalby Serviceförvaltningen ser positivt på medborgarförslaget om utsmyckning av utemiljön kring skjutsstallarna i Dalby, men föreslår avslag eftersom det saknas pengar.Kultur- och fritidsförvaltningen har också tillfrågats om den, i egenskap av hyresgäst, är intresserad av att betala för åtgärderna. Men svaret därifrån till serviceförvaltningen blev nej, trots förslagets förtjänster.

Sydsvenskan - 22 nov 11 kl. 09:05

Många rum på liten yta

Foto: Martin Lindeborg
Ikeas/Skanskas lågbudgetkoncept Bo Klok gör premiär på området Påskagänget I Dalby.
Dalby. 107 kvadratmeter.

Skånskan - 22 nov 16 kl. 11:00

Han mådde nästan illa när drömmen blev sann

UPPTÄCKT. Förra lördagen fick Simon Fors uppleva det som alla fågelskådare drömmer om: han hittade en art som aldrig förut synts i landet, eller ens Europa. Det var nästan så han mådde illa av spänningen.

Skånskan - 04 jan 17 kl. 14:00

Flyktingar sover på madrasser på golvet

dalby Närboende i kvarteret Klockaren i centrala Dalby försöker hjälpa de flyktingar som fått tillfälliga bostäder i de slitna radhusen, som snart ska rivas.
Flyktingarna saknar möbler och husgeråd. ERWP.

Skånskan - 05 jan 17 kl. 06:00

Flyktingar sover på madrasser på golvet

dalby Närboende i kvarteret Klockaren i centrala Dalby försöker hjälpa de flyktingar som fått tillfälliga bostäder i de slitna radhusen, som snart ska rivas.
Flyktingarna saknar möbler och husgeråd. ERWP.

Skånskan - 29 apr 19 kl. 15:07

Gröna satsningar då MP samarbetar med kvintetten

LUND Lundakvintetten har kommit överens med Miljöpartiet om ett budgettekniskt samarbete under de tre kommande åren.
Flera gröna satsningar görs och 30 miljoner kronor tas från LKF:s överskott för att tillföras det sociala arbetet.Ett kommunalt naturreservat vid Höje å, pendlarparkeringar på Gunnesbo och i Dalby samt slopandet av delade turer inom vårdboendena är tre viktiga punkter i överenskommelsen.

Skånskan - 21 apr 18 kl. 14:00

Plan som splittrar styret

Lund Förslaget till ny översiktsplan går nu till utställning efter beslut av byggnadsnämnden.Men de båda styrande partierna var oeniga och MP röstade på avslag sedan partiets förslag om återremiss fallit.
Översiktsplaneförslaget sträcker sig fram till 2040 och blir vägledande för utvecklingen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Singeolycka på väg 11: ”Klagar på bröstsmärtor”

Lund Mannen färdades på väg 11 i riktning mot Sjöbo när ett däck på bilen plötsligt fick punktering.
Han tappade då kontrollen över bilen, som framfördes i cirka 90 km/h, fick sladd och väjde rätt in i ett vajerräcke. Vid klockan tjugo över ett fick SOS Alarm in ett samtal om olyckan och såväl räddningstjänst som ambulans ryckte snabbt ut till platsen.

Skånskan - 3 timmar sedan

”Ger oss möjlighet bygga ett nytt lag”

HÖRBY
Att chefer då och då rör på sig och söker nya utmaningar är inget konstigt, enligt kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD).
– Jag ser inte det som ett problem. Jag önskar Eva Klang Vänerklint lycka till på hennes fortsatta väg, säger hon.

Skånskan - 4 timmar sedan

Narkotika till försäljning upphittat

SVEDALA En påse med mindre påsar av narkotika hittades på torsdagen på Hantverkaregatan i Svedala.Polis beordrades till adressen där narkotika hittats av en person som tillkallade polisen.
Enligt polisen handlar det om en påse med totalt elva mindre förpackningspåsar med någon form av narkotika.

Skånskan - 4 timmar sedan

P-platser som tas bort på Stora torg ersätts

ESLÖV Ett antal p-platser ryker när Stora Torg byggs om. För att kompensera utökas tidsspannet för tvåtimmarsparkeringen på andra gator.Det är 11 parkeringsplatser som försvinner när Stora Torg byggs om.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hon vill lyfta den psykiska ohälsan

Sjöbo Utanförskap, självskadebeteende och psykisk ohälsa är inte bara ett lidande för den enskilde som drabbats, utan kan även vara svårt för anhöriga och vänner.
På måndag ordnar Kooperativet bredvid två föreläsningar om just detta på Florabiografen i Sjöbo.– Det behövs föreläsningar om psykisk ohälsa i Sjöbo, det har varit en stor efterfrågan.

Skånskan - 6 timmar sedan

Bröt sig in i mopedbil

Skurup Någon har brutit sig in i en mopedbil. Den stod under tisdagen på Järnvägsgatan och någon mellan halv åtta på morgonen och åtta på kvällen bröt sig alltså någon in.
En plånbok med pengar och en mobilladdare saknas..

Skånskan - 6 timmar sedan

Dieseltjuvar slog till

SJÖBO Runt 300 liter diesel har stulits från Åsums gård.
Stölden upptäcktes när en av gårdens maskiner skulle tankas. En slang till bränsletanken hade kapats och tjuvarna har lyckats få igång pumpen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Lastbilsolycka på Yttre Ringvägen

Malmö Två personbilar och en lastbil rök ihop på Yttre Ringvägen i höjd med Sunnanå trafikplats på fredagsförmiddagen.
Det är begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen.Larmet om olyckan inkom vid klockan tjugo i nio.

Skånskan - 7 timmar sedan

Misstänkta fall av coronavirus i Finland

Utrikes Två kinesiska turister i Finland har sökt vård efter att ha uppvisat symtom som misstänks vara orsakade av coronaviruset. Enligt Svenska Yle har turisterna uppsökt en hälsocentral i Ivalo sedan de rest omkring i Lappland: Till Svenska Yle säger Mika Salminen, direktör för infektionsepidemiologiska avdelningen, att ett preliminärt resultat om det rör sig om coronavirus väntas under eftermiddagen eller kvällen.
Familjen ska ha kommit till Finland via Norge och från området Wuhan där epedemin med coronaviruset har startat.

Skånskan - 7 timmar sedan

Bil brann i carport

Lund En bil förstörde och ytterligare två skadade i en brand i Lundunder fredagsnatten. Enligt polisen i Skåne stod bilen parkerad i en carport vid Päronvägen när larmet om branden kom klockan 02.38.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.