GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 27 January, 11:15

GöteborgsPosten - 14 jan 20 kl. 11:12

IS-göteborgare utreds för brott mot mänsklighetenVice chefsåklagaren: "Finns misstankar om brott i anslutning till att de varit i IS-kalifatet"..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
IS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IS-göteborgareutreds för , brottmot , mänskligheten
GöteborgsPosten - 22 feb 19 kl. 10:24

Polen tar strid för att få 89-årig göteborgare utlämnad

Ska ha begått "kommunistiska brott mot mänskligheten" under Stalintrogna regimen..

Nyhetskanalen - 25 okt 12 kl. 11:17

FN: Det pågår brott mot mänskligheten i Syrien

Brott mot mänskligheten pågår i Syrien enligt Carla del Ponte, en av medlemmarna i den FN-kommission som utreder övergrepp i Syrien. På frågan om arbetet med Syrien påminner om hennes tidigare erfarenheter, från bland andra konflikterna i forna Jugoslavien och Rwanda, svarar hon att man har att göra med samma brott. - Vi har att göra med samma brott ?

Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 04:20

Brott mot Dawit Isaak polisanmäls


De tre jurister som driver den fängslade journalisten Dawit Isaaks sak inför Afrikanska kommissionen för mänskliga rättigheter (ACHPR) har polisanmält Eritreas president Isaias Afwerki, tre eritreanska ministrar och presidentens rådgivare för brott mot mänskligheten, tortyr och påtvingat försvinnande.Det kan bli första gången den nya lagen om brott mot mänskligheten prövas i Sverige, skriver Reportrar utan gränser i ett pressmeddelande.Lagen, som antogs av riksdagen i maj och trädde i kraft 1 juli, innebär att svensk domstol kan pröva brott mot mänskligheten oavsett vem som har begått dem eller var de begåtts.

BT - 01 jul 14 kl. 04:20

Brott mot Dawit Isaak polisanmäls

De tre jurister som driver den fängslade journalisten Dawit Isaaks sak inför Afrikanska kommissionen för mänskliga rättigheter (ACHPR) har polisanmält Eritreas president Isaias Afwerki, tre eritreanska ministrar och presidentens rådgivare för brott mot mänskligheten, tortyr och påtvingat försvinnande. Det kan bli första gången den nya lagen om brott mot mänskligheten prövas i Sverige, skriver Reportrar utan gränser i ett pressmeddelande.Lagen, som antogs av riksdagen i maj och trädde i kraft 1 juli, innebär att svensk domstol kan pröva brott mot mänskligheten oavsett vem som har begått dem eller var de begåtts.

GöteborgsPosten - 24 jul 17 kl. 19:53

Veronica Bäckström nära missa Håkan Hellström - räddades av göteborgare

Det var nära att Veronica Bäckström från Örnsköldsvik missade fredagens Håkankonsert på Ullevi. Nu blir den av – tack vare generösa göteborgare: "Det visar ju att det finns hopp om mänskligheten", berättar hon..

Nyhetskanalen - 15 aug 12 kl. 17:52

FN-rapport: Regimen skyldig till brott mot mänskligheten

Syriska regeringsstyrkor och regimtrogen milis "Shabiha" har gjort sig skyldiga till brott mot mänskligheten i form av mord och tortyr, krigsbrott och grova brot mot mänskliga rättigheter och humanitär rätt, så som attacker mot civila och sexuellt våld, enligt en rapport från FN:s råd för mänskliga rättigheter. Enligt rapporten ska personer "på högsta nivå" inom regering och militär vara involverade. Även rebellerna har gjort sig skyldiga till brott, menar rapporten, men inte i samma utsträckning som regeringsstyrkorna..

SR - 22 nov 13 kl. 11:47

Ny lag: Brott mot mänskligheten

Sverige skärper straffet för folkmord, vilket innebär att fler personer i framtiden också kan komma att dömas för folkmord. Igår fattade regeringen beslut om en ny lagrådsremiss där ett helt nytt brott införs i svensk lag: brott mot mänskligheten. Dessutom ska folkmord och bott mot mänskliga rättigheter aldrig preskriberas..

Supermiljöbloggen - 07 dec 15 kl. 19:33

Monsanto stäms för brott mot mänskligheten och naturen

På världsmatsdagen i oktober 2016 kommer det ökända jordbruksföretaget att stämmas i ”folkets internationella domstol” i Haag. Företaget kommer att ställas till svars för att ha utvecklat och spridit dödliga produkter som Agent Orange, DDT och glyfosat (RoundUp). Brotten rubriceras som brott mot mänskligheten och naturen, så kallat ecocide.

SVT - 24 mar 19 kl. 20:36

Så kan åtal väckas om misstänkta brott mot mänskligheten i Syrien

Ett antal europeiska länder, däribland Sverige, har infört möjligheten att åtala personer misstänkta för brott mot mänskligheten, även om brotten begåtts i andra länder än det land där åtalet väcks – exempelvis kan åtal väckas i Sverige för brott begångna under kriget i Syrien..

SR - 28 jun 13 kl. 01:10

Officer anklagas för brott mot mänskligheten

En före detta fransk officer utreds för medhjälp till folkmordet i Rwanda 1994 och brott mot mänskligheten. Åklagare i Paris har inlett en utredning mot honom och han misstänks för att ha slutit ett vapenavtal med övergångsregeringen i Rwanda när avrättningarna kulminerade..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Världen sörjer Kobe Bryant

Dog i helikopterkrasch – idrottsvärlden i chock..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Skandaldrabbat hamnbolag får hård kritik för brister

Kommunala Grefab prickas av stadsrevisionen • Styrelseordförande: "Tämligen förvånad"..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Brooke Boquist gjorde två mål när Leksand vann mot Linköping

Det blev Leksand som vann matchen hemma mot Linköping i SDHL på söndagen. 4–3 (1–0, 0–0, 3–3) slutade matchen..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Tre döda i protester i Gambia

Tre demonstranter dödades på söndagen i Gambias huvudstad Banjul i samband med protester mot president Adama Barrow, enligt uppgifter från lokala sjukvårdskällor..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Kina testar hiv-läkemedel mot coronaviruset

Kina testar om hiv-läkemedlet Kaletra kan hjälpa patienter som smittats av coronaviruset att lindra sina symtom, enligt läkemedelstillverkaren Abbvie..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Alexander Ekman årets Bindefeld-stipendiat

Koreografen och regissören Alexander Ekman får 500 000 kronor i stipendium från Micael Bindefelds stiftelse till minne av Förintelsen..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Polisens genombrott: Har knäckt Jobes mobilkod

Har tagit sig in i gängledaren Eddie Jobes telefon – efter ett års arbete • Åklagaren: "Stärker åtalet"..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Pixbo förlorade hemma mot Höllviken

Pixbo förlorade hemmamatchen mot Höllviken i Superligan SSL herr i innebandy på söndagen. 7–11 (3–7, 1–0, 3–4) slutade matchen..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

En person skjuten i kinden – två anhållna för mordförsök

En person sköts i kinden och en blev slagen i huvudet vid ett bråk i Änggården på söndagskvällen..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Tiotal kor påkörda av tåg

Ett tiotal kor blev påkörda av ett tåg mellan Varberg och Varö i Halland på vid 19-tiden på söndagskvällen. Tågtrafiken mellan Malmö och Göteborg stoppades i båda riktningarna och ersattes tillfälligt av busstrafik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.