Expressen > Nyheter

Sunday, 26 January, 16:43

Expressen - 14 jan 20 kl. 20:01

Jonas Sjöstedt hotar att fälla Löfven – får stöd från SSU-ordförandenVänsterpartiet har tidigare deklarerat att de förbereder sig för nyval och planerar att fälla regeringen om flera av januariavtalets planer blir verklighet.Partiet får nu stöd från SSU-ordföranden Philip Botström, som säger att han har förståelse för deras krav. – Januariavtalet är endast möjligt med Vänsterpartiets stöd. Att försöka utestänga V kommer man att behöva ompröva, säger Botström till Aftonbladet. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sjöstedt, Löfven, SSU, Philip Botström, Vänsterpartiets, Botström, Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jonas, Sjöstedt, hotaratt , fälla, Löfvenfår , stödfrån , SSU-ordföranden
DN - 15 jan 18 kl. 11:47

Sjöstedt hotar att fälla regeringen

Jonas Sjöstedt hotar med att dra sig ur samarbetet med regeringen om den går fram med ett förslag om att begränsa strejkrätten. – Det vore en provokation, säger V-ledaren..

Cornucopia - 18 jan 20 kl. 12:29

Jonas Sjöstedt lämnar över den intellektuella medelklassens Vänsterpartiet

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt meddelade i veckan att han lämnar över1. partiledarposten och ställer inte upp till omval. Istället ska han flytta till det kommunistiska paradiset Vietnam (som ambassadörsmake) och lämnar därmed efter sig ett unikt parti i svensk rikspolitik - ett parti som både klarar av att vara opposition mot allt och samtidigt ett stödparti till regeringen.

Cornucopia - 26 maj 15 kl. 21:12

Jonas Sjöstedt fortsätter leverera sanningar

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt fortsätter leverera sanningar, istället för det gamla vänstertjafset. Nu skriver han (återigen) klarspråk om Putinregimen, till skillnad mot kulturvänstern som fortfarande tror att Ryssland är kommunister, när verkligheten är att de är fascister.
Oroväckande med rysk jättelik flygövning.

Supermiljöbloggen - 06 jul 15 kl. 21:59

Jonas Sjöstedt: ”Jag tycker att Löfven skulle komma hit och se Ojnareskogen”

Supermiljöbloggen följde med vänsterpartiledaren när han blev guidad av lokala aktivister i Ojnareskogen på norra Gotland, och passade samtidigt på att fråga honom om partiets syn på allt från den svenska gruvpolitiken och Vattenfalls tyska brunkol, till nya skatter på kött och kemikalier. Ojnareskogen är ett omdiskuterat område. Gruvbolaget Nordkalk vill bryta kalk där, men Naturvårdsverket vill att området skyddas och omvandlas till nationalpark.

Cornucopia - 21 maj 15 kl. 12:34

Nej, Jonas Sjöstedt, Sverige är inte alliansfritt sedan 2009

En tidning uppmärksammar att Sverige sedan länge ska deltaga i övningen Baltops 15. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt går i taket över att amerikanska B-52 kommer användas för att öva minfällning i Östersjön, och menar att det underminerar svensk alliansfrihet. Men sedan Lissabonfördraget började gälla 2009 är inte Sverige längre militärt alliansfritt.

Skånskan - 15 jan 20 kl. 19:53

Jonas Sjöstedt avgår

Inrikes Jonas Sjöstedt (V) kommer att avsäga sig sitt uppdrag som partiledare för Vänsterpartiet på partikongressen i maj, rapporterar flera medier på onsdagskvällen.Beskedet ska ha lämnats i samband med ett möte via Facebook med Vänsterpartiets partiföreningar, enligt Ekot. Detta innebär att Jonas Sjöstedt inte kommer att ställa upp för omval i samband med partiets kongress i maj.

Nyheter 24 - 24 sep 13 kl. 11:19

Jonas Sjöstedt (V) frågas ut ? på RedditAsk me anything

STOCKHOLM. På onsdag eftermiddag kommer något historiskt att ske på den sociala länktipsningssidan Reddits svenska underforum Sweddit.För första gången någonsin ställer en partiledare i riksdagen upp på en så kallad "AMA" (= ask me anything), en frågetråd där användarna får fråga vad de vill.

Dagens PS - 19 jan 18 kl. 08:37

Klart – Jonas Sjöstedt får igenom sitt vinsttak

Det erfar Di och DN. Politikerna kallar till pressträff. Enligt tidningarna har Vänsterpartiet och regeringen nu ett färdigt lagförslag om begränsade vinster i välfärden.

Expressen - 11 maj 14 kl. 18:56

Carl Bildt: Jag tänker pressa Jonas Sjöstedt

Fredsprojekt eller maktklubb för eliten? Inför söndagskvällens debatt mellan Carl Bildt (m) och Jonas Sjöstedt (v) i SVT:s "Agenda" är det fokus på EU-valet. – Jag menar att den högerpolitik som Bildt representerar den har gjort miljoner EU-medborgare fattiga och arbetslösa.

SR - 05 maj 19 kl. 21:57

V-ledaren hotar fälla regeringen med SD, KD och M

I kvällens partiledardebatt i SVT hotade vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt med att fälla regeringen i en misstroende omröstning tillsammans med M, KD och SD..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

Kraftig brand rasar i villa

Det brinner kraftigt i en villa i Vissefjärda utanför Emmaboda.Ett stort räddningspådrag är på plats.Huset är övertänt..

Expressen - 15 minuter sedan

Trafikolycka på E4/E20

En trafikolycka har inträffat på E4/E20 i Fruängen. Flera fordon ska vara inblandade. Det är oklart om någon person skadats.

Expressen - 30 minuter sedan

UD avråder från resor till Kina

Efter utbrottet av coronaviruset – nu avråder UD från resor till de områden i Kina som drabbats av viruset..

Expressen - 1 timme sedan

Mannen i förhör: Hade tänkt på mordet i flera år

Den äldre mannen öppnade dörren – och blev då knivhuggen till döds i sitt eget hem.En 32-årig man, en tidigare granne, har erkänt mordet.Han hade tänkt på det i flera år.

Expressen - 2 timmar sedan

Strömavbrott i Kungens kurva

Ett omfattande strömavbrott har drabbat Skärholmen söder om Stockholm, rapporterar Aftonbladet.Bland de drabbade finns flera butiker vid Kungens kurva – däribland köpcentret Heron city och Ikea..

Expressen - 2 timmar sedan

Vandalerna körde sönder klubbens fotbollsplaner

Två av fotbollsplanerna på Söndrums IP i Halmstad är mer eller mindre förstörda efter att vandaler sladdat sönder gräsmattorna med bil.I höstas plöjde man ner stora summor och energi för att göra gräset fint.– Jag vet inte vad man ska säga, man blir ledsen och samtidigt fundersam på hur det ser ut i de här människornas hjärnor, säger Thomas Stålheden, ordförande i BK Astrio..

Expressen - 2 timmar sedan

Nya uppgifterna om dubbelmordet i Vallentuna

Ett par i 60-årsåldern mördades i sitt eget hem utanför Vallentuna, och än så länge är ingen gripen.Polisen har dock flera spår att gå på, och vittnen har berättat om två mystiska män som setts i närheten, rapporterar Aftonbladet.Två cyklar har även hittats en bit ifrån huset, enligt tidningen..

Expressen - 2 timmar sedan

Två döda i barskjutning i USA

Sjur personer har skadats varav två dött i en skjutning vid en bar i South Carolina, rapporterar CNN. Båda dödsoffren är män och det finns ännu ingen uppgift om skytten. .

Expressen - 3 timmar sedan

Efter hånet: ministerns fru backar Greta Thunberg

Först hånade USA:s finansminister Steve Mnuchin klimataktivisten Greta Thunberg.Sen gav Greta Thunberg svar på tal på Twitter.På lördagen fick hon oväntat stöd av finansministerns fru.

Expressen - 4 timmar sedan

Plast i rotfyllda tänder håller sämre än krona

Resultatet blir i genomsnitt sämre när en tand efter rotfyllning lagas med kompositmaterial i stället för med krona. Var tionde kompositlagad tand måste dras ut inom fem år efter rotfyllningen.Ändå är den metoden vanligare – kanske för att det är mycket billigare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.