SVT > Kultur

Wednesday, 22 January, 04:06

SVT - 14 jan 20 kl. 20:00

Allt vanligare att regimer släcker ned internetAtt stänga av internet har blivit ett allt vanligare sätt för regimer att isolera och tysta sin befolkning. Enligt organisationen Access Now har antalet nedstängningar av internet i världen eskalerat explosionsartat de senaste åren – något som Svenska PEN nu riktar sitt fokus mot i sin internationella nättidsskrift..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Access Now, Svenska PEN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt vanligareatt , regimer, släcker, ned, internet
SmålandsPosten - 09 dec 14 kl. 07:19

Fyra nytryckta böcker av Modiano

Efter att Patrick Modiano tillkännagivits som årets vinnare av Nobelpriset i litteratur har tryckpressarna gått varma. I dag publicerar vi recensioner på böcker av och om Patrick Modiano.
Bonniers och Norstedts förlag har med anledning av att Patrick Modiano tilldelats årets Nobelpris i litteratur snabbt givit ut nytryck av två titlar vardera.

YLE - 09 okt 12 kl. 04:23

Översvämningar allt vanligare i framtiden

Det blir vanligare med höstflöden i framtiden tror, klimatforskaren och professorn Sten Bergström vid svenska meteorologen. Det ser ut att bli en förskjutning från vårflod till höstflod på grund av störtregn som har blivit vanligare på våra breddgrader. - Vi har sett en trend i Sverige att extrema regn har blivit vanligare och vanligare, säger Bergström.

YLE - 13 aug 16 kl. 16:07

Lita inte på gamla svampböcker - kan innehålla föråldrad information

Det lönar sig inte att ta sig ut i skogen med en svampbok som gått fått i arv från mormor. I en gammal bok kan en giftig svamp nämligen presenteras som en matsvamp. Det är klokast att välja en färsk svampbok av en inhemsk författare.

UNT - 16 jan 17 kl. 15:00

Vilka böcker tänker Janouch välja bort?

Bokbål brukar iscensättas av totalitäre regimer och/eller krigförande part, som demonstrativt bränner samtliga böcker med visst innehåll och av vissa författare..

UNT - 16 jan 17 kl. 15:00

Vilka böcker tänker Janouch välja bort?

Bokbål brukar iscensättas av totalitäre regimer och/eller krigförande part, som demonstrativt bränner samtliga böcker med visst innehåll och av vissa författare..

UNT - 16 jan 17 kl. 15:00

LEDARE: Vilka böcker tänker Janouch välja bort?

Bokbål brukar iscensättas av totalitära regimer och/eller krigförande parter, som demonstrativt bränner samtliga böcker med visst innehåll och av vissa författare..

SVT - 15 mar 16 kl. 13:00

Våld i ungdomsböcker allt vanligare

Antalet utgivna barn- och ungdomsböcker per år fortsätter att öka, men i 2015 års utgivning är det allt vanligare med våldsskildringar. Det visar årets Bokprovning, en undersökning utförd av Svenska barnboksinstitutet..

YLE - 26 mar 17 kl. 15:07

Målsökande dna-teknik viktig för samhället - men väcker också etiska frågor

Många genforskare har under de senaste åren börjat använda en teknik som gör att de kan genförändra djur och växter mer exakt än tidigare. Det görs till exempel för att förändra någon egenskap. Och hos oss människor hoppas man kunna förhindra vissa genetiska sjukdomar.

BT - 03 aug 14 kl. 10:33

Blixtar och dunder allt vanligare

I år har rekordmånga tv-apparater, datorer och hårddiskar förstörts i samband med blixtnedslag. Det är ingen slump – och det kanske är lika bra att vi väljer oss. I framtiden väntas blixtar och dunder bli ännu vanligare.

Aftonbladet - 25 feb 14 kl. 15:04

Det räcker inte med gester från regeringen

Anna Troberg (PP): Sverige måste sluta utvisa QBTQ-flyktingar till homofoba regimer.

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Les Twins skänkte stjärnglans till svensk streetdancetävling

De franska hiphopstjärnorna Les Twins är kända för sin animerade dansstil. I helgen skänkte de extra glans som domare i den nordiska uttagningen till Juste Debout – en av världens största streetdance-tävlingar. – Man är aldrig bättre än sin senaste prestation, säger tvillingbröderna..

SVT - 8 timmar sedan

Udda dansduon gjorde succé på dansmästerskapet i Stockholm

Med battles i hiphop, popping, locking och house gjorde dansare från hela världen upp i danstävlingen Juste Debout Stockholm i helgen. Tävlingens mest udda duo – 17-årige Maykel ”KidKobraz” Rodriguez och 51-årige Andreas ”2Easy” Derblom kom tvåa i tävlingen, men vann publikens hjärtan med sina speciella stil.

SVT - 9 timmar sedan

Guldbaggevinnaren Levan Gelbakhiani: ”Vi har öppnat många dörrar med den här filmen”

Guldbaggegalans stora vinnare var Levan Akins And then we danced som fick fyra baggar, en av dessa gick till en annan Levan, huvudrollsinnehavaren Levan Gelbakhiani. Kulturnyheterna har träffat honom och hans motspelare Bachi Valishvili som berättar att det var långt ifrån självklart att vara med i filmen..

SVT - 11 timmar sedan

Disneys strömningstjänst till Sverige i sommar

Strömningstjänsten Disney Plus lanseras i Sverige lagom till sommaren, det uppger företaget i ett uttalande. Tjänsten ses som en utmanare till Netflix, Amazon Prime och HBO eftersom Disney lanserar sin tjänst till ett billigare pris än konkurrenterna..

SVT - 12 timmar sedan

Ingrossos sminreklam ändras inte trots tre fällningar

Under hösten har Bianca Ingrossos sminkföretag Caia cosmetics fällts tre gånger av Reklamombudsmannen (RO) för att vara sexistisk. Trots det vägrar influencern dra tillbaka eller be om ursäkt för reklamen med motiveringen att ingen ska bedöma unga kvinnors sätt att uttrycka sig. – Det är naturligtvis olyckligt om hon väljer att inte följa vår bedömning, säger Elisabeth Trotzig på Reklamombudsmannen..

SVT - 14 timmar sedan

Riksrevisionen ska granska Granskningsnämnden

Riksrevisionen vill kontrollera om Granskningsnämnden för radio och tv:s granskningar av public service görs effektivt och leder till rättelser hos Sveriges radio och SVT..

SVT - 14 timmar sedan

Internationella biblioteket har flyttat – möts av kritik

På måndagen slog dörrarna upp till Internationella biblioteket efter ihopslagningen med Kungsholmens bibliotek. En tredjedel av böckerna har inte följt med i flytten och beslutet att flytta biblioteket väckte stark kritik i höstas – och kritiken har inte tystnat..

SVT - 17 timmar sedan

Guldbaggebelönade Emelie Garbers: ”Hemskt att Aniara är så aktuell”

Fyra guldbaggar sammanlagt: Aniara i regi av Pella Kågerman och Hugo Lilja tog hem storkovan på årets Guldbaggegala. Skådespelaren Emelie Garbers belönades med en guldbagge för sin roll som Mimaroben. – Jag trodde bara att det skulle vara Harry Martinson sällskapet som skulle titta på filmen och kanske sen dissa den, säger Emelie Garbers..

SVT - 19 timmar sedan

Guldbaggebelönade Levan Akin: ”Jag drivs av nyfikenhet”

Bästa film, bästa manliga huvudroll, bästa foto och bästa manus. Det gick minst sagt bra för Levan Akins hbtq-drama And then we danced på årets Guldbaggegala. – Jag ville göra något som kändes relevant och viktigt, säger han till Kulturnyheterna..

SVT - 20 timmar sedan

Thielska galleriet fortsätter kämpa för lokaler: ”Det handlar om beslutsimpotens”

I tre år har Thielska galleriet i Stockholm försökt att få köpa sina lokaler av Statens fastighetsverk eftersom de anser att hyran är för hög. De hittade en donator som ville skjuta till de pengar som behövdes. Men ärendet har stannat hos Finansdepartementet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.