BT > Nyheter

Thursday, 23 January, 06:42

BT - 14 jan 20 kl. 19:43

Lena från Sjuhärad – mitt i brandkaoset i AustralienLena Wilderäng, professionell äventyrare från Sätila, såg brandkaoset i Australien från nära håll i samband med seglingstävlingen Sydney-Hobart. – Det var overkligt och hjärtskärande. Röken är överallt, det är dålig sikt, luften är förorenad och luktar brand, säger hon. Hon är övertygad om att klimatförändringarna är orsak till bränderna och vill nu berätta om följderna..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sjuhärad, Australien, Wilderäng, Sätila, Sydney-Hobart

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lenafrån , Sjuhäradmitt i , brandkaoseti , Australien
BT - 20 okt 14 kl. 06:24

Sjukskrivningar ökar i Sjuhärad

Sjukfrånvaron ökar betydligt mer i Sjuhärad än i landet som helhet. Kvinnor står för den största ökningen, och allt fler får diagnosen psykisk ohälsa. Uppgången märks framförallt inom offentlig verksamhet.

BT - 24 jul 12 kl. 08:14

Borås betalar mest för äldre- omsorgen i Sjuhärad

Bollebygd betalar minst bland Sjuhäradskommunerna för sin äldreomsorg. Borås betalar mest, nästan 12 000 kronor mer per invånare över 65 år. ?

BT - 07 maj 14 kl. 07:51

Nya krav - Sjuhärad kan mista sitt teknikcollege

Teknikcollege i Sjuhärad riskerar att mista sin certifiering. Orsaken är att uppställda krav inte uppfylls. Försvinner certifieringen hoppar näringslivet av projektet.

UT - 18 sep 13 kl. 18:06

Konstrundan Sjuhärad i Ulricehamn och Tranemo

Nu till helgen går Konstrundan Sjuhärad. Den inleds med vernissage i Borås på fredag. 37 konstnärer deltar i årets Konstrunda Sjuhärad, som alltså går nu till helgen, 21 och 22 september.

BT - 14 feb 14 kl. 13:22

Sjuhärad i melodifestivalen: schlagerquizen!

Schlagerquiz. Shirley Clamp har tävlat i Melodifestivalen sex gånger förut, State of Drama är med för andra gången. De har alla rötterna i Sjuhärad.

BT - 14 aug 12 kl. 13:56

Sjuhärad behöver regionteatern

För oss som bor på landet är en flytt av Regionteater Västs danskompani en stor förlust. Låt dansen bli kvar i sina toppenfina och centrala lokaler mitt i Borås, mitt i Sjuhärad! Vi behöver och vill med hela vårt hjärta ha kvar dem här, skriver Vicki Klaiber.

BT - 17 jan 15 kl. 23:01

Kvartett från Sjuhärad tar plats i Superligan

Sjuhärad är långt ifrån Svenska Superligan i innebandy. Men i Jönköpings IK är Sjuhäradsbygden i högsta grad närvarande.
BT-sporten åkte till Jönköping och träffade fyra elitspelare som utvandrat från Sjuhärad.

BT - 17 jan 15 kl. 23:01

Kvartett från Sjuhärad tar plats i Superligan

Sjuhärad är långt ifrån Svenska Superligan i innebandy. Men i Jönköpings IK är Sjuhäradsbygden i högsta grad närvarande.
BT-sporten åkte till Jönköping och träffade fyra elitspelare som utvandrat från Sjuhärad.

BT - 30 apr 14 kl. 16:10

Swedbank Sjuhärad får fint bankbetyg

Från tre stycken B med ett plustecken till ett A med minus efter. Nej, det handlar inte om skolbetyg, utan om banker – Swedbank Sjuhärad har fått ett bra kreditbetyg av ratingjätten Standard & Poor's. En god likviditet, en bra kapitaltäckning och en intjäningsförmåga som är bra eller till och med bättre än de storbankerna – det är anledning till att det stora kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's flyttar upp Swedbank Sjuhärad, som enda svenska bank, ett pinnhål upp i kreditvärderingen.

BT - 01 aug 14 kl. 09:29

Ny film om Borås av Swedbank Sjuhärad

En framtidens stad. Det är bilden av staden i Swedbank Sjuhärads nya pr-film om Borås, som invånarna nu får till skänks. – Det blir premiär på Sommartorsdagen 7 augusti, säger Bosse Johansson, vd Swedbank Sjuhärad.

BT - 30 dec 14 kl. 20:52

Därför rör sig vargar mot Sjuhärad

Sedan millenniumskiftet rör sig allt fler vargar i Sjuhärad – trots att de troligtvis inte har sitt revir i bygden. De senaste två åren har BT skrivit om två vargattacker mot djur i Sjuhärad. Ännu fler attacker kan ha skett vid incidenter där man inte kunnat konstatera att angreppen kommit från vargar.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Extremt få fälls för bombdåden

Extremt få gärningsmän fälls för sprängdåd. Inte ens en av tio sprängningar förra året ledde till åtal. Till skillnad från skjutningar sker sprängningar oftare mot personer högre upp i den kriminella hierarkin, enligt en kriminolog..

BT - 15 minuter sedan

Nytt bombdatacenter ska stötta vid sprängdåd

Polisen ska arbeta närmare bland annat militären för att öka kompetensen gällande sprängningar. Nu inrättas ett nationellt så kallat bombdatacenter..

BT - 15 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Två anhållna efter stöld i Borås sent på onsdagskvällen. Misstänkt mordförsök i Olofström..

BT - 15 minuter sedan

Avgörande om skydd från övergrepp i Myanmar

Över 730 000 rohingyer tvingades fly när Myanmars regering inledde en militäroffensiv i delstaten Rakhine 2017. I dag avgör Internationella domstolen ICJ om särskilda åtgärder ska vidtas för att skydda minoritetsbefolkningen från fortsatta övergrepp och förföljelser..

BT - 15 minuter sedan

Trump deltar vid antiabortmarsch

BT - 30 minuter sedan

Svenska bolag i topp på korruptionslista

Sverige är ett av världens minst korrupta länder – men svenska företag ligger samtidigt i täten på en annan föga smickrande lista..

BT - 30 minuter sedan

HD avgör uppmärksammat samemål

I dag meddelar Högsta domstolen dom i det uppmärksammade målet mellan staten och Girjas sameby. Tvisten har pågått sedan 2009 då Girjas stämde staten – och handlar om vem som ska ha upplåtelserätt till småviltsjakt och fiske på samebyns områden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.