Supermiljöbloggen > Nyheter

Monday, 27 January, 01:42

Supermiljöbloggen - 14 jan 20 kl. 19:47

Klimatlarm: Över en miljard djur kan ha dött i brändernaEKOLOGISK KATASTROF::Nya prognoser visar att en miljard djur antingen kan ha dött i bränderna i Australien eller riskerar att dö på grund av eldens framfart. Landets regering lovar nu åtgärder för att möta den globala uppvärmningens effekter..
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
EKOLOGISK KATASTROF, Australien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KlimatlarmÖver en , miljard, djurkan ha , dötti , bränderna
Aftonbladet - 03 jan 20 kl. 13:51

En halv miljard djur dödade i skogsbränderna

▸ Nästan en halv miljard djur tros ha dödats i skogsbränderna i Australien. Hjärtskärande bilder på flyende kängurur, brända koalor och döda fåglar sprids på sociala medier. En tredjedel av landets koalor har utplånats..

Expressen - 03 jan 20 kl. 20:31

Nära en halv miljard djur kan ha dött i bränderna

Nästan en halv miljard djur befaras ha dött i de omfattande skogsbränderna i Australien.Nu sprids bilder på svårt brännskadade kängurur och koalor från de värst drabbade områdena.– Risken för att nya bränder tänds är hög, säger Jane Golding vid landets meteorologimyndighet till Daily Mail..

Expressen - 13 jan 20 kl. 16:54

Larmet: En miljard djur kan ha dött i bränderna

Skogsbränderna fortsätter att härja i Australien.Nya prognoser visar att en miljard djur antingen kan ha dött i bränderna eller riskerar att dö på grund av eldens framfart, rapporterar Reuters.Samtidigt har landets regering tillsatt drygt 328 miljoner kronor för att bekämpa den ”ekologiska katastrofen”..

Expressen - 13 jan 20 kl. 19:18

NYHETSDAGEN: Man fångad på bild innan explosionen i Stockholm • Ann Linde kallar till sig Irans utrikesminister • En miljard djur kan ha dött i bränderna i Australien

En misstänkt man fångades på bild strax innan explosionen på Östermalm i Stockholm.Utrikesminister Ann Linde (S) har kallat till sig Irans ambassadör efter nedskjutningen av passagerarplanet utanför Teheran.Nu befaras en miljard djur ha dött eller vara i risk att dö på grund av skogsbränderna i Australien.

YLE - 24 nov 18 kl. 17:39

Under ett år transporteras över en miljard djur inom EU - förhållandena för dem kan beskrivas med ett ord: uselt

I december tar EU-parlamentets miljöutskott ställning till en rapport om transporter av levande djur både inom EU:s gränser och ut ur unionen. EU-parlamentariker Sirpa Pietikäinen, som är så kallad skuggföredragande för miljöutskottets del, sammanfattar de nuvarande djurtransporterna med ett ord: uselt..

Expressen - 14 jan 20 kl. 15:48

Flygplan släpper mat – till svältande djur i Australien

Som ett resultat av bränderna i Australien kom ett larm om att en miljard djur kan ha dött. Nu släpper flygplan tusentals kilo last med morötter och potatis till svältande djur, skriver Daily mail..

GöteborgsPosten - 23 jan 20 kl. 19:14

De räddar skadade djur efter skogsbränderna

Upp till en miljard djur kan ha dött i Australiens skogsbränder – nu ska överlevarna rehabiliteras..

Aftonbladet - 09 jan 20 kl. 07:13

Över en miljard djur har dött i bränderna

▸ Bränderna fortsätter i Australien och hotar landets unika djurliv..

BT - 24 jun 14 kl. 16:59

Nytt klimatlarm enar politiker i USA

Svåra värmeböljor, minskade skördar, översvämmade kuster. Så kan följderna bli för USA om inte utsläppen av växthusgaser minskas, enligt en ny rapport som politiker från både höger och vänster ställer sig bakom. Rapporten, som tagits fram av etablerade klimatforskare och ekonomer, bygger på ett initiativ från projektet Risky Business som startats av en grupp höjdare inom det amerikanska näringslivet och det politiska etablissemanget.

Nyheter 24 - 31 maj 12 kl. 22:43

Miljardär kastade pengaflygplan för 14 000 kronor


"Folk började bete sig som djur". Den ryske miljardären Pavel Durov kände sig extra givmild när han slängde motsvarande 14 000 kronor till en folkmassa nedanför sitt kontor i St. Petersburg.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - Igår: 12:07

Moderat röstar ner klimatförslag – vill inte göra något “omedelbart” åt krisen

Göteborgs kommun behöver minska sina idag stillastående utsläpp med över 30 procent per år för att nå Parisavtalet. Ändå menar kommunstyrelsens ordförande att vi inte behöver göra något omedelbart..

Supermiljöbloggen - Igår: 12:07

Moderat röstar ner klimatnödläge: leder tankarna till att vi måste “göra något omedelbart”

Kommunen behöver minska sina idag stillastående utsläpp med över 30 procent per år för att nå Parisavtalet. Ändå menar kommunstyrelsens ordförande att vi inte behöver göra något omedelbart..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 08:47

Varmare vintrar hotar Vasaloppet – sponsras av oljebolag och biltillverkare

IRONISKT:: Med klimatförändringarna blir de svenska vintrarna allt mildare. Samtidigt sponsras Vasaloppet av Preem och Volvo, två av klimatkrisens största pådrivare ..

Supermiljöbloggen - 23 jan 20 kl. 17:39

Regeringen lättade på klimatkraven för att gynna Volvo

VILKEN RULLAR?::Trots att regeringen har pekat på att utsläpp från bilar är en viktig orsak till att Sveriges utsläpp inte minskar tillräckligt snabbt lättade man på miljökraven för att gynna Volvos bilmodeller. Det visar en granskning som SVT gjort..

Supermiljöbloggen - 23 jan 20 kl. 14:35

Greta Thunberg: ”Världen brinner och ingen gör någonting”

DAVOS::Klimatintresset växer under världsekonomiska toppmötet i Davos..

Supermiljöbloggen - 23 jan 20 kl. 13:05

Sverige skriver under havsdeklaration

HAVSSKYDD::Sverige har skrivit under en deklaration om att minst 30 procent av världens hav ska vara skyddade från exploatering senast 2030. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande..

Supermiljöbloggen - 20 jan 20 kl. 21:13

Inför mötet i Davos: Klimatkrisen nu största hotet mot mänskligheten

ÅRETS RISKRAPPORT:: För första gången i dess femtonåriga historia domineras nu Världsekonomiskt forums årliga riskrapport av klimat och miljöfrågor. Därmed höjs temperaturen inför det årliga mötet i Davos..

Supermiljöbloggen - 20 jan 20 kl. 19:36

Nya dieselbilar smutsigare än trott

DIESELBILAR:: Partikelutsläpp från nya dieselbilar rejält högre enligt nya tester..

Supermiljöbloggen - 20 jan 20 kl. 16:54

FN: Flyktingar under akut klimathot får inte skickas tillbaka

Nytt beslut ska bli vägledande i framtiden..

Supermiljöbloggen - 20 jan 20 kl. 16:49

AP-fonderna fortsätter stötta fossilindustrin med miljarder

SKANDAL:: Trots skärpta hållbarhetskrav investerar de statliga pensionsfonderna miljarder av våra gemensamma pensionspengar i 89 av världens 200 största kol-, gas- och oljebolag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.