Nyan > Svenskfinland

Friday, 24 January, 13:08

Nyan - 14 jan 20 kl. 18:56

Yle: Fler dör i bastun än i bränder i FinlandYle rapporterar att det under 2017 skedde 61 dödsfall till följd av olyckshändelse i finska bastur. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Yle, Fler, döri , bastun, äni , bränderi , Finland
YLE - 08 sep 14 kl. 04:41

"Fler par armar hade gjort skillnad"

Det var strax före klockan halv sex på söndag morgon under villaavslutningshelgen som Ronnie Salonen vaknade till ljudet av eldsvådan i byggnaden intill. Det var bastun några meter bort som redan stod helt övertänd. I stugan fanns förutom Salonen även hans sambo och deras son, samt parets vänner med två barn.

YLE - 22 maj 17 kl. 20:20

Raseborg säljer Grantorp och Gamla bastun

Raseborgs stad säljer fastigheten Grantorp invid Pojoviken i Raseborg. Lägergården med tillhörande bastu och ekonomibyggnad bjuds till försäljning genom anbud. Fastigheten är sporadiskt i stadens eget bruk och uthyrd under veckoslut eller veckovis till externa hyresgäster.

YLE - 18 sep 14 kl. 16:14

Strömsöbastun byggs klar

Nu byggs Strömsöbastun från sommarens tittarsuccé klart. Under eftermiddagen sattes taket på plats och under kvällen ska det badas. Jim Björni sätter taket på plats.

YLE - 31 okt 14 kl. 14:01

Vem vill ha strömsöbastun?

Inget bud har ännu lagts på strömsöbastun som auktioneras ut till förmån för välgörenhet i samband med näsdagen den 7 november. Auktionen pågår på huuto.net/nenäpäivä framtill den 17 november och utropspriset är 2000 euro.

YLE - 18 sep 14 kl. 16:14

Strömsöbastun byggs klart

Nu byggs Strömsöbastun från sommarens tittarsuccé klart. Under eftermiddagen sattes taket på plats och under kvällen ska det badas. Tanken var att bastun skulle bli klar under den sex timmar långa sändingen "Bastukväll på Strömsö" som sändes strax före midsommar.

YLE - 12 jul 17 kl. 04:23

En kvart i bastun dagligen kan skydda dig mot blodtryckssjukdomar

Män som badar bastu mer än fyra gånger i veckan är betydligt mindre utsatta för blodtryckssjukdomar. Det visar en ny undersökning vid Östra Finlands universitet. Närmare varannan finländare som fyllt 30 år lider av förhöjt blodtryck, och bland män är blodtryckssjukdomar speciellt vanliga.

YLE - 11 jan 20 kl. 16:28

Dödsfallen i bastun ökar – fler finländare dör på lavarna än i eldsvådor

Medan många andra olycksrelaterade dödsfall minskar pekar trenden för dödsfall i bastun uppåt. Största delen av dödsfallen kunde undvikas om man lät bli att basta ensam..

YLE - 07 okt 14 kl. 07:12

Strömsöbastun auktioneras ut

Vad skall ni göra med bastun, är den vanligaste frågan vi fått den här hösten här på Strömsö. Standardsvaret har varit, att först måste vi ju bygga den klar och sen får vi se.
Nu är bastun klar och kommer att auktioneras ut i samband med Näsdagen den 7 november.

YLE - 02 okt 13 kl. 07:16

Gamla Bastun blir stadens

Gamla bastun i Ekenäs blir Raseborgs stads igen. Det beslöt Västnyländska ungdomsringen enhälligt på tisdagen. Ungdomsringen fick köpa gamla bastun av Ekenäs stad för 50 000 mark år 1995.

YLE - 25 feb 14 kl. 06:09

Vill du bo i Gamla bastun?

Gamla bastun vid Västvallen i Ekenäs ska i framtiden främst inhysa bostäder men huset ska också kunna bereda plats åt affärsverksamhet och kontor. Staden utreder också om det finns plats för nya småhus och ny affärsverksamhet på tomten. Det är ännu inte klart hur mycket byggrätten kan öka från nuvarande 650 våningskvadratmeter.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Inget Alandica-debatt i år

Alandica debatt, som presenterades som den åländska motsvarigheten till Almedalsveckan, kommer inte att ordnas i år. ”Ålands landskapsregering har beslutat att Alandica debatt 2020 ställs in. Beslutet är fattat utifrån prioriteringar i landskapsregeringens handlingsprogram och budget samt de kommande två årens jubileum Åland 100 år.

Nyan - 30 minuter sedan

Riskkapital på åländska

I tio år har investmentbolaget Evolver letat duktiga entreprenörer som vill bli större. Nu har man fått de stora pensions- och försäkringsbolagens förtroende att göra det i större skala. 50 miljoner euro ska placeras i lovande nordiska småbolag.

Nyan - 3 timmar sedan

Emilia Alm till The Voice of Finland

När den nionde säsongen av The Voice of Finland strax drar i gång på tv-kanalen Nelonen finns åländska Emilia Alm med bland deltagarna. .

Nyan - 4 timmar sedan

Polisen jagade fortkörare

På Nya Godbyvägen påträffade polisen en motkommande bilist som körde 112 kilometer i timmen. Polisen svängde om och fick jaga föraren i flera kilometer innan personen stannade. Föraren uppgav att han inte kände till polisens ljussignaler.

Nyan - 7 timmar sedan

Här är trion som startar upp KST

Katarina Dahlman, Cecilia Berndtsson och Carolina Sandell är trojkan som ska göra Kommunernas socialtjänst, KST, till en realitet. .

Nyan - 8 timmar sedan

Körde om i dålig sikt – fråntogs körkortet

På Eckerövägen körde en förare på torsdagen om två fordon trots att sikten var otillräcklig på grund av ett backkrön. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten. Personen delgavs därtill ett interimistiskt körförbud eftersom hen uppvisade ”allvarlig likgiltighet för trafiksäkerheten genom sin handling”, uppger polisen i ett utskick.

Nyan - 16 timmar sedan

Körde 134 på 90-väg

På torsdagen påträffade polisen en bilist som färdades på Hammarlandsvägen i 134 kilometer i timmen på en vägsträcka där högsta tillåtna hastighet är 90 kilometer i timmen. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och delgavs böter samt tilldelades ett tio dagar långt körförbud. I Eckerö fick en förare böta som körde 73 kilometer i timmen på en 50-väg.

Nyan - 18 timmar sedan

Se Billgren på Åland redan nu

Konstreality-serien ”Äkta Billgrens”, som kretsar kring konstnärerna (och före detta makarna) Ernst och Helene Billgren samt deras dotter Elsa Billgren, pågår just nu på SVT, och kan redan ses på SVT Play. .

Nyan - 18 timmar sedan

Scharlakansfeber sprider sig på Mariehamnsdagis

Ett fåtal barn har smittats av scharlakansfeber på Nyängens daghem i Mariehamn. Nu har man vidtagit extra åtgärder för att stoppa smittan. .

Nyan - 19 timmar sedan

Troligen besvär mot dom om penningtvätt

Den åländska man som dömdes av Egentliga Finlands tingsrätt för två fall av grov penningtvätt och penningtvätt av oaktsamhet kommer troligen överklaga. – Det gör vi högst antagligen eftersom domstolen fällde honom trots att vi bestred alla brottsmisstankar, säger mannens försvarare Markus Hamro-Drotz. Två medåtalade, som inte är ålänningar, dömdes i oktober till fleråriga fängelsestraff för brottshärvan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.