SR > Nyheter

Thursday, 23 January, 10:03

SR - 14 jan 20 kl. 18:40

EU:s stöd för klimatomställningen: Tio biljonerEU-kommissionen vill att Europa ska bli världens första klimatneutrala världsdel till år 2050. För att det ska bli verklighet så ska 10 000 miljarder kronor investeras i grön omställning de kommande tio åren..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU:s, stödför , klimatomställningen, Tio, biljoner
Supermiljöbloggen - 31 jan 19 kl. 22:37

Långt kvar innan klimatomställningen matchar Parisavtalet.

Klimatomställningen går alldeles för långsamt, varnar flera analysorganisationer. På flera områden syns försiktigt positiva trender, men nu måste omställningstakten trappas upp rejält.   År 2017 bildade flera ledande klimatanalysorganisationer, däribland exempelvis ansedda Potsdam Institute For Climate Impact Reaserch och World Resources Institute, kampanjen Mission 2020 som handlar om hur långt klimatomställningen bör ha kommit till 2020 för utvecklingen ska vara i linje med Parisavtalet.

Supermiljöbloggen - 21 jul 15 kl. 08:43

Fores om Rockströms förslag: ”Skulle ge Sverige ledartröjan i klimatomställningen”

Mattias Goldmann, vd för tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, anser att den rödgröna regeringen måste presentera något snart som visar att man menar allvar i klimatfrågan. Supermiljöbloggen har mejlat till representanter för samtliga riksdagspartier, men också till ett antal företag och miljöorganisationer för att höra hur de ser på det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp i förra veckan, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige. Denna är av global betydelse, eftersom vi är ett så viktigt föredöme för många länder i världen.

Newsmill - 09 jan 13 kl. 11:13

Tobinskatten bromsar klimatomställningen

http://www.newsmill.se/trackback/48555Inför de fortsatta EU-förhandlingarna om unionens budget i februari är det inte klimatåtgärder som huvudsakligen diskuteras.

SmålandsPosten - 19 sep 14 kl. 06:51

Svenska kyrkan tar aktiv del i klimatomställningen

Kommentar till Kyrkan förstör friden på egen minnesplats i Smålandsposten den 27 augusti.
Vi står på tröskeln till en tid av drastiska klimat­förändringar. För första gången i människans historia påverkar vi ­miljön i en sådan omfattning att livets fundamentala grundförutsättningar förändras.

SR - 12 dec 17 kl. 16:36

Världsledare diskuterar finansiering av klimatomställningen

Världens ledare träffas för att diskutera hur man ska finansiera klimatomställningen. Sveriges statsminister Stefan Löfven är på plats och medger att Sverige behöver göra mer för att nå klimatmålen..

Regeringen - 07 mar 18 kl. 09:00

Ibrahim Baylan talar om civilsamhällets och näringslivets roll i klimatomställningen

Den 8 mars inledningstalar samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan på ett seminarium om vad icke-statliga organisationer och företag kan göra för att skynda på klimatomställningen och för att nå målen i Agenda 2030..

Kristianstadsbladet - 28 mar 19 kl. 16:03

Elbilen en nyckel till klimatomställningen

Klimatomställningen kräver en fordonsflotta som drivs med annat än diesel och bensin..

Supermiljöbloggen - 31 jan 19 kl. 22:37

Långt kvar innan klimatomställningen matchar Parisavtalet.

KLIMAT:: Så långt bör klimatomställningen kommit till 2020..

Realtid - 17 dec 19 kl. 06:05

Klimatomställningen kan leda till finansiell instabilitet

"Risken finns att stranded assets ökar ju snabbare klimatomställningen går och kan leda till spridningseffekter till fler delar av ekonomin och finansiell instabilitet." Det skriver Alexandra Stråberg, chefsekonom på Länsförsäkringar och Thomas Sterner, forskare vid Göteborgs universitet. Ämnet ska nu analyseras i ett projekt med stöd av Länsförsäkringars forskningsfond..

SR - 17 jan 20 kl. 11:16

Nej till EU-kommissionens förslag om finansiering av klimatomställningen

Sverige säger nu blankt nej till EU-kommissionens förslag om hur klimatomställningen ska finansieras. Vi kan inte acceptera att man tillför nya pengar för att nå klimatmålen, säger finansminister Magdalena Andersson..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Girjas sameby vinner tvisten om rätten till jakt och fiske

Högsta domstolen ger idag Giras sameby rätt i den långdragna tvisten om vem som har rätt i konflikten om jakt- och fiskerätten..

SR - 1 timme sedan

Spårfel i Lerum orsakar förseningar

Ett spårfel i Lerum orsakar stora störningar på tågtrafiken till och från Göteborg. Bland annat berörs tåg till Skövde, Jönköping och Stockholm under hela torsdagen..

SR - 2 timmar sedan

Irakisk shiamilis redo att svara på USA:s attack

Efter att den iranske generalen Soleimani och den irakiske milisledaren Muhandis dödades av USA svarade Iran med robotar mot amerikanska baser, Iraks shiamiliser har utlovat en ännu större hämnd..

SR - 2 timmar sedan

”Svårt att ta emot återvändande migranter”

EU:s satsning på att föra tillbaka gambiska migranter till sitt hemland Gambia igen innebär stora utmaningar, säger landets ungdomsminister Hadrammeh Sidibeh i en exklusiv intervju..

SR - 3 timmar sedan

Nytt bombdatacenter ska stötta vid sprängdåd

Polisen ska arbeta närmare bland annat militären för att öka kompetensen gällande sprängningar. Nu inrättas ett nationellt så kallat bombdatacenter. I det nya bombdatacentret kommer polisen, Säpo och Försvarsmakten att ingå..

SR - 3 timmar sedan

Banker stoppar ryska betalningar

Svenska företagare har börjat få problem med att få betalt från ryska kunder. Bakgrunden är att svenska banker stoppar betalningarna, i många fall utan att förklara varför..

SR - 3 timmar sedan

HD avgör rätt till jakt och fiske i fjällen i dag

I dag kommer Högsta domstolens dom i Girjasmålet, där samebyn Girjas stämt staten..

SR - 4 timmar sedan

Försvaret stoppar inte anställdas riskabla appar

Mobilappar som lagrar känslig information kan användas av Försvarsmaktens anställda utan begränsningar..

SR - 4 timmar sedan

Flygplan försvunnet vid terrängbränder

Ett av de stora flygplan som används för vattenbombning i Australien befaras ha störtat..

SR - 6 timmar sedan

RFSL: Vården missar viktig provtagning

Vården missar ofta att ta prov från svalg och anal vid testning för sexuellt överförbara infektioner, menar RFSL Rådgivningen Skåne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.