Skånskan > Nyheter

Wednesday, 29 January, 19:20

Skånskan - 14 jan 20 kl. 18:30

Kommunledning backar inteSkurup Skurups kommun jobbar på att ta fram en integrationsplan för kommunen.
I den finns fortfarande uppgiften kvar att skriva in ett slöjförbud i skola och förskola.Manifestationen avlöpte lugnt ur polisens perspektiv framför Skurups kommunhus under måndagskvällen. I centrumbyggnaden hade politikerna kommunstyrelsemöte och stördes inte av demonstranterna som ropade så det ekade över byn:
– Rör inte min hijab!
Kommunstyrelseordförande Johan Bolinder (M) konstaterade dagen efter att kommunledningen blivit vana vid demonstrationer senaste tiden, från pensionärer, Slimmingebor och många andra.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skurups, Johan Bolinder, Bolinder, Sverigedemokraterna, Nyström, Sverigedemokrater, Lars Nyström, Malmö, Skurup, Tasnim Raoof, Sverige, Raoof, Mikael Svensson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunledning, backarinte
Helsingborgs Dagblad - 28 mar 11 kl. 09:27

Klippan backar upp tågkrav

Klippans kommunledning backar upp Perstorps krav att Region Skåne ska hålla det avtal som tecknats om tätare tågturer på sträckan Helsingborg - Hässleholm från december i år.Perstorps kommun fick nyligen besked att den tätare trafiken kan börja gå tidigast det andra halvåret 2013..

Skånskan - 10 jun 19 kl. 16:39

Kommunledning backar om station

lund I det senaste förslaget från tjänstemännen har kostnaden för Klostergårdens planerade tågtågstation ökat kraftigt.
Kommunledningen tycker att det ser ut att bli alldeles för dyrt och har bett kommunkontoret att ta fram en nedbantad plan.– Vi har avsatt 40 miljoner kronor, men har tagit höjd för 78 miljoner i vår investeringsbudget.

Nyhetsverket - 28 dec 12 kl. 22:48

SVT:s temasida om Österåkers kommunledning.

I audiovisuell form kan nu TV-tittarna ta del av följande inträffade händelser och mer är tydligen på g....TEMASIDA Lagbrott i Österåkers kommunledning 2 min Oppositionen vill pröva fallet med lönesättningen Lönehärvan i Österåkers kommunledning Oppositionen vill att KS-ordförandens inblandning i lönesättningen till enskilda tjänstemän prövas i förvaltningsrätten. 2 min Boende i Österåker rasar mot politikerna Kommunstyrelsens ordförande har inga planer på att avgå Många anställda, opp....

Helsingborgs Dagblad - 30 mar 12 kl. 21:06

Båstads kommunledning sågar kommunrevisor

Båstads kommunledning sågar kommunrevisor Inga Sölves (FP) presentation av den senaste granskningsrapporten..

GöteborgsPosten - 27 jun 14 kl. 19:06

Orusts kommunledning avgår

Kommunledning på Orust avgår. Detta efter att inte ha fått igenom sitt budgetförslag..

SmålandsPosten - 22 jan 15 kl. 12:04

Kommunledning agerar mot kriminella gäng

Växjös kommunledning agerar nu för att stoppa etableringar av kriminella organisationer/grupper. I ett brev uppmanas Fastighetsägarna Syd AB och Växjös Kommunala fastighetsbolag att vara försiktiga vid uthyrning av lokaler.
"Vår ambition är att Växjö kommun ska upplevas som trygg och säker.

YLE - 20 sep 18 kl. 21:31

Bybor och kommunledning överens om Österövägen – kräver bättre underhåll

Österöborna fasar inför den kommande vintern. Senast det rådde menförestider tvingades de åka traktor eller fyrhjuling för att ta sig fram längs byns väg. Tillsammans med Vörås kommunledning kräver man bättre underhåll framöver..

DalaDemokraten - 15 jan 20 kl. 17:01

Kommunledning och tjänstemän fick högst friskvårdsbidrag – nytt förslag nära beslut

Friskvårdsbidragen i Falu kommun skiljde sig markant där kommunledning och tjänstemän fick mest i....

Nerikes Allehanda - 25 jan 20 kl. 08:33

Lars Ströman: Ramsbergsbor sätter Lindesbergs kommunledning i knipa

Många människor i Ramsberg är missnöjda med Lindesbergs kommunledning. Möjlig lösning: Byt till....

Sydsvenskan - 01 mar 12 kl. 08:49

Backar om sjukförsäkringen

Foto: Scanpix
Nu backar Ulf Kristersson (M) och ställer sig bakom beslutet om återgång till de gamla reglerna i sjukförsäkringen. Samtidigt vill han ändra reglerna och införa ett nytt sätt att bedöma människors arbetsförmåga.
Nu backar Ulf Kristersson (M) och ställer sig bakom beslutet om återgång till de gamla reglerna i sjukförsäkringen om hur arbetsförmågan ska prövas efter 180 dagars sjukskrivning.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Rösler tar över Bundesligaklubb

FOTBOLL Efter avancemanget till Europa Leagues slutspel tvingades Uwe Rösler i december lämna Malmö FF.Nu har tysken fått ett nytt jobb. Han blir tränare i Bundesligajumbon Fortuna Düsseldorf.

Skånskan - 45 minuter sedan

V kräver svar om bredband

ESLÖV I år är det tänkt att 95 procent av hushållen och företagen i Eslövs kommun ska ha möjlighet att ansluta sig till bredband med en viss minimihastighet.
Hur det går med det målet? undrar Lars Holmström (V).

Skånskan - 1 timme sedan

Köerna på E65 ska byggas bort – men först 2025

SVEDALA
Den belastade vägsträckan mellan Svedala och Börringe ska byggas ut och blir motorväg.
Men troligen skjuts projektet framåt i tiden med en byggstart först 2023. Det trots ett stort behov av utbyggd för att minska köerna och öka säkerheten på den hårt belastade vägen.

Skånskan - 1 timme sedan

Kortad cykelväg kan kapa kostnad

SJÖBO/TOLÅNGA Den planerade gång- och cykelvägen till Tolånga kan kanske kortas för att sänka byggkostnaden.Det funderar kommunalrådet Magnus Weberg (M) på efter diskussion med övriga politiker i kommunstyrelsen.
– Behöver den gå hela sträckan?

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till fastigheten på Rotgatan 19 i Sjöbo

Sjöbo Marie Sandra Jönsson och Markus Nilsson, båda 25 år, är nya ägare till fastigheten på Rotgatan 19 i Sjöbo. Huset byggdes 2011 och har en boyta på 150 kvadratmeter. Säljare är Göran Sune Mikael och Eva Persson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Första nordiska fallet av coronaviruset

Världen En kinsesisk turist som har hållits isolerad på ett finskt sjukhus blev den första personen att i norden bekräftas ha blivit smittad av coronaviruset.Patienten befinner sig på Lapplands centralsjukhus, skriver Omni med hänvisning till finska Yle. – Det var väntat att viruset skulle komma via turister till Finland.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya ägare till gård i Hörby

Hörby Försäljningen av lantbruksfastigheten på Åkarp 3352 i Hörby är nu klar. Nya ägare blir Sara och Henrik Rosenius, 34 och 36 år, tidigare boende på Farboret i Hörby som köper fastigheten av Tobias Olsson. Gården omfattar ett hus med boyta på 94 kvadratmeter, en betesmark på 1 hektar och åkermark på 8 hektar.

Skånskan - 3 timmar sedan

Malmö på undantag

Malmös socialdemokrater vill ansöka om att hela staden ska undantas från ebo-lagen, likt Landskrona och Helsingborg. De är inte ensamma om att vilja slippa ebo: i Hässleholm har Moderaterna uttryckt missnöje med att staden inte undantas från ebo, eftersom de menar att bostadsbristen i praktiken är större i Hässleholm med omnejd än i Malmö.
Malmös opposition håller inte med om analysen att hela staden ska ses som socialt utsatt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Fortsatt kräftgång för S

Socialdemokraterna är nere på sin lägsta nivå sedan Håkan Juholts avgång i en undersökning från DN Ipsos. Det går dåligt hos LO:s medlemmar. Sverigedemokraterna är största parti.

Skånskan - 3 timmar sedan

Nyförvärv i Torn

FOTBOLL Torns IF rustar för framgångsrik strid även i 2020 års division 1 södra. Efter nyår har två nya spelare anslutit.
– Om vi värvat färdigt?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.