YLE > Finland

Friday, 24 January, 00:48

YLE - 14 jan 20 kl. 18:26

Köerna blev för långa vid skattebyrån i Lojo - en del får vänta utanförKöerna vid skattebyrån i Lojo har tidvis varit så långa att en del av kunderna har tvingats vänta utanför. På skattebyrån i Ekenäs är situationen bättre enligt skattedirektören..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lojo, Ekenäs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Köernablev för , långavid , skattebyråni , Lojoen , del får vänta utanför
YLE - 28 mar 14 kl. 07:27

Övertidsarbete förkortar tandvårdsköer i Lojo

Lojo vill nu förkorta de långa köerna till den kommunala tandvården. Igår (torsdagen den 27.3) godkände personalsektionen åtgärder för att få köerna kortare.

YLE - 20 jan 14 kl. 04:39

Fungerar närdemokratimodellen i Lojo?

I och med att Lojo växte för drygt ett år sedan, införde staden en närdemokratimodell, så att invånarna lättare ska kunna påverka beslut som berör närområdet.
Riikka Slunga-PoutsaloSannfinländaren Riikka Slunga-Puotsalo YLE / Börje Broberg
Men det finns olika åsikter om huruvida modellen fungerar eller inte? Sannfinländarnas Riikka Slunga-Poutsalo var kritisk från början - men försökte ändå vara positivt inställd.

YLE - 16 maj 14 kl. 17:00

Lojo: Sappi ska inte bränna kol

Lojo stad vill att det nya kraftverket vid Sappis pappersfabrik i Gerknäs undviker att använda stenkol. I stället borde kraftverket använda så mycket biobränsle som möjligt. Sappi förnyar sitt kraftverk för att sänka energikostnaderna.

YLE - 05 maj 15 kl. 04:37

Arbets- och näringsbyrån vill styra kunderna till webben

Arbets- och näringsbyrån inleder ett test i Ekenäs där man tar bort den tjänsteman som har tagit emot kunder innanför dörren. Ett av målen är att alla ska anmäla sig som arbetssökande på nätet i stället för att besöka byrån. Försöket pågår från och med 5 maj till och med 12 juni.

YLE - 05 nov 15 kl. 14:35

Arbetsförmedlingen i Ekenäs öppen färre dagar

Från och med den 16 november kan man spontant besöka arbets- och näringsbyrån i Raseborg bara på måndagar och torsdagar. Personalresurserna räcker inte längre till för att ha öppet alla vardagar, berättar Frank-Ole Hägglund som är servicechef för arbets- och näringsbyråerna i Raseborg och Lojo. – Våra resurser minskar och vi måste hitta nya sätt att effektivt sköta vårt jobb.

YLE - 17 mar 14 kl. 04:50

40 km till statlig service

Inte bara magistratens verksamhet ska koncentreras. Finansministeriet planerar att samla all statlig service i en region till ett och samma ställe. På kommunalt håll är man rädd för att utgifter och ansvar skyfflas från staten till kommunen.

YLE - 14 aug 13 kl. 05:32

Arbetskraft och service möts i Ekenäs

Nylands arbets- och näringsbyrå flyttar vid årsskiftet från Karis till Fix-huset i Ekenäs. Det innebär ett mera centralt läge och kortare väg för hangöborna. En flytt har varit påtänkt en längre tid för arbets- och näringsbyrån men nu är alltså kontraktet underskrivet.

YLE - 14 aug 13 kl. 07:32

Arbetsförmedlingen flyttar till Ekenäs

Nylands arbets- och näringsbyrå flyttar vid årsskiftet från Karis till Fix-huset i Ekenäs. Det innebär ett mera centralt läge och kortare väg för hangöborna. En flytt har varit påtänkt en längre tid för arbets- och näringsbyrån men nu är alltså kontraktet underskrivet.

YLE - 27 mar 15 kl. 06:01

Inte bara grönt på agendan för De gröna

Mycket miljö, men också medborgarlöner, flexibelt jobb och försvaret är på tapeten när fyra gröna riksdagskandidater från Västnyland berättar om sina visioner i Yles valgalleri. I senaste riksdagsval gick De gröna back i alla kommuner i Västnyland utom i Sjundeå. De gröna fick i Sjundeå 340 röster i riksdagsvalet.

YLE - 20 dec 16 kl. 07:39

Växande Lojoföretag vill samarbeta med lokala frukt- och bärodlare

Företaget Bonne i Lojo tillverkar safter och puréer av frukt, bär och grönsaker. Produkterna säljs i hela landet och en del också till våra grannländer. Särskilt mellanmålsdryckerna och puréerna är på frammarsch.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Ny deckargåta på Bygdegårdens scen i Tenala - publiken får gissa vem som är mördaren

Traditionen med att spela farser på Bygdegårdens scen i Tenala har bytts ut mot en deckargåta. En mördares manuskript innebär många kläd- och scenombyten och för publiken gäller det att hänga med för att kunna ge rätt svar: Vem är mördaren?.

YLE - 6 timmar sedan

Förhöjda kvicksilverhalter i abborrar och gäddor i små sjöar i Ingå

Man ska inte alltför ofta äta fisk från små sjöar i Ingå. Det visar en kartläggning som kommunen har låtit utföra i tio sjöar..

YLE - 9 timmar sedan

Orolig natt i Hangö - två greps efter inbrott och anlagda bränder

Två män har under torsdagen förhörts av polisen efter ett inbrott i en restaurang och några mindre bränder i Hangö i natt..

YLE - 16 timmar sedan

Kemiindustrins strejk flyttas fram med två veckor - Industrifacket: "Vi hade förberett oss för det här"

Arbetsministeriet har beslutat att skjuta upp strejken som kemiindustrin varslat om med två veckor. Enligt den ursprungliga planen skulle strejken börja på måndag..

YLE - 11 timmar sedan

Postombudet i Pojo slutar men ingen tar över - Posten anser att byn är för liten

Pojo blir utan postombud. Blomsteraffären i byn vill inte fortsätta som ombud. Posten letar inte efter en ersättare..

YLE - 11 timmar sedan

Sannfinländarna vill sänka bränsleskatterna och låta andra ta ansvar för att minska utsläppen

Regeringen Marins klimatmål påverkar finländarna på olika sätt. Det var budskapet hos Sannfinländarna på torsdagen. Enligt partiet förlorar Sannfinländarnas, Samlingspartiets och Centerns anhängare, medan De grönas och Vänsterförbundets anhängare vinner på regeringens planerade åtgärder..

YLE - 11 timmar sedan

Kirsi Pimiä blir kanslichef vid Inrikesministeriet

Kirsi Pimiä tar över som kanslichef vid Inrikesministeriet efter Ilkka Salmi. Hon inleder sitt arbete i februari..

YLE - 12 timmar sedan

Riksåklagaren ber riksdagen om lov för att åtala sannfinländaren Juha Mäenpää - misstänks för hets mot folkgrupp

Riksåklagare Raija Toiviainen ber riksdagen om tillstånd för att väcka åtal mot sannfinländaren Juha Mäenpää. Han misstänks för hets mot folkgrupp på grund av ett uttalande i riksdagen i juni 2019..

YLE - 12 timmar sedan

Riksåklagaren vill åtala sannfinländaren Juha Mäenpää - misstänks för hets mot folkgrupp

Riksåklagare Raija Toiviainen ber riksdagen om tillstånd för att väcka åtal mot Juha Mäenpää. Han misstänks för hets mot folkgrupp på grund av ett uttalande i riksdagen i juni 2019..

YLE - 12 timmar sedan

Riksåklagaren vill ställa sannfinländaren Juha Mäenpää inför riksrätt - misstänks för hets mot folkgrupp

Riksåklagare Raija Tolvanen ber riksdagen om tillstånd för att väcka åtal mot Juha Mäenpää. Han misstänks för hets mot folkgrupp på grund av ett uttalande i riksdagen i juni 2019..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.