YLE > Finland

Wednesday, 29 January, 19:20

YLE - 14 jan 20 kl. 18:34

Den milda vintern påverkar sjöräddarnas uppdrag då folk fortfarande använder båt: "Viktigt att känna till hur den egna båten fungerar i köldgrader"På grund av den milda vintern har Finska viken inte ännu fått ett islager vilket resulterat i att många fortfarande har sin båt i användning. Det har delvis påverkat sjöräddningens uppdrag, som hittills gällt endast båtar och fartyg..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

"Ingenting dåligt med att ungdomar blir bättre på engelska, men ..." - finlandssvenska unga använder mer engelska än finska

Finlandssvenska ungdomar använder mera engelska än vad de använder finska, visar Magmas färska rapport "Svenska, finska, engelska - komplement eller alternativ?"..

YLE - 2 timmar sedan

Anställda inom servicebranschen måste ofta ta bil trots att arbetsresan är kort

Över hälften av dem som jobbar i butiker och restauranger tar bilen till jobbet, men en fjärdedel av dem skulle vilja sluta med det. Det här framkommer ur servicefacket PAM:s färska utredning..

YLE - 2 timmar sedan

THL: Kinesisk resenär bekräftas ha coronaviruset – första fallet i Finland

Den kinesiska turisten som försatts i karantän i Lapplands centralsjukhus bekräftas ha smittats av coronaviruset. Det uppger Institutet för hälsa och välfärd THL..

YLE - 2 timmar sedan

Upp till 600 nya invånare kan få plats i Karis centrum - mindre handel och mera bostäder i det nyaste planförslaget

Den nya planen för Karis centrum har förändrats en hel del sedan förslaget senast lades fram till påseende. Därför ska det nya förslaget åter en gång kunna kommenteras på bred front..

YLE - 3 timmar sedan

Spelberoende kvinna lurade till sig 18 000 euro via näthandel

En västnyländsk kvinna gjorde sig skyldig till 211 fall av bedrägeri genom näthandel år 2018. Hon sålde varor, men kunderna fick inte sina produkter..

YLE - 4 timmar sedan

Ingå ska få pengar tillbaka för utebliven bostadsmässa - avtal som häver trepartsavtalet redo för godkännande

Avtalet om bostäder och en mässa på Ingåstrand i Ingå kyrkby är snart ett minne blott. Det finns nu ett avtal som upphäver trepartsavtalet mellan Ingå kommun, Finlands bostadsmässa och Inkoon keskustakehitys..

YLE - 4 timmar sedan

Hur farligt är det och vad går att göra? Experter svarar på 7 frågor om coronaviruset

Mika Salminen, professor från Institutet för hälsa och välfärd THL, infektionsläkaren Peter Klemets och Yles vetenskapsredaktör Marcus Rosenlund reder ut..

YLE - 4 timmar sedan

Vad händer då det första coronavirusfallet konstateras i Finland?

Finland har god beredskap om, och när det första fallet av coronavirus konstateras i Finland, säger Mika Salminen på hälsosäkerhetsavdelningen på THL. Samtidigt vill han påminna om att antalet konstaterade smittofall i världen hittills är mycket litet, jämfört med hur många som årligen drabbas av influensa i Finland..

YLE - 5 timmar sedan

Helsingforsbarn fick mässlingvaccin mot ena förälderns vilja - fel, säger JO som efterlyser tydligare lagstiftning

Helsingfors stads skolhälsovård och rådgivningstjänster agerade fel när tre barn gavs MPR-vaccin mot den ena förälderns vilja, det anser justitieombudsmannen JO. Vid gemensam vårdnad ska båda föräldrarna ge sitt medgivande till vaccination, men patientlagen saknar anvisningar för situationer där föräldrarna är oense - en brist som enligt JO borde åtgärdas..

YLE - 5 timmar sedan

EK förutspår ekonomiskt gråväder – chefsekonom: Alldeles för tidigt att tala om en uppgång

Trots tecken på att världsekonomin kan ha nått sin botten ser EK dystert på framtiden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.