SR > Nyheter

Tuesday, 28 January, 18:33

SR - 14 jan 20 kl. 17:51

Åtalspunkterna mot Trump inskickadeEfter flera veckors väntan ska riksrättsanklagelserna mot USA:s president Donald Trump nu skickas till senaten för behandling. Talman Nancy Pelosi samlar demokraterna i representanthuset för att utse de personer som ska föredra ärendet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Trump, USA, Donald Trump, Nancy Pelosi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtalspunkternamot , Trump, inskickade
Expressen - 13 dec 19 kl. 16:13

Åtalspunkter mot Trump klubbade

WASHINGTON DC. USA:s representanthus ska nu rösta om president Trump ska ställas inför riksrätt. Under fredagen klubbades åtalspunkterna igenom i justitieutskottet – vilket öppnar för en omröstning i hela representanthuset.

SR - 19 dec 19 kl. 05:44

Trump ställs inför riksrätt

Det amerikanska representanthuset gav i natt klartecken för åtalspunkterna i riksrättsmålet mot president Donald Trump. Han är därmed den tredje amerikanska presidenten i historien som nu ställs inför riksrätt..

DN - 10 jan 20 kl. 18:19

Pelosi: Åtalspunkter mot Donald Trump skickas till senaten nästa vecka

Representanthuset förväntas skicka åtalspunkterna mot Donald Trump till senaten under nästa vecka..

DI - 13 dec 19 kl. 16:29

USA: Justitieutskottet godkänner åtalspunkter mot Trump

Justitieutskottet i det amerikanska representanthuset godkände på fredagen bägge åtalspunkterna i den riksrättsprocess….

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Trump: Fredsplanen "kan ha en chans"

USA:s president Donald Trump har israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu – och dennes rival Benny Gantz – på besök inför presentationen av sin kraftigt försenade fredsplan. En plan som ska "skydda Trump från riksrätten och rädda Netanyahu från fängelse", enligt palestinske premiärministern Mohammed Shtayya..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Trump träffade Netanyahu och Ganz

På måndagen träffade USA:s president Donald Trump den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu – och dennes rival Benny Gantz – i Vita huset. Detta skedde inför presenterandet av USA:s fredsplan för Israel på tisdagen. – Jag tror att den [planen] kan ha en chans, sade Trump på måndagen..

YA - 16 feb 16 kl. 15:57

Åtalspunkterna omfattande mot drygt 50-årig Ystadsbo

Hemfridsbrott, skadegörelse, misshandel, skadegörelse igen och olaga hot. Åtalspunkterna är många mot den drygt 50-årige Ystadsbon. Allt ska ha skett under hösten 2015..

SVT - 18 timmar sedan

Republikaner svänger om John Bolton som vittne i Trump-processen

Kan bli sprängstoff i riksrättsrättegången mot Donald Trump..

Aftonbladet - 17 timmar sedan

Trump hoppfull om fredsplan – avvisas av palestinierna

▸ Den amerikanske presidenten Donald Trump kallar fredsplanen för Mellanöstern ”en stor möjlighet”..

Vestmanlands Läns Tidning - 11 timmar sedan

Insändare: VLT ogillar SD och Trump – och det märks

Daniel Nordström svarade på min fråga angående tidningens opartiskhet när det gäller SD och Trump....

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Just nu: Trump presenterar fredsplan för Mellanöstern

Palestinierna har avvisat den på förhand. Men nu väntas USA:s president Donald Trump presentera den fredsplan för Mellanöstern som han kom att kalla för ”Deal of the Century”, århundradets avtal..

SR - 45 minuter sedan

SD: Utred uppdelning av Postnord

Efter den senaste tidens rapporter om krisen i Postnord, så frågades bolagets ledning och ansvariga ministrar i dag ut i riksdagen. Sverigedemokraterna vill nu att det ska tillsättas en utredning om att Postnord ska delas upp i en dansk och en svensk del..

SR - 1 timme sedan

Nu presenteras Trumps fredsplan för Mellanöstern

Ikväll presenterar USA:s president Donald Trump sin fredsplan för Mellanöstern. Det har gått mer än två år sedan Trump först började prata om fredsplanen men i dag ser den tillslut ut att presenteras..

SR - 3 timmar sedan

Transportstyrelsen: Flygstopp till Iran hävs

Transportstyrelsen häver det tillfälliga flygstoppet till Iran. Flygningar mellan Sverige och Iran är därför återigen möjliga..

SR - 3 timmar sedan

”Svenska barn i al-hol bör föras till Sverige”

Det finns fortfarande oklarheter om vad som ska hända med de svenska barn och mammor som sitter i läger i Syrien efter att terrorgruppen IS-trängts tillbaka..

SR - 3 timmar sedan

Huawei får bygga 5G-när i Storbritannien

Den brittiska regeringen ger kinesiska företaget Huawei rätt att vara med att bygga Storbritanniens 5G-nät. Företagets marknadsandel får dock inte bli större än 35 procent och det kinesiska företaget får också vissa säkerhetsbegränsningar..

SR - 5 timmar sedan

Sex åtalas i korruptionshärva inom Statens fastighetsverk

I korruptionshärvan kring Statens fastighetsverk åtalas idag sex personer misstänkta för bland annat tjänstefel och grovt tagande av muta..

SR - 5 timmar sedan

Angelica fast i Wuhan: Jag vill ta mig härifrån, rädd hela tiden

Svenska Angelica Kristiansson Herrera har bott i Wuhan i ett år, där studerar hon kinesiska. Men nu är hon fast i den östkinesiska storstaden – efter den isolerats på grund av coronavirusets spridning..

SR - 6 timmar sedan

Svårare att få igenom EU-reformer efter brexit

Det kommer att bli svårare att få nya reformer godkända av EU-parlamentet efter brexit. Detta eftersom två av de tre största partigrupperna förlorar många platser, när de brittiska parlamentarikerna lämnar på fredag..

SR - 6 timmar sedan

Jobb och arbetsmarknad – heta frågor i medierapporteringen

Frågor som rör jobb och arbetsmarknad tar allt större plats i mediernas rapportering. Det visar Mediemätaren för perioden oktober - december, som Kantar Sifo gör för Ekot. Per Söderpalm är områdeschef på Kantar Sifo..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.