Barometern > Nyheter

Sunday, 19 January, 18:02

Barometern - 14 jan 20 kl. 16:29

Ny plan för Glabo ska möjliggöra byggnationEfter att ha avvisats har en ny detaljplan tagits fram för flera fastigheter i Glabo. Planen syftar till att skapa förutsättningar för nybyggnation och remissvaren visar att det finns en hel del synpunkter..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Glabo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny planför , Glaboska , möjliggöra, byggnation
Regeringen - 09 feb 17 kl. 11:04

Tillfälliga bostäder ska bli enklare att bygga

Inom ramen för migrationsöverenskommelsen mellan regeringen och Alliansen har regeringen har i dag, den 9 februari, beslutat om en lagrådsremiss med syftet att ytterligare möjliggöra byggandet av tillfälliga bostäder. I lagrådsremissen föreslås att det i plan- och bygglagen, PBL, förs in en särskild reglering om tidsbegränsade bygglov som ett komplement till permanent byggnation i områden där bostadsbehovet inte fullt ut kan tillgodoses genom ordinarie plan- och byggprocesser. Förslaget innebär en förenkling i förhållande till de möjligheter som redan finns att uppföra bostäder med tidsbegränsade bygglov..

Skånskan - 16 apr 16 kl. 14:00

Höghus väcker frågor

Ystad Ystad kommun vill i framtiden kunna bygga cirka 84 bostäder och centrumbyggnader i stadsdelen Hälsobacken. På onsdagskvällen var det samrådsmöte med de närboende.
Kommunen fick frågor om höjderna på husen, närhet till befintliga bostäder samt bevarande av nuvarande parkmiljöer.

Alingsås tidning - 29 maj 16 kl. 09:14

Omtag i Björkängen

De massiva protesterna från närboende mot planerna på bostadsbyggnation i grönområdet Björkängen har resulterat i att kommunen tar ett omtag.
Planerna på att bygga bostäder har inte skrinlagts, däremot föreslås nu att göra planen mindre flexibel, så att det tydligare framgår vilken typ av bebyggelse som kan bli aktuell. Motståndare till byggnation, och även anhängare till att det byggs nya bostäder, har reagerat mot att planen möjliggjort för femvåningshus.

Alingsås tidning - 24 aug 17 kl. 05:30

Nytt dubbelspår gynnar Vårljunga

Ett nytt dubbelspår på Västra stambanan mellan Göteborg och Alingsås skulle göra Vårgårda och Herrljunga till mer attraktiva kommuner.
– Vi får utökad tågtrafik och snabbare transporter, säger Bengt Hilmersson (C), kommunstyrelsens ordförande i Vårgårda. Västra stambanegruppen, som består av kommuner, länsregioner, näringsliv med flera runt stambanan, presenterar inför beslut om nationell plan för transportinfrastrukturen en rapport där man visar vilka positiva effekter ytterligare ett dubbelspår mellan Alingsås och Göteborg kan få för kommunerna Skövde, Falköping, Herrljunga och Vårgårda.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Coop-chefen om rånet: ”Brutaliteten ser vi allvarligt på”

Efter den senaste tidens rånvåg i länet har flera Coop-butiker minskat sin kontanthantering. Men trots det rånades Coop Blomstermåla på lördags kvällen. ”Det är svårt att förebygga det mer än på det sättet som vi gör”, menar Coop Oskarshamns vd Richard Hedsand..

Barometern - 1 timme sedan

V75: Storvinst på Kalmartravet: ”Vet inte vem som vann”

På en av Kalmartravets restauranger firades det extra mycket sedan man knipit en vinst på 3 936 807 kronor. Det vinnande systemet var av den större modellen då det kostade över 2 000 kronor och inte hade något ogarderat lopp. – Jag vet inte vem det var som vann, sade Kalmartravets VD Magnus Johansson.

Barometern - 1 timme sedan

Ny inomhushall mättar golfsuget

På tisdag slår Nybro Golfhall upp portarna för allmänheten. Då får golfare i vinterdvala chansen att träna på sving och putt inför kommande säsong. ”Jag kommer nog gå hit ett par gånger i veckan”, säger Magnus Franzén som var en av besökarna under söndagens öppna hus..

Barometern - 2 timmar sedan

IKO dam blandar och ger

Barometern - 3 timmar sedan

IKO-backen självkritisk: ”För dålig”

Besvikelsen var enorm efteråt. Jesper Dahlroth kände frustration också. – Det är matcher mot Leksand som vi ska vinna, säger IKO-backen..

Barometern - 3 timmar sedan

Flottan–Kalmar HK 31–22

Barometern - 4 timmar sedan

BILDER: Stort intresse för konserverade människokroppar

Intresset för att se konserverade kroppar är stort hos Kalmarborna. När utställningen öppnade på söndagen ringlade kön långt ut på gatan..

Barometern - 7 timmar sedan

Lagergren tillbaka i EM – men Nielsen saknas

Jesper Nielsen stoppas av en axelskada, men Albin Lagergren är tillbaka i EM-truppen. Högernian spelar därmed i handbollsherrarnas måstematch mot Norge i kväll..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.