Expressen > Nyheter

Friday, 24 January, 13:07

Expressen - 14 jan 20 kl. 16:22

EU: Ge 100 miljarder euro till kolberoende regionerPå tisdagen presenterade EU-kommissionen ett förslag om en ny fond för en så kallad rättvis klimatomställning.Man hoppas få draghjälp från det privata näringslivet för att komma upp i 100 miljarder euro – som ska hjälpa övergången från kol till förnybart i fattiga regioner..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU Ge 100, miljarder, eurotill , kolberoende, regioner
Nyhetskanalen - 09 jun 12 kl. 16:48

Stöd på upp emot 100 miljarder euro

Krismötet mellan eurozonens finansministrar, som genomförs via telefon, har inletts och enligt EU-källor diskuteras stöd på upp emot 100 miljarder euro, uppger AFP. - Den summa som nu finns på bordet är så stor som 100 miljarder euro, men ingenting har ännu beslutats, säger en källa som uppger att telefonkonferensen mellan eurozonens finansministrar inleddes som planerat klockan 16 svensk tid..

DI - 01 apr 11 kl. 11:59

Irlands krisnota: 100 miljarder euro

Kostnaden för Irlands bankkris har nått svindlande 100 miljarder euro, nästan 900 miljarder kronor. Torsdagens besked om nya miljardhål som måste täppas till ger bankslakt på Dublinbörsen, men räntemarknaderna rycker på axlarna..

E24 - 20 okt 11 kl. 14:15

EU-banker behöver 100 miljarder euro

För rekapitaliseringen av Europas banker krävs 90-100 miljarder euro, enligt uppgifter från EU och banker till Reuters..

Expressen Dina Pengar - 06 nov 11 kl. 14:08

Italien måste spara 100 miljarder euro

Italien har pekats ut som Europas nästa problemland. Nedskärningar på 100 miljarder euro diskuteras och konsumenterna håller hårt i plånboken. För många högutbildade ungdomar är framtiden dyster..

Nyhetskanalen - 07 nov 11 kl. 12:44

Frankrike ska spara 100 miljarder euro

Frankrikes regering presenterade planer på måndagen för att spara 100 miljarder euro i syfte att år 2016 ha gjort sig av med budgetunderskottet, rapporterar AFP.
.

DI - 09 jun 12 kl. 16:55

Krismöte diskuterar stöd på upp emot 100 miljarder euro

Krismötet mellan eurozonens finansministrar, som genomförs via telefon, har inletts och enligt EU-källor diskuteras stöd på upp emot 100 miljarder euro, uppger AFP..

DI - 29 maj 15 kl. 12:47

Över 100 miljarder euro har lämnat grekiska banker

Pengarna fortsatte att lämna grekiska bankonton i april. Sedan början av 2009 har spararna plockat mer än 100 miljarder euro..

SVT - 04 dec 19 kl. 13:04

EU lovar klimatlag 2020 – vill satsa 100 miljarder euro

En europeisk klimatlag och en gigantisk omställningsfond utlovas av EU-kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen. – Vi arbetar på att kunna mobilisera 100 miljarder euro i investeringar, säger hon..

BT - 28 sep 12 kl. 19:12

Bankerna behöver 59,3 miljarder euro

De krisande spanska bankerna behöver 59,3 miljarder euro, motsvarande strax över 500 miljarder svenska kronor, i nytt kapital för att undvika konkurs.
Det visar de stresstester av spanska banker som redovisades i kväll.
Summan var väntad.

BT - 21 jun 12 kl. 23:02

Spanien behöver 62 miljarder euro

Kapitalbehovet för spanska banker bedöms till 52-62 miljarder euro. Euroländerna förutser att den spanska regeringen lämnar in en formell begäran på måndag, enligt eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker. Därefter kan ett stödprogram, inklusive krav på den spanska banksektorn, förhandlas fram.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Efter turbulensen: S-toppen kan få med sig 670 000 kr

Den socialdemokratiska toppolitikern i Borås Malin Carlsson meddelade i förra veckan att hon kommer lämna sin post som kommunalråd inom kort. Det sker efter en längre tids turbulens internt inom partiet. Nu kan Sveriges Radio P4 Sjuhärad avslöja att hon har rätt till 11 månadslöner i så kallat omställningsstöd – 670 000 kronor – den dag hon går.

Expressen - 30 minuter sedan

”Gift dig med din våldtäktsman”

Män i Turkiet som har sex med minderåriga ska kunna slippa straff.Om de gifter sig med offret.Så ser ett lagförslag ut som nu ska presenteras för det turkiska parlamentet..

Expressen - 30 minuter sedan

JUST NU: Drunkningslarm – flera barn saknas

Ett larm om drunkning i en sjö har gått i Eda kommun.– Räddningstjänst och ambulans är på väg. Omständigheterna är lite oklara, men det kan vara så att flera personer saknas, uppger tamledare på SOS Alarm..

Expressen - 1 timme sedan

Explosion i Houston

En stor explosion har skett i Houston, Texas, rapporterar ABC13. Det är ännu oklart vad som har hänt, men dramatiska bilder visar en större byggnad som är förstörd.Smällen kändes ”flera kilometer bort”..

Expressen - 1 timme sedan

Bah Kuhnkes hårda kritik mot Löfven: ”Måste agera”

Det ”nya normala är fruktansvärt” och Socialdemokraterna är ”ute och cyklar långt till höger”. Det menar EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke (MP), som i en intervju med Expressen nu riktar stark kritik mot statsminister Stefan Löfven. – Vi lever i en tid där förskjutningarna pågår och om vi inte är uppmärksamma kommer det gå så snabbt att vi inte ens kan förstå att det har hänt..

Expressen - 1 timme sedan

Val USA 2020 – din guide till när, hur och vilka som vill bli president

Kan Warren, Sanders eller Biden utmana Trump om ledarrollen?Här är din guide till presidentvalet i USA 2020 och svaren på frågorna när, hur och vilka som ställer upp när det amerikanska folket ska välja en ny president – eller välja om den sittande..

Expressen - 1 timme sedan

Plötslig vändning – nu kan vargavintern slå till

Den milda vintern kan snart vara ett minne blott. Indikationer tyder på att polarvirveln kan brytas i februari – vilket skulle innebära en rejäl temperatursänkning. – Det finns en öppning för att det kan komma en kallare period då, säger Lasse Rydqvist, meteorolog..

Expressen - 1 timme sedan

16-åringen hyllas för viktiga videon på TikTok

Videon på TikTok har fått över två miljoner visningar.Nu hyllas 16-åriga Amber för videon där hon uppmärksammar våld i nära relationer..

Expressen - 1 timme sedan

Barn i Malmö hotas till att förvara knark

Polisen har inlett en intensifierad jakt på kriminella som använder barn för att förvara eller transportera narkotika.– Yngre pojkar utnyttjas som springpojkar. Det är omfattande, säger Andy Roberts, chef för lokalpolisområde Norr i Malmö.

Expressen - 1 timme sedan

90 000 fick sms från Magnus – av misstag

Magnus på VA Syd tänkte bara kolla så att allt funkade.En stund senare plingade det till i 90 000 Malmöbors mobiler.Nu ber Magnus om ursäkt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.