Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 27 January, 07:57

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 20 kl. 16:22

Politik i de oheliga alliansernas tid.Politiken har fått ett nytt, oväntat radarpar: Kristersson (M) & Sjöstedt (V)..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politiki de , oheliga, alliansernas, tid
Sydsvenskan - 14 jan 20 kl. 16:22

Politik i de oheliga alliansernas tid.

Politiken har fått ett nytt, oväntat radarpar: Kristersson (M) & Sjöstedt (V)..

Cornucopia - 13 jan 19 kl. 16:36

Största högersvängen i svensk politik - bara möjlig med S - kommer V acceptera?

Regeringsöverenskommelsen innebär kanske den största högersvängen i svensk politik i modern tid, eller kanske någonsin sedan demokratin infördes. Den är bara möjlig för att S är med på detta, men det är tveksamt om kommunistpartiet V kommer acceptera detta. Löfven kan alltså återigen röstas ner på onsdag.

Sydsvenskan - 15 jun 14 kl. 05:30

Dansk politik rena humorfestivalen

Roligast vinner.Kanske inte makten och härligheten, men åtminstone väljarnas gunst och mediernas intresse.Efter ett par dagar på politikjippot Folkemødet på Bornholm är jag utmattad av skratt.

Dagens PS - 09 dec 19 kl. 07:47

Dramatisk vecka väntar svensk politik: ”Omoget”

Jonas Sjöstedt (V) står fast vid hotet om att fälla regeringen med stöd av M, KD och även SD. Bakgrunden till den plötsligt uppkomna och oheliga alliansen är regeringens planer att privatisera Arbetsförmedlingen. Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt beskriver det som ett ”privatiseringskaos” där Socialdemokraterna gett efter för påtryckningar från stödpartierna C och L.

Politologerna - 08 dec 16 kl. 07:45

Lucka 8: Svensk immigrationspolitik i retrospekt: representationsgap men utan folklig kritik mot förd politik

”Vems fel är den havererade immigrationspolitiken?” Det är ett allt vanligare sätt att formulera sig i samhällsdebatten efter November-omsvängningen av svensk immigrationspolitik i spåren av flyktingkatastrofen hösten 2015. Sättet att ställa frågan stärker en verklighetsbild att tidigare förd politik inte fungerat alls, eller ens någonsin.

Sydsvenskan - 03 feb 16 kl. 18:17

Slå bakut om rut. Fler oheliga allianser, tack.

Oheliga allianser kan vara nyttiga i politiken. Som nu. Ekot lyfte på onsdagen det faktum att såväl Svenskt Näringsliv som Arbetsförmedlingen vill att regeringen återställer rutavdragets tak till 50 000 kronor per person och år.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 16 kl. 18:17

Slå bakut om rut. Fler oheliga allianser, tack.

Oheliga allianser kan vara nyttiga i politiken. Som nu. Ekot lyfte på onsdagen det faktum att såväl Svenskt Näringsliv som Arbetsförmedlingen vill att regeringen återställer rutavdragets tak till 50 000 kronor per person och år.

VA - 25 maj 18 kl. 14:15

Citi-höjdaren: "GDPR drar undan mattan för Europa när oheliga allianser har blivit det nya normala"

Oheliga allianser är inte oheliga längre utan det nya normala och gäller numera även storbolag, menar Phil Watson som befann sig på blixtvisit i Sverige. .

YLE - 20 apr 15 kl. 14:46

”Jag förstår inte politik”

Förstagångsväljarna önskar ett enklare språk i politiken, då kanske fler också skulle rösta. För en hel del unga betydde gårdagen att de fick rösta för första gången. Vi åkte ut till Yrkesakademin i Österbotten för att ta reda på hur förstagångsväljarna har det dagen efter valet.

Sydsvenskan - 25 jul 11 kl. 00:03

"Oheliga allianser mot miljön"

När miljöaktivister och storföretag går samman för att kräva statliga subventioner till miljöteknik finns risk att allmänhetens intresse hamnar i kläm, skriver Bjørn Lomborg, chef för tankesmedjan Copenhagen Consensus Center.
I maj framkallade FN:s internationella klimatpanel, IPCC, en mediedebatt med en ny rapport om förnybar energi. Som tidigare presenterade IPCC inledningsvis bara en kort sammanfattning för att först senare släppa hela rapporten.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Grammygalan hyllade Bryant

Basketlegendaren Kobe Bryant sörjdes och hyllades av musikens stjärnor på den amerikanska Grammygalan som hölls i Staples Center – hemmaarena för Bryants basketlag Los Angeles Lakers. – Alla känner sig galet ledsna just nu eftersom Los Angeles, USA och.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

NBA hyllade Kobe Bryant

Den nordamerikanska basketligan NBA var i chock efter legendaren Kobe Bryants död i en helikopterolycka, men beslutade att söndagens åtta matcher trots allt skulle spelas. – Det var Kobe vi tänkte på. Han är vår hjälte, det är en riktigt sorglig dag, sä.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Svensk fentanylepidemi har stannat av

Nätdrogen fentanyl tog över hundra människors liv 2017. Förra året dog två personer av drogen. En ökad medvetenhet om substansens farlighet och unika rättsfall mot säljare är delar av förklaringen till minskningen.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Anna Haak får chans till snabb revansch

Ligatvåan fick slita för segern efter stenhårt förstaset..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Resurs bank kritiseras för vilseledande reklam

Faller inte i god jord hos Konsumentverket..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Platsen vid läderfabrikens gamla skorsten inte slutförd

Frostsprängning ett fortsatt problem – utställningen om platsens historia får vänta..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

OV Helsingborg har ligans målfarligaste målvakt

Michael Andersson om avslöjande siffrorna: "Det har alltid varit en av mina styrkor.".

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Brevbärare behöll 24 000 brev

En tidigare anställd vid japanska postverket misstänks för brott, sedan myndigheter funnit 24 000 brev i hans hem i Kanagawa i närheten av Tokyo, rapporterar BBC. 61-åringen ska ha förklarat sig med att det var besvärligt att leverera dem, och att han i.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Finländska pappersarbetare går ut i strejk

Omkring 9 000 pappersarbetare i Finland går ut i strejk, sedan förhandlingarna strandat under söndagskvällen strax före midnatt. Strejken inleddes klockan 06 och ska pågå till den 17 februari, om parterna inte kommer överens, rapporterar Svenska Yle. Ar.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

LKAB pressas av lägre malmpriser

Den statliga gruvjätten LKAB är under press. I världen sjunker järnmalmspriset och konjunkturen sviktar. På hemmaplan råder tveksamheter kring malmtillgången samtidigt som bolaget har mångmiljardkostnader för flytt av två städer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.