Cornucopia > Ekonomi

Monday, 27 January, 23:37

Cornucopia - 14 jan 20 kl. 16:15

Problem att kommentera på bloggen med MacOS och Safari?Sedan en tid tillbaka kan jag inte kommentera på bloggen via MacOS och Safari, och flera läsare har hört av sig om detta. Uppenbarligen är det någon form av bugg antingen via en uppdatering hos Blogger/Google eller i MacOS.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
MacOS, Safari, BloggerGoogle, Chrome, MacBook Pro, Google, Google Chrome, Iphone, Apple, Blogger

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Problem att kommentera, bloggenmed , MacOSoch , Safari
Cornucopia - 17 jan 20 kl. 10:27

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source) Intelligent Tracking Prevention (ITP) hindrar detta om man aktiverat "spåra inte mellan webbplatser"/"prevent cross-site tracking". En bugg i senaste Safari på MacOS (men inte på iOS och iPadOS) gör att även de som slagit av integritetsskyddet drabbas.

Cornucopia - 18 feb 18 kl. 09:10

FLASH/BREAKING: Nu https på bloggen

Efter åratal av tjat om "varför har du inte https på bloggen" så har jag nu betalat för Cloudflare för att kunna implementera https på egen domän trots att jag kör Blogger. Som ni märker är nu innehållet på bloggen av en helt annan kvalitet tack vare detta.
Cornucopia?

Cornucopia - 14 aug 16 kl. 09:33

Ny look på bloggen

Då var jag någorlunda färdig med en ny look på bloggen. Maila gärna in skärmdumpar om något ser konstigt ut. Detta gäller särskilt om ni har viruset Windows installerat.

SvD - 15 jun 16 kl. 07:13

Apple avaktiverar Flash och Java i nya Safari

Med nya MacOS Sierra kommer Apple att släppa sin webbläsare Safari i version 10. Och med den versionen kommer många vanliga tillägg att vara avstängda från start..

Skånskan - 17 jan 16 kl. 19:09

Safari bekräftar – flyttar hem i sommar

Malmö 2008 lämnade Behrang Safari Malmö FF och drog utomlands. Till sommaren vänder den snart 31-årige vänsterbacken hemåt. Det bekräftar Baselspelaren i en intervju med Fotbollskanalen.

Cornucopia - 29 mar 15 kl. 14:00

Ny design och nya funktioner på bloggen

Bloggen har nu fått ny design, med en lång rad nya funktioner, inklusive anpassning till mobiltelefoner. Här följer ett urval, även om många buggar fortfarande måste rätas ut och en del ytterligare förändringar tillkommer framöver.
Maila mig gärna skärmdumpar på bloggen, från såväl dator som mobila enheter.

Cornucopia - 11 maj 15 kl. 10:01

Logotyp för bloggen

Tillsammans med Fröken Fokus / Martina Thalwitzer, kan jag nu (äntligen) presentera en riktig logotyp för bloggen, som ni ständigt kommer hitta uppe i vänstra hörnet.

Den klassiskt skolade greppar förstås logotypens förstärkning av ymnighetshornet, cornucopia.

Designen av logotypen har gjorts av Martina Thalwitzer.

Cornucopia - 14 feb 15 kl. 18:11

Lyxiga lördag: 9000 inlägg passerade på bloggen

Har tydligen missat att jag passerat 9000 inlägg på bloggen, och detta får först uppmärksammas på inlägg #9010. Sedan starten i september 2008 har bloggen enligt Bloggers serversideloggning haft 39 639 792 sidvisningar och 227 564 kommentarer
Mest av myndigheter lästa bloggarna.
Källa: Creeper
Bloggen är den av svenska myndigheter mest lästa bloggen enligt Creeper, och den mest lästa av gammelmedia, undantaget de högerextrema bloggarna.

Cornucopia - 16 jan 18 kl. 14:45

Ny layout på bloggen - kommentarer önskas

Jag har skrivit färdigt Höstsols uppföljare nu, så jag har nu gjort om layouten på bloggen för desktopversionen, något jag velat göra länge. Tar gärna emot synpunkter.

Layouten blir nu mer ren och linjär istället för en sidokolumn som tar upp en massa skärmutrymme.

Cornucopia - 28 mar 15 kl. 10:29

Testsida för ny design av bloggen

Jag experimenterar med en ny design av bloggen. Intresseföreningen kan vara intresserade av följande test av om design av bloggen.

Del av sida.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

MÖP-måndag: Specialförbanden utvecklas för nationellt försvar - och 31:a bataljon ska stödja

Dags för lite MÖP-måndag igen. De svenska specialförbandsystemet ska utvecklas för ökad förmåga inom nationellt försvar. Samtidigt ska 31:a lätta (luftburna) infanteribataljonen på K 3 Livregementets husarer ombildas till en jägarbataljon och inriktas för att stödja just specialförbanden på den sk Udden.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Nytt guldprisrekord - hårt ras på Stockholmsbörsen

Guldpriset har slagit nytt rekord i svenska kronor på 489:03 SEK per gram. I skrivande stund ligger priset på 488:50 SEK för ett gram av den ädla metallen. Och börserna faller hårt.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Deltagande i prepping-reklamkampanj hos Preem - lite kommentarer

Vi (Lena Wilderäng & Lars Wilderäng) deltar just nu i en prepping-reklamkampanj hos Preem. Med anledning av det har vi en del förtydligande kommentarer nedan.
Lena och journalisten Anna-Maria Stawreberg under inspelningen av Preems reklamfilm.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Antalet fall av 19-nCoV coronavirus - uppe i 2014

Nedan följer en graf över utvecklingen av antalet hos världshälsoorganisationen WHO bekräftade fall av coronaviruset 19-nCoV. Siffrorna baserar sig på organisationens dagliga lägesrapporter, som släpar efter ett dygn. Antalet fall är nu 2014.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Jord- och skogsbruk: Skatteverket förmånsbeskattar alla fyrhjulingar - förmånsbeskattas med 36000 om året - Skatteverket ville ta 151 200:- per år

Svenskt Näringslivs nyhetssajt fPlus rapporterar att alla så kallade fyrhjulingar inom skogsbruket och jordbruket ska förmånsbeskattas med 36 000:- SEK om året, eftersom det finns en teoretisk möjlighet att man kan använda dem privat och inte bara i företagets verksamhet. Skatteverket ville ursprungligen ha 151 200:- i förmånsvärde om året, men kammarrätten har sänkt detta.
Tack och lov har inte jag någon fyrhjuling.

Cornucopia - Igår: 20:02

"Jag ser inte på teve" - vad är viktigast att prata om?

Dags för en söndagsenkät igen. Det finns ett antal ämnen som är väldigt viktiga att prata om, t ex att man inte ser på teve. Enkät nedan, om vad som är viktigast.

Cornucopia - Igår: 17:12

Ekonomiska och samhälleliga skillnader mellan SARS och 19-nCoV

Sedan utbrottet av coronaviruset SARS i Kina 2002 - 2003 har världen utvecklats och förändrats en hel del. Det innebär att det finns en del skillnader mellan SARS och det aktuella utbrottet av 19-nCoV, som vi ännu inte vet så mycket om.
Den icke CE-märkta och därmed förbjudna militära skyddsmask 90 kan rätt hanterad skydda mot alla former av smitta om man sanerar sig ordentligt innan man tar av den.

Cornucopia - Igår: 16:37

Nyregistrerade elbilar december 2019

Utan någon startleverans av några väsentliga elbilsmodeller i december, blir månadens nybilsregistreringar representativ för hur elbilsförsäljningen kan se ut i Sverige utan klumparna av förstaleveranser. Det finns ett bilmärke som stod för 65% av elbilsförsäljningen i december och 40% under året.
Mercedes EQ lyser med sin frånvaroFlera nya elbilar har lanserats under året, och fått sin initiala stora tillströmning av första leveranser utifrån förbeställningar, t ex Tesla Model 3 och Audi E-Tron, eller Mercedes EQ.

Cornucopia - Igår: 10:52

Antal fall av 19-nCoV per 25:e januari

Nedan följer en graf över utvecklingen av antalet hos världshälsoorganisationen WHO bekräftade fall av coronaviruset 19-nCoV. Siffrorna baserar sig på organisationens dagliga lägesrapporter, som släpar efter ett dygn.
Bekräftade fall av coronaviruset 19-nCoV.

Cornucopia - I förrgår: 16:28

Den verkliga elbilsrevolutionen - och de gamla biltillverkarnas undergång

Det pågår en elbilsrevolution, skapad och driven av Tesla. Men det handlar inte egentligen om själva den elektriska drivlinan, utan det handlar om en revolutionär förändring av hela bilbranschens affärsmodell. För att överleva räcker det inte att gamla biltillverkare att pliktskyldigt lansera elbilar i premiumprisklassen, för de sitter inbyggda i en utdöende affär.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.