YLE > Finland

Saturday, 18 January, 01:52

YLE - 14 jan 20 kl. 16:17

Ny undersökning om rektorers välmående: "Vi är inte bara ledare för den egna skolan"Den första undersökningen om finländska rektorers hälsa publiceras i dag. Man har undersökt hur rektorerna mår och hur stressade de är..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny undersökningom , rektorers, välmåendeVi är inte , bara, ledare för den egna skolan
SvD - 13 apr 14 kl. 17:17

Ny undersökning – Billström hade fel

Migrationsminister Tobias Billström (M) hävdade att det finns klasser i Malmö där så många som 25 procent av eleverna är undantagna från simundervisning. Men enligt en ny undersökning av Sydsvenskan är det bara två elever i hela Malmö som undantas av religiösa eller kulturella skäl..

YA - 04 jan 18 kl. 00:01

Fördröjd undersökning gav ryggskadad bestående men

En ryggskadad patient från Ystads lasarett fick vänta så länge på magnetröntgen på SUS i Malmö att hon fick bestående funktionsnedsättningar..

YLE - 31 aug 17 kl. 19:35

Mest gnäll om oljud och ofog i tryggaste områdena - visar undersökning av FB-grupper

Påpekanden om oljud och ofog i grannskapet är vanligast i Facebooks stadsdelsgrupper i norra Helsingfors. Det här visar en undersökning som har gjorts vid Helsingfors stad. Undersökningen lyfter fram att i de stadsdelar som anses tryggast rapporteras mest om irriterande element i grannskapet.

Ekonomistas - 12 maj 14 kl. 09:38

Riksbankens nya undersökning av skulderna – missvisande slutsatser, eller medveten desinformation?

English translation. Riksbanken har i en ny ekonomisk kommentar om hushållens skulder, presenterad med presskonferens och tal av direktionsledamoten Cecilia Skingsley, kommit med till synes dramatiska slutsatser och en till synes stor nyhet, som dessutom fått stort genomslag i media: Skuldproblemet skulle vara mer omfattande och utbrett än vad som varit känt. Hushållen skulle överlag vara högt skuldsatta om man ser till deras inkomster – framför allt låg- och medelinkomsttagare.

Dagensanalys.se - 08 okt 18 kl. 16:14

Nätbutikerna missar vad kunderna vill ha enligt ny undersökning

Tre av fyra nätshoppare får inte produktrekommendationer som intresserar dem enligt en ny global undersökning från SAP. I studien deltog över 20 000 konsumenter i 24 länder och resultatet visar att det finns stora möjligheter för de nätbutiker som lyckas koppla samman kundbeteenden och de egna leveranskedjorna. – I dag har alla varumärken möjlighet att erbjuda anpassade kundupplevelser på nätet, men fortfarande ser jag enorma skillnader mellan nätbutikerna.

SmålandsPosten - 09 okt 14 kl. 06:54

Årets företagarkommun???en problematisk undersökning

Företagarnas under­sökning, Årets företagar­kommun, är en problematisk undersökning. Den baserar sig visserligen på faktiska siffror från aktiebolagens bokslut, men eftersom den mäter förändringar mellan två år (i detta fall 2012 och 2013) blir resultatet över tid allt som oftast en berg- och dalbana, skriver Denis Lodge, företagare, Årets företagare i Tingsryd 2012, Årets företagare i Kronobergs län 2013. För ett par veckor sedan, två dagar i rad, hade Smålandsposten artiklar på Tingsrydsidan om resultatet av en årlig undersökning utförd av Företagarna, som till antal medlemmar är Sveriges största företagarorganisation.

SmålandsPosten - 17 dec 14 kl. 14:19

Avled i väntan på undersökning

Trots flera EKG och tidigare kända hjärtproblem prioriterades inte mannen för en mer genomgående undersökning. Han fick därför köa i flera månader. I väntan på sin undersökning avled mannen.

YLE - 08 maj 17 kl. 07:53

Undersökning: Lång matematik i gymnasiet ger nästan 90-procentig garanti för studieplats

Av de tiotusentals unga som i år försöker få en studieplats kan åtminstone en del vara rätt så lugna, enligt en färsk undersökning som gjorts vid Uleåborgs universitet. Det handlar om den tredjedel som skrivit lång matematik i studenten. Av dem kommer 87 procent in på universitetet, säger professor Jouni Pursiainen om resultatet, där man åren 2013-2015 jämfört antalet personer som skrivit lång matematik, fysik och kemi med antalet personer som inlett universitetsstudier.

YLE - 08 maj 17 kl. 07:53

Undersökning: Lång matematik ger studieplats med nästan 90 procents säkerhet

Av de tiotusentals unga som i år försöker få en studieplats kan åtminstone en del vara rätt så lugna, enligt en färsk undersökning som gjorts vid Uleåborgs universitet. Det handlar om den tredjedel som skrivit lång matematik i studenten. Av dem kommer 87 procent in på universitetet, säger professor Jouni Pursiainen om resultatet, där man åren 2013-2015 jämfört antalet personer som skrivit lång matematik, fysik och kemi med antalet personer som inlett universitetsstudier.

Dagensanalys.se - 26 mar 18 kl. 12:30

Svalt intresse för smarta högtalare och självkörande bilar bland svenska konsumenter, visar undersökning från Accenture

Intresset för röststyrda digitala assistenter för hemmet ökar snabbt globalt och utmanar nu smartphones som den främsta produkten för hemunderhållning och onlineköp, enligt Accentures nya undersökning Digital Consumer Survey 2018. I Sverige har dock intresset för dessa produkter hittills varit svalt, men med den pågående lanseringen väntas intresset öka snabbt. För en riktigt stor spridning krävs dock även tjänster på svenska.

Skånskan - 27 apr 16 kl. 14:08

Arbetsglädjen växer visar ny undersökning

HÖÖR Arbetsglädjen har fått ett uppsving bland anställda inom barn- och utbildningssektorn i kommunen. Analysen av en ny medarbetarenkät visar bättre resultat på samtliga områden jämfört med en tidigare undersökning.
– Folk trivs bra, konstaterar barn- och utbildningschefen Lisbeth Bonthron.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Tv-serien M/S Romantic håvade in Venla-statyetter

Venla-statyetterna för bästa tv-program delades ut på fredag kväll..

YLE - 8 timmar sedan

Steven Frostdahl om pälsfarmarnas protest: "Vi följde polisens instruktioner till punkt och pricka"

Steven Frostdahl vid Svenska Österbottens pälsdjursodlarförening bestrider att pälsfarmare skulle ha tagit sig in på det kinesiskägda farmområdet i Karleby, därifrån avelsrävar ska exporteras till Kina. Han säger att man stod på en liten väg i anslutning till området, men att man genast följde polisens instruktioner om att flytta på sig..

YLE - 9 timmar sedan

Risken för att asiatiskt lungvirus ska sprida sig till Finland är mycket liten - THL: "Man behöver inte vara orolig"

Coronaviruset som påträffats i Kina, Japan och Thailand väcker oro eftersom viruset har likheter med sars. Men Jussi Sane, ledande expert på Institutet för hälsa och välfärd THL, säger att sannolikheten för att viruset ska orsaka en stor epidemi är liten..

YLE - 9 timmar sedan

Alla finländare i al-Hol borde vara vid liv - men UM lämnar många frågor öppna om barnen i fånglägret

Det är inte mycket information som Utrikesministeriet är berett att ge ut om finländarnas situation i al-Hol. Men enligt de uppgifter som ministeriet har ska alla finländare i al-Hol vara vid liv..

YLE - 10 timmar sedan

Företagarflykten från Virkby fortsätter – banken och restaurangen stängde, kiosken stänger och sportaffären flyttar närmare Lojo

Under hösten och början av vintern stängde bankkontoret och restaurangen i Virkby. Snart stänger R-kiosken och i mitten av februari flyttar sportaffären till Tynnismalmen. Många är oroliga över utvecklingen..

YLE - 11 timmar sedan

Körde 236 kilometer i timmen vid Pockar i Lappträsk - polischef: ”Aldrig sett en plåtpolis mäta en sådan hastighet”

Fortkörningen registrerades, av de nya fartkamerorna vid avtaget till Pukaron Paroni, natten till tisdag. Fartsyndaren blir svår att identifiera..

YLE - 12 timmar sedan

Så här har världen blivit varmare på 150 år - den finländska forskarens animation visar den tydliga förändringen

Meteorologiska institutets forskare Antti Lipponens video om jordens uppvärmning från år 2018 har fått över en miljon visningar och väckt intresse världen över. Hans nya video illustrerar hur jordklotets temperatur växlat fram till år 2019..

YLE - 15 timmar sedan

Polarnatten slut i Utsjoki - solen gick upp 11.56 i Utsjoki kyrkoby

Solens övre kant har visat sig ovanför horisonten i Utsjoki för första gången i år - och det betyder att den två månader långa polarnatten är slut..

YLE - 12 timmar sedan

Regeringen vill utveckla lönesubventionerna och få flyt på arbetskraftsinvandringen - se arbetsministerns info live

Arbetsministern Tuula Haatainen (SDP) vill bland annat satsa på en förnyelse av lönesubventionssystemet, stöda de arbetslösa i jobbsökandet och att få flyt på arbetskraftsinvandringen..

YLE - 12 timmar sedan

Regeringen vill utveckla lönegarantin och få flyt på arbetskraftsinvandringen - se arbetsministerns info live

Arbetsministern Tuula Haatainen (SDP) vill bland annat satsa på en förnyelse av lönegarantisystemet, stöda de arbetslösa i jobbsökandet och att få flyt på arbetskraftsinvandringen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.