Polisen > Nyheter

Tuesday, 28 January, 15:53

Polisen - 14 jan 20 kl. 16:08

Inre säkerhet i totalförsvaretIdag – sista dagen för rikskonferensen Folk och Försvar – har rikspolischefen Anders Thornberg hållit tal på temat inre säkerhet i totalförsvaret..
Läs mer på Polisen
Läs mer om:
Folk, Försvar, Anders Thornberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inre, säkerheti , totalförsvaret
Newsmill - 11 jan 13 kl. 15:21

Försvarets uppgift är att värna Sveriges yttre säkerhet

http://www.newsmill.se/trackback/48601I de flesta debattinläggen inför Sälenmötet är debattörerna fokuserade på territorialförsvaret.

YLE - 03 okt 14 kl. 16:01

”Försvaret inte elementärt för säkerheten”

I dagens debatt Slaget efter tolv sade fredsförbundets Laura Lodenius att hälsovård, socialvård och arbetsplatser är viktigare för ett lands säkerhet än försvaret. Thomas Blomqvist som hör till dem som förordar höjda försvarsanslag gav henne delvis rätt. En parlamentarisk arbetsgrupp föreslår att försvarsanslagen stegvis ökas med 150 miljoner euro per år fram till år 2020.

Kristianstadsbladet - 30 jan 13 kl. 13:21

Kritik mot Reinfeldt om försvaret

Att statsminister Fredrik Reinfeldt beskrev försvaret som ett "särintresse" har väckt kraftig kritik i Alliansleden.
Ordet är inte rätt beteckning på försvaret, anser Lars-Ingvar Ljungman, kommunalråd i Vellinge och ordförande i Moderaternas valberedning, efter statsministerns inlägg i debatten om Sveriges försvarsförmåga. - Det känns lite malplacerat, säger Ljungman till TT.

Barometern - 27 jul 13 kl. 11:44

Säkerhet och försvar: vi bör agera på EU-nivå för att bevara vår suveränitet

Elva års militär närvaro i Afghanistan, insatserna i Libyen och Mali och mobilisering av våra arméer vid större naturkatastrofer visar att säkerhet och försvar är långt ifrån teoretiska frågor, trots 60 år av fred i Europa. Brister som har uppdagats vid de senaste insatserna belyser hur viktigt det är att snabbt åter bygga upp kapaciteten för att bevara vårt strategiska oberoende inför de nya hoten såsom terrorism, pirater, cyberattacker, transnationella kriminella grupper etc...
Är då samordningen mellan EU-länderna, vår planeringsförmåga och förmåga att förutse risker samt sammanslagningen av våra resurser tillräckliga i dagsläget?

YLE - 09 aug 17 kl. 14:48

Stort evenemang kring sjösäkerhet i Vasa

Om två veckor ordnas ett stort säkerhetsevenemang i Inre hamnen i Vasa. Allmänheten får testa sjöräddning och första hjälp, bekanta sig med försvaret, se hur droghundar arbetar och mycket annat. Temat för evenemanget som äger rum den 23 augusti är säkerhet till sjöss.

Cornucopia - 04 feb 16 kl. 09:06

Kärnvapenskalpellen: 200 kiloton markbrisad mot FRA/Lovön

Med anledning av Rysslands vurmande för kärnvapenskalpellen och att den sk "ryska påsken" övade kärnvapenanfall mot Sverige, tittar vi här på vad för effekt denna skalpell ger vid en 200 kilotons markbrisad mot FRA på Lovön.

Ryska påskens simulerade kärnvapenangrepp mot Sverige utfördes med det strategiska ryska bombplanet Tu-22M, vilket primärt är tänkt att bära kryssningsrobotar. Idag är i princip den enda kärnvapenbärande ryska kryssningsroboten Kh-55 Raduga, i olika versioner.

Nyan - 27 apr 17 kl. 06:00

Sjöfartsstödet är räddat

Riksregeringen rör inte statsstödet till sjöfarten.

Samtidigt ger nya extra miljoner hopp om att det nu är slutsparat för sjöbevakningen.
Det händer mycket i riket som påverkar Åland positivt just nu.

Politologerna - 01 dec 15 kl. 08:00

Julgodis #1: Demokratins rätt att ta till svärdet

Politologernas julkalender 2015 är igång! Vårt första statsvetenskapliga julgodis handlar om den ständigt närvarande motsättningen mellan demokrati och nationell säkerhet: Med vilka medel kan en demokratisk rättsstat försvara sig mot inre och yttre fienden utan att dess själ går förlorad? Hur stora inskränkningar av medborgarnas fri- och rättigheter kan vara okej om målet är att skydda den demokratiska rättsstaten?

Barometern - 25 jun 14 kl. 08:07

Grönrosa populism

Vad har Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ gemensamt med dansk populism? Jo, det danska Fremskridtspartiet (ur vilket Dansk Folkeparti föddes) bildades av Mogens Glistrup, liberalpopulisten som ville sänka skatterna. Glistrup är känd för sitt förslag att ersätta det danska försvaret med en telefonsvarare som på ryska säger ”vi ger oss”.

Barometern - 25 jun 14 kl. 08:07

Grönrosa populism

Vad har Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ gemensamt med dansk populism? Jo, det danska Fremskridtspartiet (ur vilket Dansk Folkeparti föddes) bildades av Mogens Glistrup, liberalpopulisten som ville sänka skatterna. Glistrup är känd för sitt förslag att ersätta det danska försvaret med en telefonsvarare som på ryska säger ”vi ger oss”.

Fler nyheter från Polisen

Polisen - 15 minuter sedan

Åtal om grova mutor till tidigare chef på Statens Fastighetsverk

Nationella Anti-Korruptionsgruppen på NOA har bedrivit utredningen sedan slutet av oktober 2016 efter att en anmälan kommit in från Statens Fastighetsverk..

Polisen - 1 timme sedan

Polisens närvaro fortsätter i Sätra

Polisens synlighet fortsätter i Sätra. Närvaron i Sätra den senaste tiden av polis och samverkanspartners har haft en lugnande effekt på brottsligheten..

Polisen - 2 timmar sedan

Nytt utbildningsmaterial för SFI ska öka kunskapen om polisen

Polisen har tagit fram ett utbildningsmaterial som ska bidra till att öka kunskapen om polisen och lagar och regler i Sverige, och samtidigt stödja språkundervisning i svenska..

Polisen - Igår: 15:52

Gods som kommer från brott i Dalarna eller Västmanland

Polisen i Ludvika har tagit gods i beslag som tros komma från brott som begåtts i Dalarna eller Västmanland..

Polisen - Igår: 15:17

Tillslag mot åldringsbedragare

Under måndagen den 27 januari har polisen i region Syd genomfört tillslag mot ett kriminellt nätverk som misstänks för grova bedrägerier mot äldre personer runt om i Sverige..

Polisen - Igår: 13:23

Åldringsbrott

Polisen vill uppmärksamma allmänheten på att detta förekommer och att det troligtvis handlar om att få en möjlighet att komma in i bostaden för att där kunna stjäla pengar och andra värdesaker..

Polisen - 25 jan 20 kl. 11:43

Man anhållen misstänkt för mord i Visby

En man är anhållen som misstänkt för ett mord som skedde i Visby den 23 januari..

Polisen - 24 jan 20 kl. 15:35

Förseningar i leverans av utfärdade pass

Du som nyligen har ansökt om och fått ett svenskt pass utfärdat kan få vänta några extra dagar..

Polisen - 24 jan 20 kl. 15:26

Nu utökar vi volontärverksamheten i Örebro

Idag, fredagen den 24 januari går startskottet för rekrytering av volontärer till lokalpolisområde Lindesberg, Hallsberg och Karlskoga. I och med det kommer det finnas volontärverksamhet i länets alla lokalpolisområden..

Polisen - 24 jan 20 kl. 15:16

Trafikinsats i södra Stockholm

Polisen genomförde under kvällen torsdag 23 januari och natten till fredag 24 januari en trafikinsats i södra Stockholm. Kontrollerna som genomfördes i Bredäng, Skärholmen och Liljeholmen ledde till flera fall av rattfylla och även andra brott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.