Nyan > Svenskfinland

Friday, 17 January, 20:46

Nyan - 14 jan 20 kl. 15:46

Rekord för Pommern och sjöfartsmuseetDrygt 89 000. Så många besökare hade Ålands Sjöfartsmuseum och Pommern förra året. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Pommern, Ålands Sjöfartsmuseum

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordför , Pommernoch , sjöfartsmuseet
Nyan - 04 nov 15 kl. 11:18

Inger inventerar Pommern

En plan för hur museifartyget Pommern ska bevaras behövs.

Musei- och kulturarvsvetaren Inger Lundberg bereder vägen genom en historisk inventering ombord.
De gula masterna var en gång i tiden rödbruna, konstaterar Inger Lundberg.

Nyan - 04 jan 16 kl. 18:47

Över 70 000 besök på Sjöfartsmuseet

Här en glad nyhet från Ålands sjöfartsmuseum och Pommern:

Gunilla Lemquist-Karlsson blev Ålands sjöfartsmuseums och Pommerns 70 000:e besökare för 2015.
Gunilla Lemquist-Karlsson kom till museet tillsammans med familjen årets sista öppetdag den 30 december för att gå på familjevisningen av Sjöfartsmuseets nya specialutställning ”Makalösa maskiner”.

– Sedan vi överstigit tidigare års totala besökarantal på Sjöfartsmuseet och Pommern, med 60 323 respektive 61 937 redan efter sommarsäsongen, blev 70 000 något av ett magiskt nummer för oss, säger museichef Hanna Hagmark-Cooper.

Nyan - 29 jan 15 kl. 07:42

Pommern till sjöfartsmuseet

Förslaget till avtal mellan Mariehamns stad och Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum har godkänts i fullmäktige. Det ger grönt ljus till att deponera Pommern hos stiftelsen.
Christian Nordas (Lib) efterlyste större framtida insyn i hur museifartyget sköts och ville se stadgar med krav på mer detaljerade planer.

Nyan - 12 maj 15 kl. 09:48

Här finns plats för Pommern

Jan-Erik Eklund är entreprenör och ägare av Algots varv. – Torrdockan är fullt fungerande och jag skulle gärna se att Pommern flyttades hit för gott. En torrdocka finns ett par kilometer från Pommerns nuvarande plats nedanför Sjöfartsmuseet, vilken också är platsen för den planerade dockan.

Nyan - 29 nov 16 kl. 10:56

Pommern har bogserats till Möckölö

– Allting gick riktigt bra. Det är ju alltid något smått som krånglar, men det löste vi snabbt, säger Henrik Engblom, museiteknisk arbetsledare. Engblom hade tillsammans med Henry Höglund, som bogserade Pommern, ansvaret över aktionen.

Nyan - 14 jun 17 kl. 13:20

Sjöfartsmuseet nära ge upp Pommern-avtalet

Styrelsen för Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum överväger att säga upp Pommern-avtalet med Mariehamns stad som en följd av Jerker Örjans besvär.

– Det blir en fråga på styrelsemötet på torsdag, säger museichef Hanna Hagmark-Cooper.
Nya Åland har i flera artiklar berättat att privatpersonen Jerker Örjans överklagat stadsfullmäktiges beslut i maj att bevilja mera pengar för dockprojektet och utse en byggnadskommitté.

Nyan - 02 maj 19 kl. 09:57

Snöoväder stänger Pommern

Museifartyget Pommern håller stängt för besökare i dag torsdag. ”Snön på däck gör det mycket halt och osäkert för besökare.”, skriver Sjöfartsmuseet på sin Facebooksida.

Nyan - 26 maj 16 kl. 20:31

Stort grattis sjöfartsmuseet!

Ålands sjöfartsmuseum kan nu klistra dekalen Årets museum 2016 på dörren.

Det är bäst i hela Finland.
Nyheten om att Finlands museiförbund har utsett Ålands sjöfartsmuseum till Årets museum 2016 kablades ut på YLE:s finskspråkiga tv-nyheter redan klockan 18.

Nyan - 27 mar 18 kl. 11:33

Föremålen berättar på Sjöfartsmuseet

Ålands sjöfartsmuseum inleder en ny föreläsningsserie med namnet ”Föremålen berättar”. På onsdag klockan 19.00 hålls den första föreläsningen, då med rubriken ”Alle man byta däck”.

Nyan - 05 feb 19 kl. 08:00

300 000 till sjöfartsmuseet

300 000 euro får Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum i landskapsstöd för ordinarie verksamhet 2019. Därtill beviljas stiftelsen 35 000 euro för löpande underhåll av museifartyget Pommern under år 2019. (hh) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Ingen Fellman i stafetten

Åländskan Jenny Fellman kom inte till start när världscupstafetten avgjordes i tyska Ruhpolding i fredags. I stället tävlade Mari Eder, Suvi Minkkinen, Sanna Markkanen och Johanna Pykäläinen för Finland. Laget slutade på en nittonde plats, fem minuter och åtta sekunder efter segrande Norge.

Nyan - 4 timmar sedan

Polisen söker vittne till trafikolycka

Polisen söker vittnesuppgifter gällande grovt äventyrande på Lemlandsvägen i Knutsboda. Händelsen inträffade cirka elva på torsdagskvällen. Anmälaren uppgav att en mötande personbil avsiktligt kört över på vänster sida i färdriktningen och tvingat anmälaren att köra av vägen till höger för att undvika en kollision.

Nyan - 11 timmar sedan

Byggfirmas yrkande avslås av hovrätt

Byggnadsfirma Hans Mattsson lämnade på måndagen in besvär mot tingsrättens dom i tvisten om fiskodlingsbygget med Fifax och F-fast som motparter. De yrkade bland annat på verkställigheten av tingsrättens dom förbjuds och avbryts. I går beslöt Åbo hovrätt att dessa två yrkanden förkastas.

Nyan - 11 timmar sedan

Fortsatt bråk om restaurangbåten

Greco Gioseppe, som företräder bolaget som restaurangbåten Ristorante Italia, känner sig illa behandlad och trakasserad av Mariehamns hamn, som sagt upp avtalet om kajplats. .

Nyan - 14 timmar sedan

Shanti Roney spelar ålänning i Tove Jansson-film

Nu är det klart vilka som gör de tre huvudrollerna i den kommande filmen om Tove Jansson, ”Tove”. Alma Pöysti spelar titelrollen och Krista Kosonen gör Vivica Bandler, medan svenske Shanti Roney gestaltar den åländske journalisten, författaren och politikern Atos Wirtanen. I en intervju med Svenska Yle (16.

Nyan - Igår: 20:27

Drogpåverkad förare och passagerare

Polisen stoppade på torsdagen ett fordon där det utöver föraren fanns en passagerare. Föraren misstänks för drograttfylleri efter att polisens snabbtest gav ett positivt resultat på amfetamin och bensodiazepin och personens körkort omhändertogs av polisen. Passageraren misstänks för straffbart bruk av narkotika efter att ha brukat cannabis.

Nyan - Igår: 19:59

Barnvagn påkörd i trafikolycka

En personbil körde på en barnvagn i Mariehamn på torsdagen. Polisen utreder fallet som äventyrande av trafiksäkerheten.
Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen körde en personbil på en barnvagn vid korsningen Österleden – Styrmansgatan i Mariehamn.

Nyan - Igår: 06:00

”Väldigt trångt” på stadens dagis

Det är trångt på stans daghem. Så trångt att även Vinkelbodas gymnastiksal kommer förvandlas till en ny avdelning under våren. Redan nu är Strandbackens gymnastiksal i Östernäs en egen avdelning.

Nyan - Igår: 19:05

Svenska e-handlare kan bojkotta Åland

Åländsk moms, tull och straffavgifter på frakt avskräcker. .

Nyan - Igår: 18:00

Dagsböter för narkotikasmuggling

En man som smugglade in 4,6 gram hasch till Mariehamn från Sverige med Rosella dömdes på onsdagen i tingsrätten för narkotikabrott. Händelsen inträffade i juli förra året. Påföljden blev 15 dagsböter à 19 euro, sammanlagt 285 euro.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.