Expressen > Opinion

Saturday, 18 January, 05:06

Expressen - 14 jan 20 kl. 15:10

Svenska kyrkan gör en tjänst för barnenHumanisterna och många med mig är överens om att barnkonventionen har betydelse för hur vi ser på barns rätt till andlig utveckling. Vi är också helt överens om att barn är rättighetsbärare och att barnkonventionen inte heter prästkonventionen. Vi torde även vara överens om att den inte heter ateistkonventionen! skriver ärkebiskop Antje Jackelén..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Antje Jackelén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska kyrkan, gören , tjänstför , barnen
GT - 29 dec 16 kl. 15:55

Ta kyrkan på orden och befria barnen från konfessionella inslag

Ängsligheten kring konfessionella inslag i psalmer vittnar om målkonflikter. Svenska Kyrkan borde stå på sig och be skolor som inte vill ha konfessionellt inslag i skolavslutningar att hitta andra lokaler. Därmed respekteras barnens religionsfrihet..

NT - 30 jul 16 kl. 09:00

Svenska kyrkan leder kapellets gudstjänst

På söndag är det Svenska kyrkans tur att anordna gudstjänst i Capella Ecumenica..

Dagen - 05 mar 19 kl. 16:42

Därför är kyrkan viktig för barnen

Fixa kärleken om vad kyrkan kan betyda för barnen.

Dagen - 05 mar 19 kl. 16:42

Därför är kyrkan viktig för barnen

Fixa kärleken om vad kyrkan kan betyda för barnen.

Expressen - 03 jun 16 kl. 00:18

Svenska kyrkan i Rom erkänner svarta löner

Två toppchefer inom Svenska kyrkan tas ur tjänst. Och nu erkänner även församlingen i Rom att de betalat svarta löner. – Jag kom hit för två år sedan, under mer än ett år har jag och kyrkorådet arbetat på att förändra detta.

Dagen - 21 sep 17 kl. 03:00

Svenska kyrkan är till för barnen

Dagen - 21 sep 17 kl. 03:00

Svenska kyrkan är till för barnen

Dagen - 27 feb 19 kl. 13:17

Här är kyrkan som firar gudstjänst på dansgolvet

"Vi vill vara kyrka för en ny tid", säger pastorn Filip Gepertz..

Dagen - 27 feb 19 kl. 13:36

Här är kyrkan som firar gudstjänst på dansgolvet

"Vi vill vara kyrka för en ny tid", säger pastorn Filip Gepertz..

Skånskan - 18 apr 16 kl. 10:00

Lekfullt altare i kyrkan ger barn nya redskap

Södra Sandby Efter ett förslag från en grupp frivilliga inom församlingen har Södra Sandby kyrka fått ett lekaltare, fullt utrustat med prästens alla arbetsredskap.
De frivilliga har sytt och snickrat samtliga föremål, som församlingens barn nu kan leka med för att uttrycka sina känslor.– Både i glädje och sorg finns andra djup som är viktiga för barn.

Skånskan - 11 okt 18 kl. 15:00

90 år i väckelsens tjänst

HÖRBY Sionförsamlingen i Hörby fyller 90 år i år – och det ska så klart firas ordentligt!
På lördag är det öppet hus i Pingstkyrkan Sion, och besökarna kan se fram emot ett välmatat jubileumsprogram med mycket sång och musik.Pingstförsamlingen i Hörby bildades den 14 oktober 1928.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 11 timmar sedan

Adaktusson förstärker bilden av religionskrig

Lars Adaktussons ambition att inte vilja ”måla upp bilden av ett religionskrig”, faller på hans egen retorik.I själva verket förstärks den polarisering som bland annat IS vill skapa, skriver imamen Kashif Virk..

Expressen - 22 timmar sedan

Fördela eleverna för att motverka segregation

Kommunerna bör säkerställa en bra blandning av elever med olika bakgrund. Förändra närhetsprincipen – samhället måste kunna ta fler hänsyn än exakt på metern vilket barn som bor närmast en skola, skriver Per Bolund och Annika Hirvonen Falk (MP)..

Expressen - Igår: 17:00

MP:s Lorentz Tovatt har passerat gränsen

Om Miljöpartiet vill vara ett trovärdigt miljöparti räcker det inte med att vilja mest. De måste också kunna visa på resultat. Riksrevisionen har inte fel bara för att MP säger det, skriver Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson..

Expressen - Igår: 06:15

Jag blev inte förvånad – Knutby kan hända igen

Jag är inte överraskad av att flera från min ungdom hamnade i Knutby. Jag är glad att det inte var fler, skriver Amanda Åhall som växte upp i en frikyrklig miljö..

Expressen - I förrgår: 15:08

Folket hade inget val när Sverige såldes ut

Ägarna har berikats med hundratals miljoner men det är nog få som i dag hävdar att utförsäljningarna och privatiseringarna lett till förbättringar för oss kunder.Det handlar ytterst om förskingring av vår gemensamma egendom. Vi väljare fick aldrig en möjlighet att som i Helsingborg säga nej, skriver Per Sundgren..

Expressen - I förrgår: 06:15

I dag får S chansen att ändra sig om Ringhals

När riksdagen i dag röstar om framtiden för Ringhals söker vi stöd hos alla partier som inser vikten av en ren elproduktion för ett fossilfritt samhälle.Att rösta för en fortsatt avveckling blir ett av vår tids största klimatpolitiska misstag, skriver Ulf Kristersson och Lars Hjälmered (M)..

Expressen - 14 jan 20 kl. 06:15

Våga tala klarspråk om förföljelsen av kristna

Under lång tid har det talats tyst om förföljelsen av världens kristna och den främsta anledningen till övergreppen. Att kristna är offer och muslimer påfallande ofta förövare passar illa i en världsbild präglad av begränsade politiska synsätt och förutfattade meningar, skriver Lars Adaktusson (KD)..

Expressen - 13 jan 20 kl. 17:05

Regeringens märkliga förslag mot jägare saknar stöd i riksdagen

Vi kommer aldrig backa från nödvändiga åtgärder mot gängkriminaliteten. Men att helt i onödan försvåra för lagliga jägare och sportskyttar är fel väg att gå. Vi uppmanar regeringen att tänka om, skriver Johan Forssell (M), Andreas Carlson (KD) och Johan Pehrson (L)..

Expressen - 13 jan 20 kl. 17:04

Dold agenda och rena lögner om MP:s politik

Med dold agenda och rena lögner försöker lobbyorganisationen Skattebetalarna svartmåla den politik som den internationella miljörörelsen utnämnt till bäst i världen. Men det biter inte. Vi i Miljöpartiet kommer fortsätta driva på för en ambitiös och kraftfull klimatpolitik, skriver Lorentz Tovatt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.