Barometern > Nyheter

Thursday, 23 January, 06:41

Barometern - 14 jan 20 kl. 14:41

Mat serverad med kärlekCafé Kärleksängeln i Två Systrars Kapell i Norrliden har öppnat för året. Serveringen på tisdagar har blivit en mötesplats för hela området. ”Vi räknar med 150 besökare idag”, säger Nina Lundgren som driver köket..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kärleksängeln, Två Systrars Kapell, Norrliden, Nina Lundgren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mat, serveradmed , kärlek
Magazin24 - 09 feb 13 kl. 10:35

Louise lagar mat med kärlek

Louise Biloff har många års erfarenhet i restaurangbranschen. Efter flera år som källarmästare vid Sundbyholms Slott har hon nu äntligen hittat sitt eget ställe att driva. "Jag har letat länge efter ett eget mindre ställe som har en själ", säger hon.

YLE - 24 apr 16 kl. 20:40

"Det fanns massor av kärlek i ghettot"

I Ghettot i Jamaica lärde han sig tidigt att han måste kämpa hårt, och varje dag, för att komma vidare i livet. Han flyttade hemifrån redan som tolvåring och hann både sälja resväskor och kocka på lyxkryssare innan han kom fram till Närpes. Nu bor Oneil Walker här tillsammans med sin hustru Lotten och deras två barn, och har inga planer på att flytta tillbaka.

BT - 09 dec 14 kl. 09:09

Äldremat handlar om omsorg och kärlek ? inte kemi

Det är inte värdigt en svensk kommun att servera gröt till middag på ett äldreboende. God mat är en rättighet. Kåldolmar med råröda lingon.

SmålandsPosten - 10 jan 14 kl. 08:46

Kärlek i två fysiska akter

Morgan Alling har alltid varit en mycket akrobatisk aktör. När han nu tar sin självbiografi till scenen är den fysiska komiken därför en naturlig del av föreställning. Morgan Alling har aldrig gjort hemlighet av att han haft en jävlig barndom.

Kristianstadsbladet - 18 nov 13 kl. 07:00

Fri kärlek i Sulmona

Foto: Tom Wall
På sin tid var han sin stads favoritskald, Ovidius. Numera står han staty i staden, Sulmona i södra Italien. Men kärleken mellan honom och staden var inte oproblematisk.

Nya Wermlands Tidningen - 24 okt 14 kl. 06:00

Mat kryddad med kärlek

Mat ska kryddas med kärlek. Det anser Andrea Masci från Italia food travel som har fört med sig kokkonsten från Sardinien till Sverige. – Jag tycker om matlagning med bra och enkla råvaror, säger han..

Cornucopia - 28 aug 16 kl. 19:19

Mat och jordbruk på Grönland

Även om importberoende Grönland likt Sverige är långt ifrån självförsörjande på mat, så finns det ett växande jordbruk på ön. På restaurang är det fullt möjligt att äta en måltid helt på grönländska råvaror, vilket inkluderar grönsaker och rotfrukter som potatis. Även om klimatförändringarna gjort odlingssäsongen tre veckor längre bara de senaste tio åren är det en bit kvar till det klimat som gällde när grönlandsvikingarna bebodde södra Grönland för tusen år sedan.

SmålandsPosten - 17 feb 18 kl. 09:24

”I vår del av världen är mat mer än mat”

Fyll tallriken av råvaror och sluta stressa över maten. – I vår del av världen är mat mer än mat. Mat är ett sätt att uppleva glädje och visa kärlek, säger nutritionist Cecilia Soto Thompson.

Nyheter 24 - 28 nov 13 kl. 15:01

Mammas mat, Leif GW och halsbränna – här är veckans sporttweets

5. Djurgården får sig en rejäl känga Djurgården är 6 poäng från nedflyttningsstrecket. 2 matcher.

YLE - 05 sep 16 kl. 18:00

Thang bjuder hemlösa spöken på mat

De känner sig mest hemma hos varann, även om de kommer från helt olika kulturer. Det är bara synen på spöken som skiljer. Thang Nguyen tror att de finns och brukar bjuda dem på mat ibland, medan Isabel Kullström helst inte vill veta av dem.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Nytt bombdatacenter ska stötta vid sprängdåd

Polisen ska arbeta närmare bland annat militären för att öka kompetensen gällande sprängningar. Nu inrättas ett nationellt så kallat bombdatacenter..

Barometern - 15 minuter sedan

Extremt få fälls för bombdåden

Extremt få gärningsmän fälls för sprängdåd. Inte ens en av tio sprängningar förra året ledde till åtal. Till skillnad från skjutningar sker sprängningar oftare mot personer högre upp i den kriminella hierarkin, enligt en kriminolog..

Barometern - 15 minuter sedan

Avgörande om skydd från övergrepp i Myanmar

Över 730 000 rohingyer tvingades fly när Myanmars regering inledde en militäroffensiv i delstaten Rakhine 2017. I dag avgör Internationella domstolen ICJ om särskilda åtgärder ska vidtas för att skydda minoritetsbefolkningen från fortsatta övergrepp och förföljelser..

Barometern - 15 minuter sedan

Trump deltar vid antiabortmarsch

Barometern - 30 minuter sedan

Svenska bolag i topp på korruptionslista

Sverige är ett av världens minst korrupta länder – men svenska företag ligger samtidigt i täten på en annan föga smickrande lista..

Barometern - 30 minuter sedan

Amason och Ingrosso spelar på Grammisgalan

Barometern - 30 minuter sedan

HD avgör uppmärksammat samemål

I dag meddelar Högsta domstolen dom i det uppmärksammade målet mellan staten och Girjas sameby. Tvisten har pågått sedan 2009 då Girjas stämde staten – och handlar om vem som ska ha upplåtelserätt till småviltsjakt och fiske på samebyns områden..

Barometern - 30 minuter sedan

Kernellfilm inviger feministisk filmfestival

Barometern - 30 minuter sedan

Smitta kan spridas när vården missar prov

Barometern - 45 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan större polisiära händelser i Kalmar län och Kronoberg. Misstänkt mordförsök i Olofström..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.