Kristianstadsbladet > Nyheter

Saturday, 25 January, 00:56

Kristianstadsbladet - 14 jan 20 kl. 14:41

Åberg i möte med minister: ”Bostadsmarknaden fungerar inte”Flera av landets landsbygdskommuner vittnar om hur de får ta emot människor utan egen försörjning och bostad som hänvisats från rikare kommuner. Nu ska problemen kartläggas – och civilministern lovar att de kommuner som pekats ut som ansvariga har ett samtal att vänta sig..
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åbergi , mötemed , minister, Bostadsmarknaden, fungerarinte
Dagens PS - 19 okt 16 kl. 09:28

Buden är många om bostadsmarknaden

I förra veckan kom nyheter om att priserna fortsätter klättra.
LÄS MER: ”Nytt uppsving för bostadsrätter” [Dagens PS] › LÄS ÄVEN: ”Fler tror på ökade bosyadspriser” [Dagens PS] › Nu heter det att bostadsmarknaden bromsar in. Enligt SBAB:s Mäklarbarometer är bostadsmarknaden ”inne i en trendmässig inbromsning”, skriver AFV på nätet.

Nyhetskanalen - 12 nov 11 kl. 04:48

Kidnappad spelare hittades på berg

Den kidnappade venezuelanska basebollspelaren Wilson Ramos har hittats vid liv, uppger en minister. Han var då på ett berg nära sin bostad i Santa Ines, 15 mil från Caracas, där två män rövade bort honom..

SN - 19 nov 15 kl. 16:31

Minister frågas ut om vargattacker

Länsstyrelsens polisanmälan mot Molstaberg har blivit en riksdagsfråga. Riksdagsledamoten Ulf Berg (M) vill nu har svar från landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S)..

DN - 29 apr 18 kl. 14:41

Norsk ex-minister kontaktade Lavrov om spionanklagad norrman utan UD:s vetskap

Børge Brende, tidigare norsk utrikesminister, tog kontakt med ryske utrikesministern Sergej Lavrov för att diskutera fallet med den spionanklagade Frode Berg. Detta skedde utan norska utrikesdepartementets vetskap, skriver Aftenposten..

YLE - 07 okt 16 kl. 04:36

Cykelväg under Norrströmsbron kunde lösa trafikproblem

Gång- och cykelvägar kunde byggas under Norrströmsbron i Nagu. Det föreslår broplanerare Esko Rechardt från Ramboll Finland. - Det skulle vara kostnadseffektivt och en tekniskt sett lämplig lösning, säger Rechardt.

YLE - 13 nov 14 kl. 19:40

Slaget om skärgården i Slaget efter 12

Det är bistra budgettider i många kommuner just nu, och i framför allt i många små skärgårdskommuner tvingas man eventuellt avstå från service som många upplever som avgörande för att skärgården ska hållas livskraftig. Nedskärningar och inbesparingar är vardag i de flesta kommunerna i dag och det gäller i högsta grad också skärgårdsstaden Pargas. I debatten Slaget efter 12 deltog Nagubon och föräldern Staffan Åberg, Pargas stadsdirektör Folke Öhman och riksdagsledamot Mikaela Nylander, från Svenska Folkpartiet.

Dagens PS - 08 jul 19 kl. 07:17

Nya knepet? Byggbolag säljer tomma lägenheter

Ännu ett nytt slags bostadsrätt har sett dagens ljus på den kaosartade bostadsmarknaden: ”råbostäder”. Ett byggbolag i Uppsala lanserar det nya konceptet med helt tomma lägenheter. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

Ekonomistas - 14 nov 14 kl. 10:05

Makroekonomiska risker med amorteringskrav

Detta är ett gästinlägg av Niels-Jakob Harbo Hansen och Erik Öberg, båda doktorander i nationalekonomi vid Instutet för internationell ekonomi, Stockholms universitet. De senaste åren har vi från flera håll hört att de svenska hushållens skuldsättning utgör ett hot mot den makroekonomiska stabiliteten. På tisdagen bestämde sig Finansinspektionen för att gå från ord till handling och föreslog att amorteringskrav ska införas.

Cornucopia - 09 nov 17 kl. 14:01

Finns det någon bostadskreditfri likviditetsfond?

I takt med att räntorna utplånats eller blivit negativa har de korta räntefonderna - penningmarknads- eller likviditetsfonderna - tvingats börja jaga kommersiella penningmarknadspapper och i praktiken gå in på banker och bostadsmarknaden. Med en eventuell förestundande bostadskrasch och efterföljande bankkris är då frågan om det finns någon likviditetsfond som inte är exponerad mot bostadsmarknaden eller bankerna?

Det korta svaret är nej, det finns det inte (längre).

Sydsvenskan - 17 jun 15 kl. 11:21

Ny ambassadör i Afghanistan

Regeringen har utsett Anders Sjöberg till ny ambassadör i Kabul, Afghanistan. Han tillträder tjänsten i höst.Sjöberg är chef för Sydasiengruppen vid UD:s Asien- och Oceanienenhet.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Letar efter saknade i rasmassor efter skalvet

En kraftig jordbävning har skakat östra Turkiet. Minst 14 människor har bekräftats döda och siffran befaras stiga. Räddningsarbetare letar efter 30 saknade i spillror efter rasade hus..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Haalands nya succé – två mål på tio minuter

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

”Världens bästa handbollsmatch – men Norge är mästerskapens comic relief”

EM-bloggen uppdaterar efter den härliga semifinialkvällen i Tele 2 Arena..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Taktiska draget bakom segern: ”Vilket jäkla mål han gör”

Erik Santesson fick lämna isen i den andra perioden efter en tuff tackling mot huvudet. Då lyfte Mikael Gath fram backen Morten Jensen som tackade för förtroendet. – Lite flyt var det väl, säger målskytten och matchvinnaren.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Rebic hjälte igen när Ibrahimovic missade

Zlatan Ibrahimovic stod för en ordentlig miss borta mot Brescia. Tur för Milan att lagkamraten Ante Rebic fortsätter att leverera framåt. Kroaten avgjorde med Serie A-mötets enda mål och sköt tre poäng till Milan för andra ligamatchen i rad i 1–0-segern..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Fångar i Göteborg får gratis tobak efter miss

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Äldre man död i lägenhetsbrand

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Virusfall i USA tyngde Wall Street

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Man förföljer poliser i Malmö – släpptes fri

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Siri Elfhag får Fredrik Roos stipendium

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.