Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 17 January, 20:44

Dagens Medicin - 14 jan 20 kl. 14:49

”Arbetssituationen absolut inte acceptabel”Södersjukhusets styrelseordförande Göran Stiernstedt tar situationen på akutmottagningen på största allvar. Men så länge de ekonomiska ramarna inte förändras ligger varslen kvar..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Göran Stiernstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetssituationen, absolutinte , acceptabel
Dalarnas tidningar - 04 maj 11 kl. 08:02

Åtgärder mot arbetssituationen i Lillåhem

[ORSA] Nedre Norrlands Fackförening har kontaktat både Socialstyrelsen och Arbetsmiljöverket angående arbetssituationen i Lillåhem. - Personalen vittnar om en arbetsmiljö där man snart inte orkar gå till sin arbetsplats längre. Dialog mellan arbetstagare och arbetsgivare är allt annat än bra.

BT - 08 apr 13 kl. 17:10

Saltemads camping stängs: "Arbetssituationen är orimlig"

Husvagnscampingen på Saltemad stängs av arbetsmiljöskäl. ? Det är ett drastiskt beslut, men arbetssituationen för personalen är orimlig, säger vd Bo Kjellson.

BT - 08 apr 13 kl. 17:10

Saltemad stänger campingen: "Arbetssituationen är orimlig"

Husvagnscampingen på Saltemad stängs av arbetsmiljöskäl. ? Det är ett drastiskt beslut, men arbetssituationen för personalen är orimlig, säger vd Bo Kjellson.

Vimmerby Tidning - 31 okt 13 kl. 08:27

”Arbetssituationen är ohållbar nu”

Landstinget vill se en tidsplan för när hälsocentralen kan ta över hela våning två i centrumhuset.
– Vi måste speeda upp tempot, för som vi har det nu är arbetssituationen ohållbar, säger primärvårdsstrateg Gunvor Adolfsson..

Barometern - 20 apr 16 kl. 06:00

Hjälp oss berätta om arbetssituationen i omsorgen!

I dag avslöjar Barometern att sjukskrivningarna inom omsorgen ökar kraftigt. Enligt facket beror det på att arbetssituationen blivit allt stressigare. Nu behöver vi din hjälp att berätta om arbetsmiljön!.

Sydöstran - 06 maj 19 kl. 13:36

Massprotest mot arbetssituationen på Blekingesjukhuset

Personal på Blekingesjukhuset i Karlskrona går ihop i en gemensam protest mot arbetssituationen på sjukhuset med bland annat dubbla arbetspass, jobb på lediga dagar och personalbrist. De är nu oroliga för patientsäkerheten och sjukhusets framtid..

Trelleborgs Allehanda - 12 sep 19 kl. 00:01

Insändare: Politikerna har inte en aning om hur arbetssituationen ser ut

Jag önskar att ni politiker skulle arbeta en vecka var på ett demensboende i kommunen för ni verkar inte ha en aning om hur arbetssituationen ser ut där..

Eurosport - 30 mar 12 kl. 09:35

Fotboll - Champions League - Milan vann gräsbråket - Uefa: "Acceptabel plan"

Barcelona klagade på San Siros gräsmatta och anmälde Milan till Uefa. Men det europeiska fotbollsorganet ger italienarna rätt. "Planen var acceptabel", konstaterar Uefas representant Giorgio Marchetti..

Barometern - 05 sep 17 kl. 19:43

Sommarsituationen var "acceptabel" för vården i Kalmar län

Sommarsituationen för hälso- och sjukvården i Kalmar län var ”acceptabel”. Det konstaterades vid landstingsstyrelsen sammanträde..

GöteborgsPosten - 22 sep 17 kl. 21:41

Zutas ilska: "Inte på en acceptabel nivå"

Full fart framåt och svagt försvarsspel var vad publiken i Lisebergshallen bjöds på när unga Redbergslids IK föll med 34-37 hemma mot Eskilstuna Guif. – Försvarsspelet och målvaktsspelet är inte på acceptabel, säger tränare Jasmin Zuta..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Slarv med hygien skapar onödig vård

Enligt SKR ger vårdrelaterade infektioner nästan 400 000 extra vårddygn per år. Totalt drabbas 57 000 patienter om året av infektionerna, varav 1 300 avlider..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

(L): ”Statliga Apoteket underminerar sjukvården”

Statliga Apoteket underminerar hela grunden för svensk sjukvård genom sitt samarbete med nätläkaren Doktor 24. Det säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm, i ett pressmeddelande..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Psykiatrer dömer ut skånskt vårdval inom bup

Region Skånes chefsöverläkare inom psykiatrin protesterar mot planer på vårdval inom barn- och ungdomspsykiatrin. ”Införs vårdval får det katastrofala effekter” inom akutverksamheten, skriver de på debattplats i Helsingborgs Dagblad..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Östergötland tar bort taket för pension

Region Östergötland skrotar pensionsåldern vilket gör att anställningar inte upphör per automatik vid 68 år, rapporterar P4 Östergötland..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Övervakade hjärtan skvallrade om influensa

När 47 000 sovande amerikaner följdes med hjälp av aktivitetsarmband, sågs ett samband mellan hjärtfrekvens i vila och influensautbrott. Rönen publiceras i Lancet Digital Health..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

”Fel att vården brister vid provtagning”

Det är inte en ovanlig situation att män provtas från en eller flera extragenitala lokaler, skriver tre debattörer i en replik..

Dagens Medicin - Igår: 14:24

Span på ny markör för immunterapi

Ansamlingar av B-celler i en tumör kan bli en framtida markör för vilka patienter som svarar på immunterapi. Detta enligt resultat från bland annat svenska forskare, som publiceras i tidskriften Nature..

Dagens Medicin - Igår: 11:30

Karolinska testar misstänkt ménière på nytt sätt

Diagnosen Ménières sjukdom ställs utifrån symtombilden, men i Stockholm har nu en speciell MR-undersökning börjat användas. Överläkaren Tatjana Tomanovic hoppas att det ska leda till bättre behandling..

Dagens Medicin - Igår: 10:47

Nytt lungvirus spritt till Japan

Det mystiska sars-liknande virus som upptäckts i centrala Kina har spridit sig till Japan. .

Dagens Medicin - Igår: 08:18

Apoteket blir minoritetsdelägare i Doktor24

Apoteket AB blir minoritetsdelägare i Doktor24. Det meddelar företagen gemensamt i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.