Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 17 January, 20:55

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 20 kl. 14:46

Något högre valdeltagande efter kontrollräkningenRöstsedlarna gicks igenom igen under tisdagen..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Något högre, valdeltagandeefter , kontrollräkningen
Nyan - 21 okt 19 kl. 10:00

Kontrollräkningen klar på torsdag

Söndagens valresultat är preliminärt. Granskningen av valsedlarna och kontrollräkningen inleds i dag måndag klockan 12. Senast på torsdag ska kontrollräkningen vara klar och valets utgång fastställas.

SR - 14 sep 18 kl. 05:50

Så går kontrollräkningen av rösterna till

Nu pågår kontrollräkningen av alla röster innan det det slutliga valresultatet är klart. Det är länsstyrelserna som ansvarar för det, och i Stockholms län är det runt 260 personer kontrollräknar rösterna..

YA - 16 sep 13 kl. 11:54

Högre valdeltagande i Tomelilla

Valdeltagandet i kyrkofullmäktigevalet ökade i alla tre församlingarna i Tomelilla kommun ? mest i Brösarp-Tranås församling. I Tomelillabygdens församling gick S fram ytterligare någon procentenhet jämfört med förra valet medan S backade i Smedstorp ?

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 11:12

Kontrollräkningen har börjat

Text + TV: Alla röster räknades på valnatten men nu ska de kontrollräknas. Först om tio dagar väntas det definitiva resultatet vara klart. På måndagsmorgonen anlände röster från alla länets kommuner till länsstyrelsens lokaler i Växjö.

DalaDemokraten - 15 sep 14 kl. 15:32

Kontrollräkningen påbörjad

På plats i DT:s gamla lokaler vid Stigaregatan i Falun samlas nu alla länets röster. Totalt är det runt 60 personer som nu ska kontrollräkna rösterna och gå igenom alla personkryss som gjorts under valet..

Corren - 10 sep 18 kl. 15:00

Kontrollräkningen har börjat

Den slutliga rösträkningen av valrösterna har börjat..

Politologerna - 05 dec 16 kl. 09:30

Lucka #5: Hur påverkar korruption valdeltagande?

Det här inlägget är samförfattat av Stefan Dahlberg, docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, och Maria Solevid, universitetslektor i Statsvetenskap vid samma lärosäte. En grundläggande princip i den representativa demokratin är att väljare aktivt väljer sina politiska representanter och att de valda politiska representanterna agerar i enlighet med väljarnas intressen. Om den valda regeringen inte uppfyller väljarnas intressen utkräver väljarna ansvar genom att rösta bort regeringen i samband med kommande val.

Skånskan - 12 sep 18 kl. 20:03

Dramatik vid rösträkningen

Stockholm Onsdagsräkningen av utlandsrösterna och förtidsrösterna som lämnades på söndagen blev dramatisk. Ett mandat vandrade flera gånger mellan Sverigedemokraterna och Centern.Under morgonen tog C ett mandat från SD.

DN - 07 apr 19 kl. 21:22

Rösträkningen pågår i Falun - allt pekar på lågt valdeltagande

Nu pågår rösträkningen efter omvalet i Falun. Enligt valnämndens ordförande Håkan Hammar (M) tyder allt på ett betydligt lägre valdeltagande än i september. – Jag gillar det inte alls, säger Håkan Hammar..

VBL - 29 okt 12 kl. 08:08

Kontrollräkning av rösterna inleddes

Kontrollräkningen av rösterna i kommunalvalet har inletts. I kontrollräkningen går man igenom alla röster och bestämmer vilka röstsedlar som godkänns och vilka som kasseras..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Enarmad golfare gjorde hole-in-one

Den enarmade kanadensiske amatörgolfaren Laurent Hurtubise gjorde en spektakulär hole-in-one på PGA-tourtävlingen i La Quinta, Kalifornien. Fullträffen inträffade på det 138 meter långa fjärde hålet på West´s Stadium-banan under den första ronden. – Det.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Kanada: Sänd svarta lådorna till Frankrike

Kanadas premiärminister Justin Trudeau uppmanar Iran att sända de svarta lådorna efter förra veckans flygkrasch till Frankrike för att analyseras där. – Iran har inte den nivån på den tekniska expertisen eller merparten av den utrustning som är nödvändi.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

100 kvadratmeter stort hus i Åsljunga sålt till ny ägare

Huset på adressen Landshövdingevägen 19 i Åsljunga har bytt….

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

SKR: Dom inte skäl ändra blöjrutiner

Gratis blöja eller inte i förskolan? Trots en dom i kammarrätten blir det fortsatt upp till kommunerna att avgöra. Det anser Sveriges kommuner och regioner (SKR) som inte rekommenderar kommunerna att sluta ta betalt för blöjor.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Anna Leone tilldelas EU-pris

Den svenska artisten Anna Leone är en av årets vinnare av EU:s musikpris Music Moves Europe Talent Awards. Stockholmsbaserade Anna Leone debuterade våren 2018 med ep:n "Wandered away". Hon delar priset – som utses av en jury – med sju andra europeiska a.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tolv i butik fast i narkotikaräd i Värmland

Polisen slog till mot en butik i västra Värmland och slutresultatet är att tolv personer nu är misstänkta för narkotikabrott, rapporterar Värmlands Folkblad. – Vi är nöjda med resultatet, säger Jonas Wendel, polischef i Arvika. Tillslaget gjordes på tor.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

SHK kritiserar Iran: ”Nu går det för långt”

Statens haverikommission (SHK) kritiserar Iran för att vara för långsamma i utredningen av flygkatastrofen. Fortfarande finns ingen plats och datum för avläsning av färdskrivarna. – Man kan bara spekulera i varför, säger SHK:s expert Peter Swaffer.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Häst på rymmen fick ta bussen hem

Den orsakade viss uppståndelse när den rusade fram längs en vältrafikerad väg i Wales huvudstad Cardiff. Men tack vare rådigt ingripande från förbipasserade kunde den förrymda hästen återförenas med sina ägare – efter att ha tagit en tur med bussen. Har.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Svenskt fläsk på export till Filippinerna

Svenskt fläskkött har godkänts för export till Filippinerna, sedan landet sagt ja efter en mångårig prövningsprocess. En av tankarna är att minska matsvinnet. Enligt Livsmedelsverket har det inte funnits något exportavtal tidigare med Filippinerna och m.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

200 kvadratmeter stor villa i Ramlösa såld för 7,5 miljoner

Villan ligger på Borgaregatan i Ramlösa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.