YLE > Finland

Friday, 17 January, 20:48

YLE - 14 jan 20 kl. 14:43

Riksförlikningsmannen: Förhandlingar om kollektivavtal för skogsindustrin och kemiindustrin fortsätter utan medling av riksförlikningsmannenKemiindustrin och Industrifacket samt Skogsindustrin och Pappersförbundet fortsätter sina förhandlingar om kollektivavtal sinsemellan, meddelar riksförlikningsmannen Vuokko Piekkala..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Industrifacket, Skogsindustrin, Pappersförbundet, Vuokko Piekkala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksförlikningsmannen, Förhandlingarom , kollektivavtalför , skogsindustrinoch , kemiindustrinfortsätter , utan medling av riksförlikningsmannen
YLE - 25 okt 13 kl. 12:40

Finnair tyr sig till riksförlikningsmannen

Luftfartsunionen, flygvärdinnorna och piloterna vänder sig nu till riksförlikningsmannen för att lösa konflikten med Finnair. De flesta förbund har sina kollektivavtal klara, inklusive tjänstemännen vid Finnair, när det återstår några timmar till deadlinen. Finnairs tjänstemän kom nyss överens om ett avtal som följer den inkomstpolitiska helhetsuppgörelsen med facket PRO.

YLE - 25 feb 15 kl. 19:33

Isbrytarstrejken skjuts upp - riksförlikningsmannen kritiseras

Arbets- och näringsministeriet bestämde på onsdagen på förslag av riksförlikningsman Minna Helle att skjuta upp den planerade isbrytarstrejken med två veckor. Statsbolaget Arctia Shippings isbrytare skulle gå i strejk på söndag. Bakom strejkplanerna ligger svårigheterna med att få ihop ett nytt kollektivavtal.

YLE - 21 nov 19 kl. 17:46

Riksförlikningsmannen: Förhandlingarna läggs på is tills tvisten om postsorterarnas kollektivavtal är löst

Post- och logistikunionen PAU och arbetsgivarsidan Palta måste lösa tvisten om de 700 paketsorterare som flyttats till ett sämre kollektivavtal innan förhandlingarna som leds av riksförlikningsmannen kan fortsätta..

YLE - 20 jan 18 kl. 18:15

Förlikningen lyckades - den mekaniska skogsindustrin fick kollektivavtal - strejk avblåstes

Arbetskonflikten inom den mekaniska skogsindustrin är löst. Riksförlikningsmannen Minna Helle har meddelat att parterna har nått samförstånd..

YLE - 05 jul 13 kl. 17:46

Förhandlingarna om flygledarnas kollektivavtal avbröts

Flygledarna gav en arbetskonfliktsvarning till Tammerfors regionala flygledning. Förhandlingarna om flygledarnas kollektivavtal avbröts idag, uppger vice verkställande direktör Tuomas Aarto vid arbetsgivarorganisationen PALTA i ett meddelande. Flygledarna har också meddelat att de inleder stridsåtgärder inom Tammerfors regionala flygledning i mitten av juli.

Nyan - 20 nov 14 kl. 11:41

Nya strejkförhandlingar i sista stund

Tehy och landskapsregeringen har kallats till nya förhandlingar av riksförlikningsmannen Esa Lonka (bilden).
Förhandlingarna pågår på landskapsregeringen just nu..

Nyan - 01 dec 14 kl. 12:00

Inga nya förhandlingar planerade

Ännu fyra dagar efter det förkastade medlingsbudet har riksförlikningsmannen inte satt någon ny tid för förhandlingar..

YLE - 26 feb 17 kl. 21:35

Förhandlingar för att undvika strejk inom flygtrafiken fortsätter på måndag

Förhandlingarna för att undvika en strejk inom flygtrafiken fortsätter på måndagen. Riksförlikningsmannen Minna Helle träffade parterna på söndag och skrev på söndag kväll på Twitter att man inte kunde komma överens under söndagens förhandlingar. Enligt Helle skedde det små framsteg på söndag, men inget avgörande.

YLE - 26 feb 17 kl. 21:35

Förhandlingar för att undvika strejk inom flygtrafiken fortsätter

Förhandlingarna för att undvika en strejk inom flygtrafiken fortsätter på måndagen. Riksförlikningsmannen Minna Helle träffade parterna på söndag och skrev på söndag kväll på Twitter att man inte kunde komma överens under söndagens förhandlingar.
Hoppa över TwitterpostningSovittelu @Proliitto @PALTAry päättyi tältä päivältä.

YLE - 20 nov 19 kl. 13:22

Låsta positioner i poststrejken - arbetsgivarna vill få bort sorterarnas kollektivavtal från förhandlingsbordet

Positionerna var låsta då parterna på onsdagen gick in till riksförlikningsmannen och den fortsatta medlingen i Poststrejken. Den svåraste frågan är kollektivavtalet för 700 postsorterare, som arbetsgivarsidan inte vill förhandla om överhuvudtaget..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Steven Frostdahl om pälsfarmarnas protest: "Vi följde polisens instruktioner till punkt och pricka"

Steven Frostdahl vid Svenska Österbottens pälsdjursodlarförening bestrider att pälsfarmare skulle ha tagit sig in på det kinesiskägda farmområdet i Karleby, därifrån avelsrävar ska exporteras till Kina. Han säger att man stod på en liten väg i anslutning till området, men att man genast följde polisens instruktioner om att flytta på sig..

YLE - 4 timmar sedan

Risken för att asiatiskt lungvirus ska sprida sig till Finland är mycket liten - THL: "Man behöver inte vara orolig"

Coronaviruset som påträffats i Kina, Japan och Thailand väcker oro eftersom viruset har likheter med sars. Men Jussi Sane, ledande expert på Institutet för hälsa och välfärd THL, säger att sannolikheten för att viruset ska orsaka en stor epidemi är liten..

YLE - 4 timmar sedan

Alla finländare i al-Hol borde vara vid liv - men UM lämnar många frågor öppna om barnen i fånglägret

Det är inte mycket information som Utrikesministeriet är berett att ge ut om finländarnas situation i al-Hol. Men enligt de uppgifter som ministeriet har ska alla finländare i al-Hol vara vid liv..

YLE - 4 timmar sedan

Företagarflykten från Virkby fortsätter – banken och restaurangen stängde, kiosken stänger och sportaffären flyttar närmare Lojo

Under hösten och början av vintern stängde bankkontoret och restaurangen i Virkby. Snart stänger R-kiosken och i mitten av februari flyttar sportaffären till Tynnismalmen. Många är oroliga över utvecklingen..

YLE - 6 timmar sedan

Körde 236 kilometer i timmen vid Pockar i Lappträsk - polischef: ”Aldrig sett en plåtpolis mäta en sådan hastighet”

Fortkörningen registrerades, av de nya fartkamerorna vid avtaget till Pukaron Paroni, natten till tisdag. Fartsyndaren blir svår att identifiera..

YLE - 6 timmar sedan

Så här har världen blivit varmare på 150 år - den finländska forskarens animation visar den tydliga förändringen

Meteorologiska institutets forskare Antti Lipponens video om jordens uppvärmning från år 2018 har fått över en miljon visningar och väckt intresse världen över. Hans nya video illustrerar hur jordklotets temperatur växlat fram till år 2019..

YLE - 10 timmar sedan

Polarnatten slut i Utsjoki - solen gick upp 11.56 i Utsjoki kyrkoby

Solens övre kant har visat sig ovanför horisonten i Utsjoki för första gången i år - och det betyder att den två månader långa polarnatten är slut..

YLE - 7 timmar sedan

Regeringen vill utveckla lönesubventionerna och få flyt på arbetskraftsinvandringen - se arbetsministerns info live

Arbetsministern Tuula Haatainen (SDP) vill bland annat satsa på en förnyelse av lönesubventionssystemet, stöda de arbetslösa i jobbsökandet och att få flyt på arbetskraftsinvandringen..

YLE - 7 timmar sedan

Regeringen vill utveckla lönegarantin och få flyt på arbetskraftsinvandringen - se arbetsministerns info live

Arbetsministern Tuula Haatainen (SDP) vill bland annat satsa på en förnyelse av lönegarantisystemet, stöda de arbetslösa i jobbsökandet och att få flyt på arbetskraftsinvandringen..

YLE - 10 timmar sedan

Protesterna mot transporten av blårävar till Kina fortsätter – ett tiotal demonstranter kvar

Artikeln uppdaterad: Enligt de protesterande pälsfarmarna har blårävarna börjat lastas vid den kinesiskt ägda gården för transport till Kina. Tillsynsmyndigheten har inga sådana uppgifter. Demonstranterna kördes tidigare bort från gården av polisen, men ett tiotal är kvar i närheten och fortsätter protesten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.