Skånskan > Opinion

Monday, 27 January, 01:44

Skånskan - 14 jan 20 kl. 14:39

Gjorde oövertänkt omkörningSkurup En olycka inträffade i måndags i samband med en omkörning på E65. Några bilister på väg mot Ystadhållet kom i kapp ett långsamtkörande fordon och en av bilisterna körde ut i vänster körfält utan att iaktta att det kom ett fordon körandes i vänster körfält.
Mannen som svängde ut i körfältet bredvid är i 70-års åldern och är nu misstänkt för beteendebrott. Inga inblandande i olyckan fick skador som behövde tas om hand på sjukhus. Olyckan inträffade vid 13-tiden.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, E65, Ystadhållet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gjorde oövertänkt, omkörning
Skånskan - 26 apr 18 kl. 08:34

Seriemördare fast – efter 40 år

12 mord, åtminstone 45 våldtäkter och 125 bostadsinbrott. The Golden State Killer - eller East Area Rapist som han också är känd som - har gäckat polisen sedan 1976.
Men nu kan han vara fast.

Kristianstadsbladet - 27 jun 14 kl. 10:00

37-åring frikänd - skyltar var snötäckta

En 37-åring slipper fortkörningsböter eftersom hastighetsskyltarna som han passerade, var övertäckta med snö.
Det var i vintras som 37-åringen fångades av en fartkamera på väg 21 när han körde i 81 kilometer på en 70-sträcka. Mannen åtalades för brott mot trafikförordningen.

YLE - 04 jul 16 kl. 05:48

Studerande överaskades av Vasa universitets flyttplaner

Vasa universitet planerar att flytta språkvetenskaperna till Jyväskylä universitet 2017. De som sökt studieplats vid Vasa får istället en plats i Jyväskylä universitet från och med nästa år. Studerande vid Vasa universitet är förvånade över planerna.

YLE - 04 jul 16 kl. 05:48

Studerande överraskades av Vasa universitets flyttplaner

Vasa universitet planerar att flytta språkvetenskaperna till Jyväskylä universitet 2017. De som sökt studieplats vid Vasa får istället en plats i Jyväskylä universitet från och med nästa år. Studerande vid Vasa universitet är förvånade över planerna.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Misstänkta fall av coronavirus i Skåne

Malmö Två personer som vårdas för luftvägsbesvär i Malmö prövas för coronavirus, rapporterar Sydsvenskan.
Provsvaren väntas komma under måndagen.De båda patienterna ska enligt tidningen för tillfället hållas isolerade på Skånes universitetssjukhus i Malmö.

Skånskan - 7 timmar sedan

Spanien är Europamästare i handboll

Handboll Man försvarade sin titel från 2018 genom att besegra Kroatien i EM-finalen inför över 17 000 åskådare i Stockholm med 22-20 (12-11).Det var ingen välspelad – mycket tekniska fel och långsamt spel – men desto mera spännande EM-final. Kroaterna började bäst och hade bland annat ledning med 10-7 inför en jublande stor kroatisk publik.

Skånskan - 11 timmar sedan

Entré utrymt efter larm

Malmö Strax före 14:30 gick larmet på Entré i Malmö, och lokalerna utrymdes.
Räddningstjänsten har kommit till platsen. Enligt SOS Händelseinformation är det ett automatlarm som har gått, men anledningen är inte en brand utan ett fel på larmet..

Skånskan - 11 timmar sedan

56 döda – 62 miljoner i karantän

Utrikes Coronaviruset fortsätter att skörda dödsoffer. Och forskare larmar om att 190 000 kan ha smittats om nio dagar.Det fruktade coronaviruset har nu skördat 56 dödsoffer, skriver flera medier.

Skånskan - 14 timmar sedan

Kalla medicin för medicin

På apoteken säljs en sprej som ”kan” bota eller mildra symptomen på förkylning. Det finns flera varianter på marknaden. En reporter från Dagens Nyheter som går in på ett apotek och ställer frågor får veta att sprejerna är jättebra och populära och får beskedet av en av dem är särskilt effektiv (eller bara populär).

Skånskan - 14 timmar sedan

Tunga bilar är farligare

Antalet bilar på över två ton har fördubblats på svenska vägar mellan 2010 och 2018, enligt en granskning gjord av Sveriges Television. Volvos försäljning består numera till hela 60 procent av SUV-modeller. Man kan undra vad det beror på, särskilt i innerstadsområden, där det mest borde kännas otympligt med en extra stor och tung bil.

Skånskan - 15 timmar sedan

Misstänker att bilband var anlagd

eslöv Räddningstjänst, polis och ambulans larmades vid 02:40, natten mot söndagen, till norra Eslöv på grund av en bilbrand. Räddningstjänsten släckte branden, och eftersom ingen naturlig orsak till branden kunde finnas har polisen upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand. Teknisk undersökning av brottsplatsen har gjorts..

Skånskan - 21 timmar sedan

Stuga får rivas trots museiprotest

Malmö Malmö museer ville bevara fritidshuset men stadsbyggnadsnämnden valde att säga ja till att en av de äldsta stugorna i området Strandhem får rivas. Ett beslut som fastighetsägaren lär vara nöjd med eftersom han fick en chock när han först läste yttrandet från Malmö museer.Stugan ligger i den delen av Strandhem som började bebyggas av HSB i slutet av 30-talet.

Skånskan - 21 timmar sedan

Solarier följde inte lagen

LUND Flera solarier i Lunds kommun höll inte måttet och efter tillsyn av miljöförvaltningen valde några att stänga.
I dag finns bara fem kvar och av dem kommer två troligen att upphöra inom kort.Det var flera brister som upptäcktes när miljöförvaltningen gjorde oanmälda tillsynsbesök på de sju solarier som fanns i Lunds kommun när projektet startade 2018 och pågick till 2019.

Skånskan - Igår: 21:00

Roligare utanpå än inuti

Toyota C-HR har lockat en hel del svenska bilköpare under sina första år på marknaden. Med en uppdaterad version och ny, starkare motor lär inte attraktionen minska. Men det finns nackdelar att se upp med.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.