YLE > Finland

Wednesday, 22 January, 13:14

YLE - 14 jan 20 kl. 10:22

Grundlagsutskottets granskning av Haavistos agerande blir omfattande: "Otillräckliga och motstridiga berättelser"Det blir en lång och grundlig utredning i grundlagsutskottet om utrikesminister Pekka Haavistos agerande kring de finländska mödrarna och barnen i al-Hol-lägret i Syrien. På basen av tio riksdagsledamöters anmälan hörde utskottet på tisdagen både ministern och konsulära chefen Pasi Tuominen. Mer information har begärts in och ett tiotal experter ska höras i mitten av februari..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Haavistos, Pekka Haavistos, Hol, Syrien, Pasi Tuominen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grundlagsutskottets, granskningav , Haavistos, agerandeblir , omfattande, Otillräckligaoch , motstridiga berättelser
YLE - 19 dec 19 kl. 12:10

Grundlagsutskottet ombes utreda Pekka Haavistos agerande i al-Hol-frågan

Utrikesminister Pekka Haavistos (Gröna) agerande i al-Hol-frågan blir ett ministeransvarighetsärende..

YLE - 25 sep 14 kl. 06:02

Viljanen: Salos agerande inte rätt trots att brottsutredningen lades ner

Biträdande stadsdirektör Ritva Viljanen säger att agerandet hos Högholmens före detta chef inte var rätt trots att brottsutredningen mot honom nu läggs ner. Enligt henne kan staden uppmana honom att betala tillbaka en del av kostnaderna. Vid Helsingfors stad funderar man nu över hur man ska få tillbaka en del av de pengar som Högholmens före detta chef Jukka Salo använt under olika tjänsteuppdrag och som hans förman inte har godkänt.

YLE - 12 maj 14 kl. 07:59

Strejk på Rautaruukki under Haavistos besök

De anställda på Rautaruukkis fabrik i Brahestad strejkar i dag, i protest mot biståndsminister Pekka Haavistos besök. Ett tusental anställda deltar i aktionen, skriver tidningen Kaleva. Morgon- och dagsskiftet vid fabriken ställs in, men man sörjer för säkerheten för maskiner och personal.

BT - 10 maj 12 kl. 17:07

Ingen granskning av Lundinagerande

Det blir ingen oberoende undersökning av Lundin Petroleums agerande i Etiopien och Sudan.
Bolagsstämman röstade ner förslaget om en sådan efter en diskussion som stundtals var hetsig. Bland annat blev författaren Kerstin Lundell fråntagen mikrofonen när hon argumenterade för den oberoende undersökningen.

YLE - 01 jun 18 kl. 16:40

Sjukvårdsdirektör i Vasa: Grundlagsutskottets utlåtande väldigt kritiskt

Vasa sjukvårdsdistrikts direktör Marina Kinnunen tolkar grundlagsutskottets utlåtande som väldigt kritiskt. Utskottet kräver flera korrigeringar, men något helt nytt lagförslag behöver regeringen inte producera..

YLE - 02 jun 18 kl. 21:59

Hårt slag eller grönt ljus för valfriheten? – Här är 3 slutsatser som kan dras från grundlagsutskottets betänkande om vårdreformen

Regeringen Sipilä och oppositionen tolkade grundlagsutskottets betänkande på helt olika sätt på fredagen. Yle Nyheter bad därför två experter bedöma hur kritiskt utskottet egentligen förhåller sig till valfrihetsmodellen..

BT - 16 sep 13 kl. 13:22

Sluta ducka för mediernas granskning

Den senaste tiden har bjudit på flera exempel på kriskommunikation som havererar. ?Vi har utsatts för en förföljelse som saknar motstycke?

Skånskan - 05 feb 15 kl. 23:30

Ingen logik i Ystad lasaretts agerande

Uppdrag Granskning har tittat på Ystad lasaretts agerande kring dödsfallen i clostridium difficile under 2012 och 2013..

Dagens PS - 22 maj 19 kl. 08:47

Vad tycker du om Adaktussons agerande?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Den före detta EU-ledamoten Lars Adaktusson (KD) ska enligt Dagens Nyheters granskning under sin tid i Europaparlamentet ha röstat emot kvinnors rätt till abort – vid 22 tillfällen.

Skånskan - 15 okt 19 kl. 20:00

Styret vill att S-politikers agerande utreds

Skurup Kommunstyrelsens presidium är kritisk till att Magnus Alm (S) öppet ifrågasätter rektorn på Prästamosseskolan. Nu vill ordförande Johan Bolinder (M), bland andra, att händelsen anmäls till Arbetsmiljöverket.”Utspelet, där Socialdemokraternas företrädare öppet kritiserar namngivna enskilda tjänstemän i kommunen, utgör ett klart och tydligt brott mot de riktlinjer för gott och professionellt förhållningssätt som kommunstyrelsen antagit, och är i ljuset av kommunstyrelsens arbetsgivarroll att ses som synnerligen allvarligt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

STT: Oriola försökte hemlighålla kritisk rapport som avslöjar allvarliga brister

Läkemedelsgrossisten Oriolas verksamhet hade allvarliga brister år 2017. Företaget försökte hemlighålla problemen med hjälp av domstol..

YLE - 2 timmar sedan

Petteri Orpo: det behövs 120 000 nya sysselsatta för att få ekonomin i balans

Samlingspartiets partiordförande Petteri Orpo säger att det behövs 120 000 nya sysselsatta för att den offentliga ekonomin ska vara i balans år 2023. Det betyder i praktiken en sysselsättningsgrad på 77 procent..

YLE - 2 timmar sedan

Kolumn: Svårt att prata om pengar och privilegier

I Norden vill vi att alla ska ha samma förutsättningar och möjligheter. Det är en bra idé som vi kommit långt på vägen till att förverkliga, men trots det finns privilegier av olika grad..

YLE - 3 timmar sedan

Sjundeå ser ut att landa 700 000 euro på minus för i fjol

Vården blev betydligt dyrare i Sjundeå i fjol än beräknat. Tekniska sektorn lyckades inte få in de inkomster man hade räknat med. De är huvudorsakerna till att resultatet för i fjol ser ut att landa drygt 700 000 euro på minus..

YLE - 8 timmar sedan

Små, pinade torskar, med maskar i magen - forskare oense om fiskestoppet räcker för att rädda torsken i Östersjön

Torskens framtid bekymrar både fiskare och forskare. Torskfisket har förbjudits på bred front i Östersjöns östra del men forskarna vet inte om det räcker för att rädda beståndet. Forskarna är i viss mån oeniga om vad som kunde lösa torskens problem.

YLE - 6 timmar sedan

Arcada och Diak startar tvåspråkig sjukskötarutbildning

Yrkeshögskolorna Arcada och Diak startar en tvåspråkig sjukskötarutbildning hösten 2020. Studenterna i programmet genomför hälften av studierna på svenska och hälften på finska..

YLE - 6 timmar sedan

Samarbetet mellan universiteten viktigt för Åbo Akademis nya kansler: "Man kunde införa ett utbytessystem inom landet"

Carl G. Gahmberg tillträdde som Åbo Akademis nya kansler vid årsskiftet. Han ser fram emot att utveckla samarbetet mellan de inhemska universiteten..

YLE - 7 timmar sedan

Bettina har varit fostermamma till åtta barn - många omhändertagna barn blir ändå utan fosterfamiljer i Finland, speciellt i landets stora städer

Det finns ett skriande behov av flera fosterfamiljer i huvudstadsregionen. Familjen Westergård i Esbo har haft åtta fosterbarn..

YLE - 8 timmar sedan

Tika har drömt sig bort till Eurovisionen sedan barnsben - men det fanns en tid då tävlingen inte intresserade alls

- Jag har tittat jättemycket på Eurovisionen och på de finska och svenska uttagningarna. Jag har tänkt att en dag kanske jag själv står där, berättar Ekenäsbördiga och tidigare Karisbon Tika Sevon Liljegren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.