Cornucopia > Ekonomi

Monday, 20 January, 11:20

Cornucopia - 14 jan 20 kl. 13:59

Klimatångest? Hur mycket av dina egna pengar har du lagt, eller ska andra betala för din livsstil?Så du sitter där med klimatångest? Hur många tiotusentals, hundratusentals eller miljontals kronor har du lagt av dina egna pengar för att göra något åt problemet, eller är du fast i symbolhandlingar som sålts in dig av olika intresseorganisationer, men inte gör någon skillnad alls?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
CO2, Dansk, Thailand, Netflix, kWh, Nordens, Hur, Trine, Södermalm, Svara

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KlimatångestHur mycket av dina , egna, pengarhar du , lagt eller ska andra betala för din livsstil

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 30 minuter sedan

Mediauppgifter: Posten vill bara dela ut post var annan dag

Enligt en intervju i Dagens Nyheter medger PostNord förhållandena i den delvis sekretessbelagda konkursrapporten, och begär tillstånd från regering att bara dela ut post varannan dag. I sig bör ett godkännande innebära att man säger upp tusentals människor i ett av Sveriges största varsel.
Försvunnen post?

Cornucopia - 2 timmar sedan

Villapriserna säsongsmässigt ner i december - hårt ner i Göteborg och mellanstora städer, upp i Stockholm och Malmö

Valueguard rapporterar om fallande villapriser i december, och även säsongsmässigt föll priserna. Hårdast föll de i Göteborg och ospecificerade mellanstora städer, medan priserna steg säsongsmässigt i både Malmö och Stockholm, där de rent av rusade i Stockholm. Grafer nedan.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Stjärnklart nu tillbaka som pocket

Stjärnklart på pocket tog dessvärre slut i julhandeln tidigt i december i år, och har sedan dess varit restnoterad. Efter förseningar på grund av helgerna finns nu äntligen den fysiska pocketboken i sortimentet igen. Du hittar nu pocketboken hos din lokala välsorterade bokhandlare som t ex Akademibokhandeln, Pocketshop eller SF-bokhandeln, alternativt online på Adlbris för 59:- SEK eller Bokus för 59:- SEK.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Lägre specialistläkarlöner - men större spridning - inom privat sektor

Kanske tvärt emot allmän uppfattning är speciallistläkarlönerna inom den privata sektorn lägre än inom den offentliga. Däremot är lönespridningen större inom det privata, och de högsta lönerna hittas därmed privat. Det finns sannolikt en förklaring nedan.

Cornucopia - Igår: 10:30

Svenska delen av PostNord konkursmässigt på sikt utan statliga pengar - gör om till myndighet

Dagens Nyheter har bakom en betalvägg publicerat en artikel om en gratis offentlig handling man begärt ut. En delvis sekretessbelagd rapport till regeringen visar att PostNord enbart på den svenska delen kommer gå i konkurs inom några år, om inte staten tillför pengar. Till det kommer den redan katastrofala danska delen som danskarna lurade på Sverige delägande i.

Cornucopia - Igår: 13:08

Butiksdöden på bild: Tomma lokaler i Kungsmässan - och snart blir minst tre till tomma

Dags för lite foton med en butiksdödanekdot från gräddhyllan Kungsbackas köpcentrum Kungsmässan. Flera lokaler gapar tomma både i den äldre och i den nyss färdigställda delen, och inom kort kommer ytterligare tre lokaler gapa tomma - Macforum, konkursade Teknikmagasinet och GameStop.
Kungsmässans nya del.

Cornucopia - Igår: 12:29

Jonas Sjöstedt lämnar över den intellektuella medelklassens Vänsterpartiet

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt meddelade i veckan att han lämnar över1. partiledarposten och ställer inte upp till omval. Istället ska han flytta till det kommunistiska paradiset Vietnam (som ambassadörsmake) och lämnar därmed efter sig ett unikt parti i svensk rikspolitik - ett parti som både klarar av att vara opposition mot allt och samtidigt ett stödparti till regeringen.

Cornucopia - I förrgår: 08:46

Putins exitstrategi - bli president (ordförande) för nya statliga rådet Gosovets - med makt över presidenten

Det ser ut som att Putins utspel och ombildning av regeringen visar vad Putins exit-strategi från Ryska federationens presidentpost är - att bli president (ordförande) för statliga rådet Gosovets, som ska ny formell makt, antagligen över federationens president. Man kan se det som ett återinförande av  kommunistiska Sovjetunionens råd Högsta Sovjet.
Kreml tornar upp sig över floden Moskva.

Cornucopia - I förrgår: 15:42

Fredagsmys: LO - kritvita historielösa folkhemsfundamentalister eller utmärkta satiriker?

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Denna gång via fackförbundet LO:s nya reklamfilm, som antingen är en Grotesco-satir ala Sossezombies eller visar att LO är kritvita historielösa folkhemsfundamentalister. Håll till godo.

Cornucopia - I förrgår: 12:34

Ionitys misstag visade sig stämma - chockhöjer nu priserna för elbilsladdning till runt 20:- SEK milen

Ionitys misstänkta felkonfiguration av en elbilsladdare visade sig stämma relativt sett och bolaget som skulle vara BMW, Mercedes, Ford, Audi, Porsche och Volkswagens Tesla-dödande snabbladdningsnätverk höjer nu priserna till 8:70 SEK per kWh. Det innebär att lågeffektiva bilar som Audi E-Tron kommer kosta över 20:- SEK per mil vid motorvägskörning och laddning hos Ionity. Teslas Supercharger kostar i kontrast till detta 2:56 SEK per kWh, plus att Teslas bilar är snålare än konkurrenternas nybörjarbilar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.