Expressen > Nyheter

Wednesday, 22 January, 16:06

Expressen - 14 jan 20 kl. 13:58

”Skjutningar har blivit en del av vardagen”Malmö hamnade i blickfånget när EU-parlamentet samlades i Strasbourg för att diskutera gängkriminalitet.– Skjutningar och sprängningar har blivit en del av vardagen, sa Tomas Tobé (M). – Malmö är fantastiskt men hårt drabbat, konstaterade Heléne Fritzon (S)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
EU, Strasbourg, Tomas Tobé, Heléne Fritzon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skjutningarhar blivit en , delav , vardagen
GöteborgsPosten - 20 mar 14 kl. 13:08

Skjutningar del i gängkrig

Skjutningarna i Bergsjön och Vasastaden hänger inte ihop. Båda var dock, av allt att döma, hämndaktioner för tidigare oförrätter och en del i ett alltmer accelererande gängkrig i den undre världen..

UNT - 20 jun 19 kl. 19:33

"Skjutningar har blivit en del av vardagen"

Många känner oro och säger att skjutningar har blivit en del av vardagen..

Skånskan - 03 sep 19 kl. 18:30

Färre skjutningar och mord hittills i år

Malmö I förra veckan mördades en 30-årig kvinna kallblodigt när hon med sitt nyfödda barn i famnen sköts från nära håll på Sergels väg i Malmö.
Det var det tredje mordet i staden hittills i år, och den 22:a skjutningen visar statistik från polisen.– Vi ser en nedåtgående trend i skottlossningar och även till viss del detonationer, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.

YLE - 10 maj 15 kl. 09:00

Gör det bästa av vardagen som ensamstående mamma!

Grattis! Du som väntar barn. Yle bad sex stycken ensamstående föräldrar berätta om sin vardag och ge tips om hur du får ut det mesta av att vara ensamstående mamma så här morsdagen till ära.

Nyheter 24 - 31 maj 11 kl. 13:56

Fittjaskjutningen del i våldsupptrappning


Ingen gripen för skjutningen - och polisen kämpar stenhårt för att få Fittjaborna att lita på dem. På måndagen sköts en 16-årig pojke ner i förorten Fittja i Stockholm. Tidigt pratades det om flera gärningsmän som ska ha skjutit mot pojken.

BT - 09 apr 14 kl. 08:00

Polis varnar: Utbildning ökar risk för skjutningar

Poliser i Västra Götaland utbildas nu i så kallad taktisk konflikthantering och vissa poliser anser att den ökar risken för skjutningar. – På utbildningen blev det mycket diskussion om att det här leder till fler skjutningar. Om man inte är erfaren och har jobbat länge finns risk att man skjuter snabbare, säger en polis i Borås som vill vara anonym.

Kristianstadsbladet - 25 sep 14 kl. 12:24

Fler vapenbeslag - färre skjutningar


Under årets första sju månader har 91 vapen beslagtagits av Malmöpolisen. Det är fler än under hela 2013 då 85 vapen beslagtogs. Samtidigt har skjutningarna i Malmö minskat något.

BT - 25 sep 14 kl. 12:24

Fler vapenbeslag - färre skjutningar

Under årets första sju månader har 91 vapen beslagtagits av Malmöpolisen. Det är fler än under hela 2013 då 85 vapen beslagtogs. Samtidigt har skjutningarna i Malmö minskat något.

HBL - 24 mar 15 kl. 06:00

Jessica hjälper äldre i vardagen

Seniorer ska inte behöva skämmas över att de behöver stöd och hjälp i vardagen, säger Jessica Laiho. Hon har grundat en ny väntjänst som erbjuder sällskap och stöd i vardagen för ensamma äldre.Vänner, social gemenskap och aktivitet ger livet mening och håller människan friskare också på äldre dagar.

YLE - 23 mar 16 kl. 10:53

Två officiella språk i kommunen gör liten skillnad i vardagen

Larsmo blev en tvåspråkig kommun vid årsskiftet. Sex procent av befolkningen är finskspråkig. Jobben finns i Jakobstad och varannan vuxen Larsmobo pendlar till jobbet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Surrogatmamman dog vid förlossningen – hyllas

Michelle Reaves var surrogatmamma för andra gången åt samma familj.Men under förlossningen uppstod komplikationer. Bebisen överlevde, men det gjorde inte Michelle.

Expressen - 10 minuter sedan

Elever tagna med vapen på skola

Två minderåriga pojkar har blivit omhändertagna av polis efter att de gått runt med en pistol på en skola i Uppsala.Polis kallades till Tunabergsskolan vid niotiden på onsdagen efter ett larm om en person med vapen, enligt Upsala Nya Tidning.– Det är en pistol, men den är inte skjutduglig, säger Johan Näslund, RLC-befäl på polisen region Mitt, till tidningen..

Expressen - 15 minuter sedan

Larmet: 17 personer har dött av coronaviruset

17 personer har dött av coronaviruset i den kinesiska provinsen Hubei, rapporterar Reuters.Sammanlagt har 440 personer smittats i Kina..

Expressen - 15 minuter sedan

Litet barn har synts vid tågspår – stor insats

Ett barn i tvåårsåldern har setts gå omkring vid tågspåret i Ronneby, enligt ett larm från en lokförare.Polisen har åkt till platsen med flera patruller – och polishelikopter är på väg.Tågtrafiken har stängts av..

Expressen - 30 minuter sedan

Trump: ”Skulle ha älskat” att träffa Greta Thunberg

Donald Trump säger att han ”skulle ha älskat” att träffa Greta Thunberg.USA:s president befinner sig på konferensen World Economic Forum i Davos – likaså den svenska klimataktivisten.Både Trump, 73, och Greta, 17, har hållit tal under konferensen, men inte träffats öga mot öga..

Expressen - 45 minuter sedan

Riksdagen röstar om kärnkraftens framtid

Under onsdagseftermiddagen röstar riksdagen om avvecklingen av kärnkraftverket Ringhals reaktorer 1 och 2 ska räddas kvar. Omröstningen sker på förslag från SD som backas upp av M, KD och L. Resultatet hänger på några få röster.

Expressen - 45 minuter sedan

Avslöjad: Här är nya Volvo V90 Cross Country

Världens första bilder på nya Volvo V90 Cross Country – här kommer de.Det är inga jättestora nyheter, men vi hjälper dig att hitta dem. Och de största förändringarna finns i frontpartiet..

Expressen - 1 timme sedan

Nämndeman togs med knivar på tingsrätten

En vänsterpartistisk nämndeman ertappades med två knivar i handväskan då hon passerade säkerhetskontrollen på Göteborgs tingsrätt.Kvinnan var på väg till en nämndemannautbildning för nyvalda ledamöter då en av vakterna såg något misstänkt i hennes handväska. Men nu friar tingsrätten henne för brott mot knivlagen och hon får tillbaka sina kniva..

Expressen - 1 timme sedan

Smugglarnas drag – gömde cigaretter bakom kalkoner

Smugglarligan förde in två miljoner illegala cigaretter i Sverige och gömde dem i en transport med frysta kalkoner.Men planen sprack eftersom tullen hade fått in hemlig underrättelseinformation om kalkon-tricket..

Expressen - 1 timme sedan

Experten: Så sprids det fruktade coronaviruset

Hundratals har insjuknat och minst nio personer har dött av det nya influensa-liknande coronaviruset.Viruset upptäcktes i staden Wuhan, i Kina, i slutet på förra året och har nu spridit sig till andra länder. Sjukdomsfall har rapporterats från flera länder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.