Skånskan > Nyheter

Monday, 20 January, 13:53

Skånskan - 14 jan 20 kl. 13:35

Lämnar Skånes djurpark för Tivolihöör Han har haft en nyckelroll i Skånes djurparks förändring från ett besöksmål till en kommersiell nöjespark med storsatsningen Fåret Shaun Land som dragplåster. Nu lämnar vd:n Kasper Schumacher för en topptjänst på Tivoli.
– Det är klart jag kommer sakna Skånes djurpark, säger han.Under tisdagen offentliggjordes att Kasper Schumacher gör sin sista dag som vd på Skånes djurpark den 20 mars.
Det var i oktober 2015 som Schumacher anställdes som vd med uppdraget att realisera norske ägarens Lundgruppens storslagna planer för parken.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skånes, Tivoli, Han, Fåret Shaun Land, Kasper Schumacher, Schumacher, Lundgruppens, Skånska Dagbladet, Lundgruppen, Glenn André Viste Bøe, Öresundsbron, Schumacher Tivoli

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lämnar, Skånes, djurparkför , Tivoli
Affärsvärlden - 29 maj 19 kl. 18:00

Lämnar Liseberg för Tivoli

Attraktioner med artificiell intelligens, egna hotell och restauranger som serverar vego-mat. Det är några av trenderna inom nöjesparksbranschen, enligt Lisebergs avgående vd Andreas Andersen som nu återvänder till Tivoli..

Sydsvenskan - 10 feb 18 kl. 13:00

E22 lämnar Skånes byar – följ med på road trip till platserna som vägen glömde

Följ med på road trip till byarna i Skåne som E22 glömde..

Helsingborgs Dagblad - 10 feb 18 kl. 14:22

E22 lämnar Skånes byar – följ med på road trip till platserna som vägen glömde

Följ med på road trip till byarna i Skåne som E22 glömde..

Helsingborgs Dagblad - 04 sep 14 kl. 14:07

Jocke Olin lämnar The Tivoli

Nöjesprofilen Jocke Olin lämnar nu The Tivoli..

BT - 20 aug 12 kl. 13:57

Lönesättningen fungerar illa

Sju av tio offentliganställda anser att de har liten eller ingen möjlighet att påverka utfallet när de har lönesamtal. De flesta upplever samtalet som ett rent informationsmöte där de blir meddelade sin nya lön, skriver Annika Elias. I en undersökning som vi i chefsorganisationen Ledarna genomförde nyligen fann vi att en stor del av lönerna i vården, skolan och omsorgen i Västra Götaland i praktiken är bortkastade pengar.

Kristianstadsbladet - 09 aug 14 kl. 08:55

Skånes FF: Finns ingen anmälan

Tjejerna anklagades för att vara killar – men efter alla hårda ord verkar sommarens skandal ha runnit ut i sanden. - Det har inte kommit in någon anmälan till oss, säger Ulf Larsson, kanslichef och sekreterare i Skånes FF.
De elvaåriga tjejerna i Glumslövs FF/Lunds BK vann Åhus Beachsoccer i somras men beskylldes bland annat av ledare från Åhus IF för att ha ställt upp med två killar.

DI - 16 mar 16 kl. 14:52

Rekordår för nöjesparken Tivoli

Den danska nöjesparken Tivoli lämnar sitt bästa räkenskapsår hittills bakom sig..

Skånskan - 02 sep 16 kl. 14:24

Sus högste chef lämnar sitt jobb

SKÅNE Jan Eriksson lämnar sitt uppdrag som förvaltningschef för Skånes universitetssjukvård (Sus).
Enligt ett pressmeddelande från Region Skåne lämnar Jan Eriksson efter  en gemensam överenskommelse med regiondirektör Alf Jönsson.
– Jan har gjort ett utmärkt arbete med att bland annat utveckla Sus uppdrag inom rikssjukvård och andra nationella uppdrag inom cancervården.

Sydsvenskan - 22 sep 17 kl. 08:48

Sushi tar över efter Kiin Kiin i Japanska tornet på Tivoli

Den thailändska michelinrestaurangen lämnar Tivoli efter bara fem månader..

Skånskan - 19 nov 18 kl. 19:36

Även SSU Skånes vice ordförande lämnar

Skåne Även SSU Skånes vice ordförande, Khloe Abdel Wahab, avgår. Nyligen kom beskedet att SSU Skånes ordförande Mansour Ahmed valt att lämna sin plats. Nu avgår även vice ordförande Khloe Abdel Wahab.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Misstänks för olovlig körning

höör Polispatrullen fick syn på ett fordon som verkade misstänkt och följde efter. När de stoppat fordonet visade sig att föraren, en 41-årig kvinna, saknade körkort. Hon är misstänkt för olovlig körning.

Skånskan - 15 minuter sedan

Sprayade med hårmousse

Jägersbo Ett hushåll i Jägersbo upptäckte 19 januari att okänd person har sprayat ner brevlåda, soptunnor och husbil med hårmousse. Ofredandet har skett någon gång mellan 18 och 19 januari. Det finns inga kända iaktagelser från händelsen.

Skånskan - 15 minuter sedan

Krockade med bil och smet

Korsaröd Mannen kom körande med sin bil i Korsaröd nära riksväg 23 i lördags kväll vid 23-tiden. Föraren observerade då en mötande bil som kom farande i hög hastighet. Momenten senare fick den mötande bilen sladd och körde in i sidan på mannens bil.

Skånskan - 15 minuter sedan

Smycken har försvunnit

höör En kvinna som bor på Åkersberg har polisanmält att flera guldsmycken försvunnit från hennes hem. Senast hon använde smyckena var för ett år sedan. Hon vet inte vem som kan ha tagit smyckena..

Skånskan - 15 minuter sedan

Körde vingligt – var berusad

Snogeröd Polispatrullen kom körande på riksväg 23 i höjd med Snogeröd och Klinta klockan 01 i lördags natt. De fick då syn på en bil som vinglade mycket. Patrullen bestämde sig för att stanna bilen för kontroll.

Skånskan - 15 minuter sedan

Körde på cirkulationsplats

Rolsberga Mannen som körde bilen pendlade i hastighet och tog inte hänsyn till närliggande trafik. När han anlände till cirkulationsplatsen i Rolsberga körde mannen rakt in i rondellen istället för att köra runt den vilket fick till följd att han krockade. En polispatrull larmades till platsen.

Skånskan - 15 minuter sedan

Två personer började slåss

höör Ett bråk uppstod i en stuga utanför Höör den 17 januari klockan 14.30. En 23-årig man störde sig av okänd anledning på en 59-årig bekant man och slog honom med en knuten näve i ansiktet.

Skånskan - 15 minuter sedan

Två utsatta för bedrägerier

höör Ytterligare två försök till bedrägeri har drabbat två boende i Höör. I förra veckan berättade SkD att flera Höörsbor förra måndagen fick ett sms från ett företag som kallar sig Faktura. I meddelandet stod det att mottagaren blivit fakturakund och att en handläggare behövde granska den beställning som gjorts.

Skånskan - 15 minuter sedan

Bilkupé luktade illa

Höör Någon gång mellan 4 och 5 november har okänd person hällt en illaluktande vätska i insugningsventilen på en bil som stod parkerad på Fredsgatan. Bilen stod parkerad på en boendeparkering med 30 andra bilar och det verkar bara vara anmälarens bil som blivit drabbad. Ägaren till bilen beskriver det som att det fanns en skarp stank i hela förarkupén..

Skånskan - 15 minuter sedan

Fyrade av tårta

Höör Boende på Fredsgatan har polisanmält att okänd person tänt på en fyverkeritårta utanför bostaden mitt i natten den 17 januari. Personerna som bor i bostaden blev skrämda och händelsen rubriceras som ofredande mot grupp och brott mot ordningslagen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.