Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 17 January, 23:35

Dagens Medicin - 14 jan 20 kl. 13:27

Företag inom hälsoteknik växer snabbtOmsättningen för de 90 företag som är inriktade på digitalisering av svensk vård och omsorg ökar snabbt, visar en genomgång som Digital Hälsa har gjort..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Digital Hälsa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företaginom , hälsoteknik, växer, snabbt
YLE - 27 apr 17 kl. 04:04

Hälsoteknologibranschen växer stadigt - storföretag satsar också

Digital hälsa blir allt mer närvarande i hemmen och på arbetsplatserna. Det kan handla om allt från smarta vågar till hälsoappar och aktivitetsarmband. Flera av dem utvecklas av finländska aktörer.

YLE - 27 apr 17 kl. 04:04

Hälsoteknologin växer stadigt - storföretag såsom Nokia satsar också

Digital hälsa blir allt mer närvarande i hemmen och på arbetsplatserna. Det kan handla om allt från smarta vågar till hälsoappar och aktivitetsarmband. Flera av dem utvecklas av finländska aktörer.

YLE - 06 jun 16 kl. 16:13

Hälsoteknologibranschen växer

Nyligen lockade mässan Upgraded Life 1100 deltagare till Mejlans sjukhusområde i Helsingfors. Bara en dag senare samlades investerare till mässan Nordic Health Investment Day på Kabelfabriken bara några kilometer därifrån. - Det är viktigt att företag, investerare och deltagare kan hitta varandra och knyta kontakter.

HBL - 27 okt 14 kl. 04:40

Dröm om friskare liv ger Finland affärer

Finlands export av hälsoteknologi växer stadigt. Åldrande befolkningar och skenande vårdkostnader ökar efterfrågan på nya lösningar. – Det gäller för Finland att handla snabbt nu.

YLE - 10 mar 15 kl. 04:38

Hälsoteknologi ny framgångsbransch för Finland

Hälsoteknologi är en bransch som växer mycket kraftigt i vårt land. Den står nu för ungefär hälften av högteknologiexporten. Ett hälsoteknikföretag som har gjort väl ifrån sig är det finländska familjeföretaget Planmeca som säljer apparater till tandläkarmottagningar runtom i världen.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Slarv med hygien skapar onödig vård

Enligt SKR ger vårdrelaterade infektioner nästan 400 000 extra vårddygn per år. Totalt drabbas 57 000 patienter om året av infektionerna, varav 1 300 avlider..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

(L): ”Statliga Apoteket underminerar sjukvården”

Statliga Apoteket underminerar hela grunden för svensk sjukvård genom sitt samarbete med nätläkaren Doktor 24. Det säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm, i ett pressmeddelande..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Psykiatrer dömer ut skånskt vårdval inom bup

Region Skånes chefsöverläkare inom psykiatrin protesterar mot planer på vårdval inom barn- och ungdomspsykiatrin. ”Införs vårdval får det katastrofala effekter” inom akutverksamheten, skriver de på debattplats i Helsingborgs Dagblad..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Östergötland tar bort taket för pension

Region Östergötland skrotar pensionsåldern vilket gör att anställningar inte upphör per automatik vid 68 år, rapporterar P4 Östergötland..

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Övervakade hjärtan skvallrade om influensa

När 47 000 sovande amerikaner följdes med hjälp av aktivitetsarmband, sågs ett samband mellan hjärtfrekvens i vila och influensautbrott. Rönen publiceras i Lancet Digital Health..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

”Fel att vården brister vid provtagning”

Det är inte en ovanlig situation att män provtas från en eller flera extragenitala lokaler, skriver tre debattörer i en replik..

Dagens Medicin - Igår: 14:24

Span på ny markör för immunterapi

Ansamlingar av B-celler i en tumör kan bli en framtida markör för vilka patienter som svarar på immunterapi. Detta enligt resultat från bland annat svenska forskare, som publiceras i tidskriften Nature..

Dagens Medicin - Igår: 11:30

Karolinska testar misstänkt ménière på nytt sätt

Diagnosen Ménières sjukdom ställs utifrån symtombilden, men i Stockholm har nu en speciell MR-undersökning börjat användas. Överläkaren Tatjana Tomanovic hoppas att det ska leda till bättre behandling..

Dagens Medicin - Igår: 10:47

Nytt lungvirus spritt till Japan

Det mystiska sars-liknande virus som upptäckts i centrala Kina har spridit sig till Japan. .

Dagens Medicin - Igår: 08:18

Apoteket blir minoritetsdelägare i Doktor24

Apoteket AB blir minoritetsdelägare i Doktor24. Det meddelar företagen gemensamt i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.