PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 27 January, 23:40

PrivataAffärer - 14 jan 20 kl. 13:00

Nordea spår ännu ett bra börsår”Vårt huvudscenario är en ekonomisk stabilisering som kan understödja en hygglig vinstutveckling. Värderingen [av aktier] är fortsatt attraktiv relativt räntor, där möjligheterna är magra”, skriver Nordeas placeringsstrateger. Samtidigt påpekar strategerna att stödet från centralbankerna inte har samma kraft som tidigare. I alla fall senare under året. ”De har mindre ammunition framöver och som drivkraft blir denna faktor svagare.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nordeas, Nordea, Europa, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, spår, ännuett , bra, börsår
Sydsvenskan - 11 mar 15 kl. 09:49

Nordea: Ekonomin går bra

Svensk ekonomi utvecklas starkt och sysselsättningen fortsätter att öka snabbt. Exporten tar fart tack vare stigande efterfrågan från bland annat euroområdet, konstaterar Nordea i en ny konjunkturrapport.â?

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 15 kl. 09:49

Nordea: Ekonomin går bra

Svensk ekonomi utvecklas starkt och sysselsättningen fortsätter att öka snabbt. Exporten tar fart tack vare stigande efterfrågan från bland annat euroområdet, konstaterar Nordea i en ny konjunkturrapport.â?

SvD - 30 mar 15 kl. 09:37

Nordea spår ännu lägre ränta

Den extremt låga räntan blir förmodligen ännu lägre. Nordea spår att Riksbankens reporänta har dykt ner till minus 0,50 procent om några månader..

PrivataAffärer - 25 feb 15 kl. 10:49

Nordea spår ännu lägre boräntor

Boräntorna kommer att vara låga länge och risken i närtid är snarare på nedsidan än uppsidan. Det konstaterar Nordea i en färsk prognos....

DI - 04 mar 19 kl. 10:58

Nordea: ”Vi har ännu inte sett programmet”

Nordea kommenterar nu uppgifterna om att finska Yle kommer att sända ett program som berör storbanken och penningtvätt på måndagskvällen..

SvD - 11 mar 15 kl. 09:48

Nordea: Ekonomin går bra

Svensk ekonomi utvecklas starkt och sysselsättningen fortsätter att öka snabbt. Exporten tar fart tack vare stigande efterfrågan från bland annat euroområdet, konstaterar Nordea i en ny konjunkturrapport..

SvD - 11 mar 15 kl. 10:07

Nordea: Ekonomin går bra

Svensk ekonomi utvecklas starkt och sysselsättningen fortsätter att öka snabbt. Exporten tar fart tack vare stigande efterfrågan från bland annat euroområdet, konstaterar Nordea i en ny konjunkturrapport..

PrivataAffärer - 01 feb 19 kl. 11:37

Hernhag: Fem bra aktier att investera långsiktigt i

Köp Marcius senaste bok: Här kan du köpa Marcus senaste bok "Bli rik på aktieutdelning". Petter: Hej Marcus, har du tips på tre till fem aktier att investera långsiktig i. Är det för sent att köpa Fortnox och Castellum?

SR - 29 apr 15 kl. 12:28

Stor vinstökning för Nordea

Storbanken Nordea gör ännu en storvinst, det visar bolagets kvartalsrapport som presenterades idag. Det unika och och osäkra läget i ekonomin med minusränta och stora valutasvängningar har satt fart på bankens affärer..

E24 - 28 apr 11 kl. 10:47

Nordea: Blandad bild i företagsutlåning

Nordea hade en fortsatt bra affärsaktivitet i alla segment i första kvartalet..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Hälsovårdsbolagen som rusar i spåren av virusepidemin

Läkemedelsutvecklare som Nanoviricides, Inovio och Novavax steg kraftigt i den amerikanska förhandeln, sedan antalet konstaterat smittade angetts till 2.744 och antalet döda ökat till ”minst 80”. Oron har tilltagit eftersom viruset hra visat sig ha en inkubationstid på cirka två veckor innan de smittade börjar visa sympton, vilket är en faktor som ökar risken för smittspridning.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Sektorerna som drabbas värst av viruset

När coronaviruset sprider sig kommer osäkerheten att öka för kinesisk ekonomi och därmed global ekonomi samt de finansiella marknaderna, skriver Nordea i en marknadskommentar. Enligt de senaste uppdateringarna har över 2.700 personer smittas och minst 80 avlidit.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Håll koll på detta inför tisdagens rapporter

Rapportbolag tisdagen 28 januari: Swedbank (kl 7.00)
SSAB (kl 7.30)
Byggmax (kl 8.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Virusoro slår hårt mot kinesisk konsumtion

Coronavirusets utbrott slår hårt mot den kinesiska ekonomin. Flygresorna har minskat med drygt 40 procent, liksom tågresandet. Totalt har transportsektorn minskat 25 procent, vilket bekräftas av Kinas vice transportminister Liu Xiaoming till CNBC.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Många tungviktare bland veckans rapporter

Tisdagen den 28 januari rapporterar storbolag som Swedbank, SSAB, Atlas Copco och Autoliv. På onsdagen den 29 januari får vi bland annat se rapporter från SEB och Telia medan torsdagen innehåller rapporter från NCC, Volvo, Stora Enso, SCA och H&M. Vecka 5 avslutas med rapporter från Epiroc, Electrolux, Lundin Petroleum och JM för att nämna några.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Kepler Cheuvreux: Fortsatt solida utsikter för fastighetssektorn

Enligt Kepler Cheuvreux analys, som uppmärksammas på sajten swedbank-aktiellt.se, så handlas fastighetssektorn just nu med en premie på hela 44 procent mot substansvärde. ”Det kan tyckas utmanande, men högre fastighetsvärderingar väntas dra ned premien under året.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Carnegie mot strömmen om Ericsson

”Trots besvikelsen för det fjärde kvartalet som skickade ned aktiekursen på rapportdagen, tror vi att Ericssons återhämtning är nära och vi ser katalysatorer under det första halvåret, möjligen redan så snart som nästa kvartal om en del av den svagare säsongstrenden i USA under fjärde kvartalet vänder”, skriver Carnegie i en analys på måndagen. Vid 9.40-tiden på måndagen hade Ericssonaktien stigit med 2,0 procent till 81,30 kr, efter att ha backat närmare 6 procent på fredagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Virusoro sänker råvarumarknaden

”Oron för effekterna av smittspridningen (av coronaviruset) ger relativt stora avtryck/…/. Kinas president Xi Jinping varnar för att situationen är mycket allvarlig. Att bedöma de ekonomiska konsekvenserna av viruset är naturligtvis mycket svårt, men vi kan utgå från att åtminstone Kinas tillväxt kommer påverkas i början av året”, konstaterar SEB i ett morgonbrev.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

En höjd rekommendation i analyserna

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Castellum till behåll från sälj. Det framgår av Bloomberg. Castellum lade fram sin rapport för det fjärde kvartalet i fredags varefter aktien steg nästan 4 procent till 235,50 kr.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Tre köpvärda småbolag

Börsveckan bedömer att det finns förutsättningar för hög, uthållig tillväxt för Paxman under ett antal år framöver men tror ändå att det finns större potential i branschkollegan Dignitana. Därmed blir det avvakta för Paxman och köp för Dignitana. Vad gäller Dignitana har bolaget en ny affärsmodell och en ny produktgeneration som kan få fart på försäljningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.