GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 24 January, 10:10

GöteborgsPosten - 14 jan 20 kl. 00:04

Svensk debatt om brott i EUMord och sprängningar i Sverige skapar debatt i EU – fast mest mellan svenskarna själva..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
EU, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk debattom , brotti EU
Dagens PS - 23 sep 19 kl. 09:32

Debatt: Brott blir skatt på näringslivet

Kriminaliteten kostar svenska företag över 50 miljarder kronor om året, skriver säkerhetsproffs. Det här är pengar som i stället kunde använts till tillväxtfrämjande verksamheter inom näringslivet, framhåller Li Jansson, branschchef på Säkerhetsföretagen i en debattartikel i Dagens Industri – obs, inloggning krävs, där hon alltså konstaterar att de svenska företagens totala nota för brottsligheten är 55 miljarder kronor årligen – pengar som kunde ha gått till utveckling och forskning, framhåller hon. ”Med facit i hand skulle regeringen behövt agera för länge sedan”, anser Li Jansson och förklarar att svenska företag redan 2014 ansåg att brottsligheten i samhället var den viktigaste frågan, enligt Världsbanken.

SVT Debatt - 14 jun 19 kl. 09:55

”Färre män döms när brott felrubriceras på detta sätt”

”Det är mycket olyckligt att brotten inte rubriceras på ett korrekt sätt redan från början, det vill säga som grov kvinnofridskränkning och detta har enligt min uppfattning ett direkt samband med att färre brott än tidigare leder till fällande domar”, skriver debattören..

SVT Debatt - 30 jan 14 kl. 14:12

Debatt 30/1: Vinter-OS, morbid reklamfilm och Europafascism

Inför kvällens Debatt: OS i Sotji drar igång om en vecka. Ett OS präglat av korruption, övergrepp och brott mot mänskliga rättigheter enligt bland andra Swedwatch. Ska sport hållas åtskilt från politik?

SVT Debatt - 18 okt 13 kl. 09:53

Moderaterna prioriterar kampen mot it-brott

IT-SÄKERHET Den digitala utvecklingen underlättar våra liv på många sätt, men när vi förlitar oss på digital teknik i allt fler delar av livet blir vi också mer sårbara. Bedrägerierna ökar, och barn utsätts för kränkningar och övergrepp i sociala medier. Nu vill vi lägga grunden för ett tryggare Sverige, där polisen har resurser att möta den växande it-relaterade brottsligheten och skärpt strafflagstiftning, skriver justitieminister Beatrice Ask och Krister Hammarbergh, gruppledare för Moderaterna i justitieutskottet.

SVT Debatt - 27 aug 13 kl. 11:14

Tortyren på Lundsberg är ett brott mot FN:s barnkonvention

KAMRATFÖRTRYCK Jag minns inte en enda natt från mitt läsår på internat då jag sov gott. Jag fick vatten och snö kastat på mig i sängen, jag blev fastbunden, slagen och sparkad. Med anledning av förtrycket som återigen uppdagats på Lundsberg, uttalar jag mig nu.

SVT Debatt - 14 jan 14 kl. 11:31

Lisa Abramowicz blundar för Sharons brott

MELLANÖSTERN I gårdagens artikel på SVT Debatt påstod Lisa Abramowicz att mina anklagelser mot Ariel Sharon är falska. I hennes värld är Israels tidigare premiärminister inte skyldig till någonting, skriver Dror Feiler i en replik. Ariel Sharon är varken skyldig eller ansvarig för ordern att ”rensa Gaza utan att ta fångar”, enligt Lisa Abramowicz, generalsekreterare för Svensk Israel-Information.

SVT Debatt - 06 mar 14 kl. 11:19

Debatt 30/1: Vinter-OS, morbid reklamfilm och Europafascism

OS i Sotji drar igång om en vecka. Ett OS präglat av korruption, övergrepp och brott mot mänskliga rättigheter enligt bland andra Swedwatch. Ska sport hållas åtskilt från politik?

SVT Debatt - 23 okt 19 kl. 09:30

”Låt vittnen till grova brott vittna utanför domstolen”

”Det är dags att skippa huvudregeln att vittnet ska uttala sig under personlig närvaro i processdomstolen. De goda erfarenheterna av förhör via videolänk från annan domstol än processdomstolen bör leda till att vittnet kan utgå från att aldrig behöva inställa sig inför processdomstolen i ett känsligt mål”, skriver debattören..

SVT Debatt - 09 dec 19 kl. 11:18

”Bra att Musikhjälpen belyser brott mot mänskligheten”

”Våldtäkt, sexuell tortyr och en rad andra sexuella övergrepp pågår i konflikt och postkonfliktområden över hela världen. Syrien, Uganda, Sudan, DR Kongo är några allvarligt drabbade områden – men listan kan göras mycket längre”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 14 mar 14 kl. 19:00

Romers fattigdom är inget brott

ROMERS SITUATION Jag var en av dem som protesterade mot rivningen igår. Jag tänkte på vad man hade kunnat göra för resurserna i stället för att riva människors bostäder. Kära Erik Scheller, Visa mig gärna var i Sverige dessa kåkstäder med EU-migranter finns.

SVT Debatt - 02 apr 14 kl. 06:00

Har vi inte sonat vårt brott?

HANS SCHEIKE OCH KVINNORNA Magnus Utviks bok är en katastrof som sprider felaktigheter om oss. Vi har redan hängts ut i medier och suttit i fängelse – för 25 år sedan. Varför ska vi hängas ut igen – räcker det inte redan?

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Göteborg FC jagar landslagsstjärnan

Var nära redan 2018 – nu förs diskussioner med Linköpings FC: "Inga kommentarer"..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Mildväder och blåst ger rekordlåga elpriser

Elpriserna ligger på hälften av vad de gjorde vid samma tid förra året – men flaskhalsar i elnätet gör att elen är dyrare i södra Sverige..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Tullen bryter tystnaden om kokainbeslaget

25 kilo kokain värt uppemot 50 miljoner kronor hittades ombord på ett fartyg i Uddevalla hamn..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Damberg kallas till utskott om bombdåd

Inrikesminister Mikael Damberg (S) och rikspolischef Anders Thornberg kallas till riksdagens justitieutskott med anledning av den senaste tidens bombdåd, skriver.

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Han är americanans nye kronprins

Solodebuten bara början för Marcus King..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Smakfull och angelägen folkmusik från förr

Tolkar gamla sånger som skrevs för att färdas från by till by, från stad till stad..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Spara mindre till barnen – bufferten viktigare

Skippa det dåliga samvetet om du inte har möjlighet att spara till barnen. Viktigare är att tänka på dig själv. Och se till att familjen först och främst har en ekonomisk buffert, anser experterna..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Kränkande särbehandling granskas i kyrkan

Mobbning eller andra liknande trakasserier är vanligare i Svenska kyrkan och andra religiösa samfund. Nu får de påhälsning av Arbetsmiljöverket i en riksomfattande inspektion..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Ekdahl du Rietz: "Bästa glas vin jag tagit"

Han var en av spelarna som gick på krogen under handbolls-EM..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Färre skidbackar öppna under sportlovet

En vecka av kalla nätter skulle ha säkrat skidåkningen på sportlovet. Men den milda vintern är än så länge skoningslös mot skidanläggningar i stora delar av Sverige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.