Världen Idag > Nyheter

Friday, 24 January, 04:16

Världen Idag - 14 jan 20 kl. 13:00

Dyrt att stå utanför internetEn miljon människor lever i digitalt utanförskap, enligt rapporten Svenskarna och Internet. Av dem är omkring 746 000 personer över 65 år. För äldre kan det bli en dyr historia att stå utanför det digitala samhället..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Svenskarna, Internet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dyrtatt , ståutanför , internet
BT - 30 mar 11 kl. 07:29

Internet ? okänd mark för äldre

Mer än 1,3 miljoner svenskar över 50 år använder inte internet. Det visar en undersökning som Stiftelsen för internetinfrastruktur (.se) har genomfört.

Kristianstadsbladet - 02 apr 11 kl. 06:30

Internet är en åldersfråga - i onödan

När brittiska Ivy Bean, 104 år gammal, gick bort i somras strömmade kondoleanserna in i mängder. Men?
När brittiska Ivy Bean, 104 år gammal, gick bort i somras strömmade kondoleanserna in i mängder.

YLE - 13 aug 15 kl. 06:54

Familj blev plötsligt utan internet

De gamla telefonlinjerna monteras ner och och om några år är optisk fiber det enda altenativet för snabba nätförbindelser i hemmen. Ett hushåll i Tenala förlorade utan förvarning sin ADSL-internetförbindelse. Orsaken var en kommunikationsmiss mellan telefonbolagen.

Sydsvenskan - 30 mar 11 kl. 00:07

En miljon äldre ratar internet

Foto: Scanpix
Mer än 1,3 miljoner svenskar över 50 år använder inte internet.
Det visar en undersökning som Stiftelsen för internetinfrastruktur (.se) har genomfört.

Expressen - 17 feb 14 kl. 22:29

Snart kommer du få internet – från rymden

Dålig täckning? Jaså, internet är för dyrt. Nästa år kan världens befolkning få outernet i stället för internet via hundratals satelliter, skriver Dagens Nyheter..

Dagens PS - 24 okt 16 kl. 07:50

Läskköpet var dyrt abonnemang

Dagens PS berättade i veckan som gick om ett telefonförsäljarföretag som ägnar sig åt bondfångeri. Vi har tidigare även skrivit om resebolagens svarta lista, liksom om listan på blufföretag från A till Ö. Nu berättar P4 Dalarna i Sveriges Radio om Erkki Matero från Söderbärke, som trodde att han köpte läsk för 15 kronor när han klickade på en länk på internet.

DI - 17 jan 11 kl. 13:22

Svenskarna betalar dyrt för telefoni och internet

Svenska hushåll lägger allt mer pengar på kostnader relaterade till telefoner och internet. Räkningarna blir lätt höga, abonnemangen kan hopa sig och många hamnar i skuldfällan..

Helsingborgs Dagblad - 30 mar 11 kl. 00:09

Internet ? okänd mark för äldre

Mer än 1,3 miljoner svenskar över 50 år använder inte internet. Det visar en undersökning som Stiftelsen för internetinfrastruktur (.se) har genomfört.

Kristianstadsbladet - 11 jan 12 kl. 06:30

Dyrt att vara fattig

Foto: Gemphotography/Shutterstock
Det låg nog en del mobiler och dyra kläder till barnen under granarna i julas. En del föräldrar hade inte råd, men köpte ändå. Kanske till priset av en hemförsäkring eller ett tandläkarbesök.

Sydsvenskan - 29 dec 19 kl. 09:43

Dyrt att stå utanför internet

En miljon människor lever i digitalt utanförskap, enligt rapporten Svenskarna och Internet. Av dem är omkring 746 000 personer över 65 år. För äldre kan det bli en dyr historia att stå utanför det digitala samhället.

Blekinge Läns tidning - 29 dec 19 kl. 09:43

Dyrt att stå utanför internet

En miljon människor lever i digitalt utanförskap, enligt rapporten Svenskarna och Internet. Av dem är omkring 746 000 personer över 65 år. För äldre kan det bli en dyr historia att stå utanför det digitala samhället..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 11 timmar sedan

Judar uttryckte oro för Sverige vid Löfvens Jerusalembesök

Oro för judars situation i Sverige möter statsminister Stefan Löfven under besöket i Israel. – Svenska judar oroar sig för antisemitismen och känner sig inte helt bekväma med att visa offentligt att de är judar, säger Jonathan Greenblatt, chef för Anti-Defamation League, till TT. Under besöket i Jerusalem konfronterades Löfven även med att Sverige är en av huvudfinansiärerna UNRWA, som använder palestinska läroböcker som innehåller antisemitism..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Många ville inspireras till att nå arabisktalande med evangelium

En inspirationsdag på temat att utvidga Guds rike och med fokus på världens arabisktalande, samlade 70-talet personer i Sundbyberg i lördags. Platsen var Centrumkyrkans Global gemenskap center, vars arbete riktar sig till nysvenskar..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Elbilsbatterier kopplas till barnarbete och dödsfall

Barnarbete och missförhållanden är vanligt vid brytning av kobolt, som bland annat används i elbilsbatterier. Om detta rapporterar Aftonbladet i en stor granskning. Reportern uppger sig ha blivit inspirerad av den kristne nobelpristagaren Denis Mukwege till att undersöka saken..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Insläppt IS-kvinna fick den norska regeringen att rasa

Partiet är för en liberal sexköpslag, önskar rätt till läkarutförda assisterade självmord, vill införa alkoholförsäljning i livsmedelsbutiker, minska Norges bistånd samt luckra upp regelverket kring öppettider på söndagar.  Efter dryga sex år lämnar migrationsrestriktiva, nationalistiskt värdeliberala Fremskritts­partiet (Frp) den borgerliga mitten-högerregeringen i Norge, där nyval inte är tillåtet enligt grundlagen. Droppen som fick bägaren att rinna över för Frp blev att de tre andra regeringspartierna, liberalkonservativa Höyre (H), kristdemokratiska Kristelig folke­parti (KrF) och liberala Venstre (V), accepterade att ta hem mamman till två sjuka barn i Syrien – en norsk-palestinsk 29-årig kvinna ansluten till den jihadistiska terroristgruppen Islamis

Världen Idag - 18 timmar sedan

Trump deltar vid marsch för livet

USA:s president Donald Trump kommer att bli den första amerikanske presidenten att delta vid den årliga ”March for Life” (ungefär En marsch för livet), USA:s största samling av prolife-aktivister..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Riksrättsprocessen mot Trump i full gång

Hätska utspel, en massa tilläggsförslag – och påsar under ögonen. Riksrätts-rättegångens första dag i USA:s senat pågick i över 13 timmar. Republikanerna sade nej till alla tillägg Demokraterna lagt fram, bland annat en begäran om att låta president Donald Trumps tidigare nationelle säkerhetsrådgivare vittna..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Sälj inte ut evangeliet för det som är politiskt korrekt

För kristenhetens del lever man i farlig omedvetenhet om sitt eget läge. Likt Esau har kyrkan sålt sin trovärdighet mot att få njuta acceptansens grynvälling, skriver Sven Nilsson..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Rekordmånga säkerhetshot bland asylsökande

Antalet personer som söker uppehållstillstånd och som Säpo bedömer som säkerhetshot nästan trefaldigades i fjol. Enligt Migrationsverket beror det på att man blivit bättre på att identifiera personer som kan utgöra risker..

Världen Idag - Igår: 00:20

Utstött – men pånyttfödd

Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin familjegemenskap.

Världen Idag - Igår: 00:00

I själva verket är omfamnad brustenhet vägen till äkta tro.

2 Kor 1:3–7 Tro och svaghet kan tyckas vara varandras motpoler. I själva verket är omfamnad brustenhet vägen till äkta tro. Söndagens tema, ”Jesus skapar tro”, innehåller extraordinära mirakelberättelser och samtidigt Paulus mest personliga vittnesbörd om hur brustenhet fört honom i armarna på ”barmhärtighetens Fader och all trösts Gud.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.