NSD > Nyheter

Friday, 24 January, 09:42

NSD - 14 jan 20 kl. 12:53

Ny molekyl ska hjälpa i cancerforskningJakten på läkemedel mot cancer fortsätter – en grupp forskare i Umeå har just tagit ett kliv mot målet..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Umeå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny molekylska , hjälpai , cancerforskning
Sydsvenskan - 15 feb 19 kl. 15:00

Arvsmassan avslöjar om medicinen kan hjälpa – nu står sjukvården i kö till nya labbet

Nu inviger Region Skåne nytt Centrum för molekylär diagnostik..

Helsingborgs Dagblad - 15 feb 19 kl. 15:00

Arvsmassan avslöjar om medicinen kan hjälpa – nu står sjukvården i kö till nya labbet

Nu inviger Region Skåne nytt Centrum för molekylär diagnostik..

Sydsvenskan - 30 aug 14 kl. 05:30

Bengt Widegren

Bengt Widegren, professor i molekylärbiologi, Lund, har, som tidigare meddelats, avlidit i en ålder av 61 år. Han efterlämnar närmast sönerna Fredrik och Henrik.Professor Bengt Widegrens verksamhet vid Medicinska fakulteten Lunds universitet, har redan beskrivits i fina minnesord i Sydsvenskan.

YLE - 20 maj 13 kl. 11:53

Ny kosmetika upprör forskare och vilseleder konsumenter

Ett nytt skönhetsmedel som sägs hjälpa mot hudsjukdomar, glesnande hårväxt och åldrande hy har marknadsförts på ett missvisande sätt. Det kan Yle Nyheter nu avslöja. Helsingfors universitet säger att preparatet också verkar sakna klar vetenskaplig grund och att det i nuläget inte går att utesluta att det är farligt.

YLE - 09 mar 16 kl. 04:45

Immunterapi mot cancer - lovande men dyr vårdform

Ungefär var tredje finländare insjuknar någon gång under sitt liv i cancer. Flera cancerformer har hittills varit svårbehandlade men nya metoder håller på att ändra på det. Den mest lovande handlar om att att bekämpa cancer genom att injicera ett skräddarsytt virus i kroppen.

HBL - 18 okt 12 kl. 13:25

Wallin sågar Sannfinländarnas skuggbudget

Riksdagsman Stefan Wallin (SFP) är kritisk till Sannfinländarnas skuggbudget, som presenterades i dag. I budgeten föreslår Sannfinländarna att "stora stiftelsers" avkastning ska beskattas. Den här skatten skulle inbringa 50 miljoner euro.

HBL - 30 okt 12 kl. 06:00

Det rör på sig i kosmetikhyllan

Hudläkare och forskare i bioteknik vänstrar i kosmetikbranschen där de tävlar om att utveckla hudvårdsprodukter som packas i bruna glasflaskor och säljs på apotek. Men håller produkterna vad de lovar?Den globala skönhetsbranschen omsätter nästan 40 miljarder euro om året och konkurrensen är stor.

YLE - 19 aug 15 kl. 17:58

Stort forskningsprojekt kartlägger psykospatienters gener

Generna hos minst 10 000 finländare med schizofreni ska kartläggas, för att man ska komma fram till nya behandlingsmetoder och mediciner för sjukdomen. Forskningen är möjlig tack vare att Stanley-centret för psykiatrisk forskning i USA bidrar med 10 miljoner dollar. Aarno Palotie Professor Aarno Palotie Bild: Yle/Anna Savonius Pengarna kommer ursprungligen från den amerikanska miljardären Ted Stanley, vars son insjuknade i en psykisk sjukdom.

YLE - 04 jul 13 kl. 04:35

Migrän blir dyrt för samhället, kvinnor utsatta

Forskarna har identifierat de gener som utsätter oss för den vanligaste formen av migrän. Till upptäckterna hör fem helt nya gener, berättar professor Aarno Palotie. Det är viktigt att forska i migrän, eftersom det är den neurologiska sjukdom, som ger upphov till de största kostnaderna i samhället.

Cornucopia - 17 okt 13 kl. 11:48

Gästinlägg: #Stridshingsten Reinfeldt kan sova gott inför valet 2014

Nedanstående är ett gästinlägg av Per Wikholm, fd omvärldsanalytiker på kommunikationsavdelningen vid socialdemokratiska partistyrelsens expedition under åtta år.
Precis som ett år innan valet 2010 har den rödgröna oppositionen redan börjat ta ut segern i förskott baserat på partisympatiundersökningar. Det ses som en självklarhet att Stefan Löfven kommer att bli regeringsbildare nästa år, såväl i gammelmedia som på denna blogg.

Fler nyheter från NSD

NSD - 3 minuter sedan

Tomas Holmström: "Det är en fin ära"

Tomas Holmström väljs in svenska Hall of Fame..

NSD - 10 minuter sedan

"Viktig" varg skjuten från helikopter

En av de så kallade "genetiskt viktiga" vargarna som vandrat in från öst sköts från en helikopter på onsdagen..

NSD - 10 minuter sedan

Profilen lämnar uppdraget i Luleå kommun

Anders Sundström slutar som ordförande för Luleå kommunföretag AB..

NSD - 1 timme sedan

EU-toppar har skrivit under brexitavtalet

Två av EU:s högsta ledare, Ursula von der Leyen och Charles Michel, har skrivit under avtalet om Storbritanniens utträde ur EU..

NSD - 45 minuter sedan

Ingen minskning av marknadsknallar i Jokkmokk

För Jokkmokks vintermarknadsgeneral är knallarna de som pumpar runt blodet i marknadens hjärta och fortfarande står de i kö..

NSD - 1 timme sedan

Två misstänkta fall av coronavirus i Finland

Två personer från en kinesisk familj från Wuhan som uppvisat influensasymtom har under natten sökt sig till en hälsocentral i Ivalio, som ligger i finska Lappland, under natten, rapporterar svenska Yle..

NSD - 2 timmar sedan

En salig blandning kreativa hjältar från Norrbotten

Ett lyxigt kallbadhus, en renodlad köttbutik, kaxiga öl, storskalig filmproduktion och hiphop långt från ”orten” – här är de nominerade till Creative hero award 2020..

NSD - 1 timme sedan

Fyra utländska tandläkare har börjat i Boden

Fyra nya tandläkare från fyra olika länder har blivit ett bra tillskott hos Folktandvården i Boden..

NSD - 2 timmar sedan

De nominearde till Creative hero award

Ett lyxigt kallbadhus, en renodlad köttbutik, kaxiga öl, storskalig filmproduktion och hiphop långt från ”orten” – här är de nominerade till Creative hero award 2020..

NSD - 3 timmar sedan

Dödssiffran stiger – fler städer isoleras

Minst 26 personer har avlidit i det nya coronaviruset och antalet smittade ökar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.