YLE > Svenskfinland

Monday, 27 January, 11:14

YLE - 14 jan 20 kl. 12:31

Ristikari skola kan komma att säljas för några tusen euro: "Ingen enkel sak att sälja byggnad av det här slaget"Sedan november månad finns Ristikari skola i Jakobstad till salu på nätet. Av försäljningstiden återstår endast två veckor och hittills ligger det högsta budet för skolan på 6000 euro..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ristikari, Jakobstad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ristikari, skolakan , kommaatt , säljasför några tusen , euro Ingen enkel sak att sälja byggnad av det här slaget
DalaDemokraten - 21 nov 17 kl. 19:40

Fäggeby skola ska säljas

I samband med att Stora Skedvi skola blir klar nästa sommar ska Fäggeby skola säljas. Det har kommunstyrelsen i Säters kommun beslutat. All verksamhet kommer att flyttas över från Fäggeby skola til....

Dalarnas tidningar - 21 nov 17 kl. 19:40

Fäggeby skola ska säljas

I samband med att Stora Skedvi skola blir klar nästa sommar ska Fäggeby skola säljas. Det har kommunstyrelsen i Säters kommun beslutat. All verksamhet kommer att flyttas över från Fäggeby skola til....

LV - 02 mar 17 kl. 12:36

Pelarne skola ska säljas – hembygdsföreningen får förtur att köpa för en krona

Skolbyggnaden i Pelarne ska säljas. Hembygdsföreningen har fått ett nytt erbjudande om att köpa fastigheten för en krona..

Nyan - 17 dec 15 kl. 08:00

Björsby skola ska säljas

JOMALA. Fullmäktige gick vid tisdagens möte på kommunstyrelsens linje om att Björsby skola och fastigheten Skoltomten säljs. Under anbudstiden kom det högsta budet, 130 000 euro, från Robert Sandström och Monika Fransen, som avser att renovera byggnaden och sedan hyra ut den till Waldorfskolan.

Nya Wermlands Tidningen - 08 jun 16 kl. 09:54

Rottneros skola ska säljas

Framtiden för nedlagda Rottneros skola är oviss.Tidigare i år skrotades idén om att skolan skulle renoveras för sex miljoner kronor och hysa LSS-verksamhet.Nu vill majoriteten av kommunstyrelsen i Sunne att den säljs..

Skånskan - 12 nov 19 kl. 15:30

Odarslövs skola ska säljas för spottstyver

lund Vid årsskiftet avträder Lunds kommun, om allt går enligt planerna, Odarslövs skola till markägaren Axel Gyllenkrok.
För byggnaderna får kommunen endast 50 000 kronor. Kommunen kan enligt lagstiftningen inte sälja dem på den öppna marknaden ifall markägaren motsäger sig detta.

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 12 kl. 08:23

Förskolan drog vinstlotten om Tåstarps skola

Tåstarps skola ska säljas till marknadspris. Bara någon dag efter att föreningen Vi i skolan lämnat sitt ja till att ta över huset för en krona kom beslutet som kullkastar deras planer..

LV - 29 mar 14 kl. 06:07

Nu har Hycklinge skola ny ägare

I slutet av 2012 kunde vår tidning avslöja att Hycklinge skola skulle säljas till Stefan Junhammar från Nykil för 400 000 kronor efter flera struliga vändor.
Trots det var inte försäljningen genomförd förrän i början av det här året. Nu har den nya ägaren fritt fram att genomföra sina drömmar..

Norrtelje Tidning - 06 nov 16 kl. 17:00

Rusning till visning av Broby gamla skola

Taket måste bytas, det regnar in och det är lite si och så med fasaden.
Men det hindrar inte att spekulanter kan räknas i hundratal när Broby hundraåriga skola ska säljas.
– Hade jag haft pengar skulle jag ha köpt det osett, säger Frida Nordström, 23 år, Åkersberga..

NSD - 06 dec 17 kl. 09:08

Del av Bredåkers skola kan säljas

Fastighetsförvaltningen rekommenderar kommunstyrelsen att inte sälja förskoledelen till Bredåkers by..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Liten brand orsakade vattenskador i Halpa-Halli i Vasa

Halpa-Halli håller stängt sin butik i centrum av Vasa under måndagen för att reda upp de vattenskador sprinklersystemet orsakade när en liten brand uppstod i närheten av kassorna på första våningen..

YLE - 2 timmar sedan

UPM-området i Jakobstad tystnar – pappersindustrin strejkar i tre veckor

Pappersindustrin och den mekaniska skogsindustrin strejkar i tre veckor. Bland annat UPM, BillerudKorsnäs och Walki i Jakobstad berörs. - Det är tyst här, säger Vuokko Piippolainen på Alholmens såg..

YLE - 6 timmar sedan

Liten förening drabbas hårt då Vasa stad sparar – sjöscouterna tvingas lämna Villa Gerby

Sjöscoutkåren Wasa Fyrvaktare tvingas lämna sina nuvarande utrymmen under våren. Föreningen hamnar inte under bar himmel, men hyreskostnaderna kan i värsta fall innebära att medlemsavgiften höjs kraftigt..

YLE - 6 timmar sedan

Vasa i stort behov av nytt missbrukarboende – "vi måste ta hand också om dem som inte vill ta hand om sig själva"

Alla har rätt till ett hem. Och saknas ett hem så ska det i alla fall finnas en trygg plats att sova på. Men drogverkligheten har kört förbi Vasa stad, som idag är i stort behov av nya former av boenden för missbrukare..

YLE - 20 timmar sedan

"Det är inte väggarna som gör vården, det är personalen" - i Malax är man nöjd med äldreomsorgen

Leif Österroos besöker sin hustru Karin Uppgård på Westerhemmet i Malax. Det är fem år sedan hon insjuknade och hon kan inte längre gå. Att tala är inte heller lätt, men här får hon den vård hon behöver..

YLE - Igår: 07:00

Christer Finne om sorgen efter sonen och frun: "Det är först då vi vågar tala om det svåra som sorgen börjar släppa taget"

- Det hjälper att tala om det. Vi borde alla bli bättre på att tala öppet också om svåra saker. Det säger bonden Christer Finne som innan jul i fjol förlorade sin fru i cancer.

YLE - Igår: 12:52

Låna gångstavar eller konsertbiljetter – biblioteket är mer än bara böcker

Vid allt fler bibliotek går det numera också att låna idrottsredskap. Vid Vasa stads bibliotek erbjuds numera också säsongkort till ishockey och teater..

YLE - I förrgår: 08:15

Strömsös Owe Salmela tackar för sig – nu söker vi en ny trädgårdsexpert

I 16 år har floristen och trädgårdsmästaren Owe Salmela förmedlat kunskap och inspiration kring växter och odling i Strömsö. I vår ser vi hans sista inslag i sändning och själv går han vidare mot nya projekt och mer tid i den egna trädgården..

YLE - I förrgår: 08:10

Ett café för dem som längtar efter ett barn – "det är fortfarande svårt att tala om missfall och barnlöshet"

Victoria Lassander-Sandin och hennes make fick ganska snabbt en son, men sen tog det stopp. Det blev inget syskon. Istället slutade graviditeten med missfall.

YLE - I förrgår: 07:00

“Utvilade arbetstagare som känner att de får något tillbaka mår bättre och jobbar effektivare” – företagaren Anna Bertills införde förkortad arbetstid

Som företagare kan vi inte sitta och vänta på att riksdagen ska förbättra arbetsklimatet genom lagstiftning. Det finns många saker vi kan göra själva, säger Bertills. Hon tycker att vi i Finland har skapat ett regelverk inom arbetslivet som är svårt att bryta och som gör att illamåendet och missnöjet göds..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.