SVT > Inrikes

Saturday, 18 January, 08:07

SVT - 14 jan 20 kl. 12:28

Marmorstein om partiernas möjlighet till ett samarbeteBåde Moderaterna och Vänsterpartiet höll under tisdagen pressträffar för att presentera nya förslag om extrabidrag till välfärden inför riksdagens finansutskott på torsdag..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Moderaterna, Vänsterpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Marmorsteinom , partiernas, möjlighettill ett , samarbete
SmålandsPosten - 22 maj 14 kl. 08:07

Partiernas syn på migration

Hur ska EU samverka i flyktingfrågorna? Sverigedemokraterna
EU:s roll bör inte vara att styra över flyktingpolitiken. Varje land måste få ta ansvar för sina egna migrationsfrågor.

SVT - 12 sep 18 kl. 13:03

Elisabeth Marmorstein om Alliansens inbjudan till samtal med S

Alliansen bjuder in Stefan Löfven till samtal för att söka stöd för samarbete i frågor som migration, pensioner och bostäder. – Man tänker sig någon slags sakpolitisk decemberöverenskommelse. De på andra sidan blockgränsen ska inte rösta emot en alliansregering, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 22 nov 18 kl. 14:00

Marmorstein svarar: Lööf kastar in handuken – vad händer nu?

Annie Lööf (C) har gett upp försöket att få till ett samarbete över blockgränsen vilket betyder att ett extra val närmar sig. Eller finns det fler alternativ? Klockan 14.

SVT - 12 dec 19 kl. 09:31

Elisabeth Marmorstein: ”Centerpartiets och Moderaternas relation är bottenfrusen”

Trots att Centerpartiet har ett dåligt förhandlingsläge jämte Socialdemokraterna kommer de inte att söka upp Moderaterna för ett samarbete – iallafall inte så länge Sverigedemokraterna ingår i Ulf Kristerssons ekvation för att ta över regeringsmakten. Det säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

YLE - 11 mar 17 kl. 17:41

Partiernas luddiga vallöften riskerar sänka valdeltagandet

Vallöften och kommunalval är en problematisk kombination. Konkreta vallöften med tydlig lokal förankring skulle öka väljarnas förståelse för vad kommunerna besluter om och få folk att rösta mer. Ändå vågar partierna sällan ge konkreta löften.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Åkesson: "Inga SD:are väljer ett nazistiskt parti" – eller?Öppnar för samarbete med de borgerliga

I en intervju med Dagens Nyheter pratar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson om nazistiska Svenskarnas parti – och hävdar att det inte är någon risk att missnöjda SD:are väljer det partiet i stället för hans eget.–  Nej, det är ingen större risk. Det är inga sverigedemokrater som väljer ett nazistiskt parti.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Väljarna vill se samarbete med SDSå många vill samarbeta med SD – parti för parti

Moderaternas Fredrik Reinfeldt var under sina åtta år som statsminister mycket tydlig med en sak: Han skulle aldrig någonsin samarbeta med Sverigedemokraterna. Men bland hans väljare finns en annan linje. Enligt en undersökning från Ipsos som Dagens Nyheter publicerar på onsdagen vill hela 53 procent av Moderaternas väljare att de andra riksdagspartierna ska samarbeta med Sverigedemokraterna.

Barometern - 01 okt 14 kl. 08:03

Väljare positiva till SD-samarbete

Nästan hälften av svenskarna, 48 procent, tycker att övriga partier i riksdagen ska samarbeta med Sverigedemokraterna i frågor där de har liknande uppfattning. Något färre, 43 procent, vill att allt ska göras för att begränsa SD:s inflytande. Det framgår av Ipsos mätning för Dagens Nyheter, där 1 514 personer tillfrågades 17-24 september.

BT - 01 okt 14 kl. 10:32

Väljare positiva till SD-samarbete

Nästan hälften av svenskarna, 48 procent, tycker att övriga partier i riksdagen ska samarbeta med Sverigedemokraterna i frågor där de har liknande uppfattning. Något färre, 43 procent, vill att allt ska göras för att begränsa SD:s inflytande. Det framgår av Ipsos mätning för Dagens Nyheter, där 1 514 personer tillfrågades 17-24 september.

BT - 07 feb 14 kl. 07:50

Småföretagarnas rankning av partiernas politik visar vilka som hotar jobben


Alla partier vill vara småföretagarnas bäste vän. Men småföretagarna själva är mer nogräknade med sitt politiska umgänge. Igår presenterade konsultmäklarföretaget Assistera en mätning där 795 småföretagare fick ranka partiernas viktigaste företagarfrågor.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Kollektivavtalen hotas när fler nobbar facket

Den svenska kollektivavtalsmodellen hotas av att allt fler nobbar medlemskap i facket. Varningen kommer från professor Lars Calmfors, som har studerat den svenska arbetsmarknaden under många år. LO erkänner att fackföreningsrörelsens makt står under utmaning.

SVT - 8 timmar sedan

Så använder polisen övervakningskameror

I utredningarna av terrordådet på Drottninggatan i Stockholm och av dubbelmordet på Vår krog & bar på Hisingen utanför Göteborg var övervakningsbilder en stor del av bevisen som ledde till åtal och dom. Sedan 1 januari behöver polisen inte tillstånd för att sätta upp kameror. – Övervakningsbilderna var helt avgörande för oss för att kunna nå fram till åtal, säger Johan Axelsson, polisen i Göteborg..

SVT - 8 timmar sedan

Så säger lagen om att sätta upp övervakningskamera

I dag krävs inget tillstånd för varken privatpersoner eller företag som vill sätta upp en kamera. Är det då fritt fram för vem som helst att filma var som helst? Nej, säger Frida Orring, jurist på Datainspektionen..

SVT - 9 timmar sedan

Liberalerna kräver mer pengar till rättsväsendet

Liberalerna kräver mer pengar till rättsväsendet, uppger partiledaren för Nyamko Sabuni för SVT Nyheter. Beskedet kommer i de pågående förhandlingarna om vårbudgeten – efter krav från oppositionen om att ge mer pengar till välfärden..

SVT - 11 timmar sedan

Professor: Minusräntan ett misslyckat experiment

Enligt finansminister Magdalena Anderssons (S) relativt dystra ekonomiska prognos som presenterades på torsdagen väntas Riksbanken i år sänka räntan igen till minus. Men minusräntepolitiken får nu hård kritik från forskarhåll. – Minusränta är ett sätt att maskera de problem vi har i den svenska ekonomin, säger Lars Jonung, professor i nationalekonomi vid Lunds universitet..

SVT - 11 timmar sedan

Flera felaktiga betalningar inom kritiserade it-satsningen Jobtech

Arbetsförmedlingens it-satsning Jobtech har på flera punkter brutit mot myndighetens interna regelverk. Myndigheten bekräftar felen och säger sig ha vidtagit åtgärder för att hindra en upprepning. AF:s generaldirektör Maria Mindhammar meddelar samtidigt att en extern konsult tagits in för att se över bland annat Jobtech..

SVT - 13 timmar sedan

Emma Gembäck om Kristi brud: ”Hon bedömde om man var rätt eller fel”

I veckan startade rättegången i Knutbydramat där tre pastorer i församlingen står åtalade för bland annat misshandel och sexuellt utnyttjande. I SVT:s Skavlan berättar Emma Gembäck om tiden vid sidan om Åsa Waldau, församlingens ”Kristi brud”. – Var man ”fel” så kunde man åka ut ur hennes hus och inte få vara där..

SVT - 14 timmar sedan

Moderaterna KU-anmäler Löfven och Lövin

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven (S) och vice statsminister Isabella Lövin (MP). Det handlar om Preems planerade utbyggnad av ett raffinaderi i Lysekil. Utbyggnaden fick först klartecken, men väckte kritik för att den kommer innebära stora koldioxidutsläpp..

SVT - 15 timmar sedan

Efter matlarmen: Så gick det sen

Matlarmen som varnar om farliga produkter har kommit och gått under åren. Men hur gick det för den ”livsfarliga” maten?.

SVT - 16 timmar sedan

Nyheter I dags chefredaktör bakom bluff-sms från falsk Dinamarca

Flera medier rapporterade under torsdagen om att Rosanna Dinamarca (V) kandiderat till Vänsterpartiets partiledarpost. Men det visade sig vara en bluff. Nu berättar Chang Frick, chefredaktör för sajten Nyheter I dag, att han hjälpte till att lura P4 Väst, som fick det falska sms:et..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.