Blekinge Läns tidning > Nyheter

Monday, 27 January, 08:06

Blekinge Läns tidning - 14 jan 20 kl. 11:46

Kritiserar utrustningen på F17: ”Värnpliktiga kan skadas”Efter två besök de senaste månaderna riktar Pliktrådet skarp kritik mot Blekinge flygflottilj. De menar att utrustningen på F17 är dåligt anpassad för mindre individer och riskerar att skada värnpliktiga..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
F17, Pliktrådet, Blekinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritiserar, utrustningen, F17, Värnpliktigakan , skadas
Blekinge Läns tidning - 14 jan 20 kl. 11:47

F17: ”Har vidtagit flera åtgärder”

F17 säger att man vidtagit flera åtgärder för att utrustningen ska bli mer personligt anpassad för de värnpliktiga - men medger också att det finns förbättringspotential. ”För att möta behovet har Försvarsmakten bland annat köpt in extra utrustning för kvinnor under fjolåret”, skriver kommunikationschefen Helene Nyberg..

Cornucopia - 14 apr 16 kl. 16:17

47-åriga värnpliktiga kvar som krigsplacerade

"Farfar, vad gjorde du i kriget förra året?"Försvarsmakten förlänger krigsplaceringen av "vissa" värnpliktiga. För att kunna hålla den svenska krigsorganisationen fullbemannad förlängs nu krigsplaceringen för många gamla värnpliktiga.

HBL - 16 aug 13 kl. 14:58

Värnpliktiga uppvisar allergiska reaktioner

Ett sextiotal rekryter vid Nylands brigads amfibieskola har uppvisat allergiska reaktioner efter ett grundläger i Syndalen på Hangö udd 15?16 augusti.Vad som framkallat den allergiska reaktionen är ännu oklart, men saken utreds som bäst.

Cornucopia - 15 okt 17 kl. 14:29

Låt oss diskutera det hyllade invasionsförsvarets verklighet

Hos försvarsnostalgiker hyllas det gamla 800 000 man starka invasionsförsvaret. Men i mycket var invasionsförsvaret en papperskonstruktion, där utrustning och materiel i mobbförråden inte alls motsvarade det som fanns på papper eller enligt beslut. Invasionsförsvaret var en köttvägg, där högar av massakrerade svenska män skulle agera avskräckande.

Cornucopia - 25 nov 13 kl. 11:47

Säljs svenskt militärt stöldgods öppet på nätet?

Via en svensk Internetbutik för sk militaria, verkar man kunna köpa svensk militär utrustning som vid en första anblick verkar stulen. Kanske är detta ett symptom på för låg lön hos svenska soldater, inklusive i utlandstjänst, eller så är det kvarlevor från värnpliktstiden, alternativt stulet av lokalbefolkning vid utlandsinsats, men likväl utrustning som knappast borde spridas fritt på marknaden.Exakt var gränsen går för personlig utrustning och kronans utrustning kan vara flytande.

Cornucopia - 26 nov 14 kl. 11:08

Riksbunkern och zonen har slutligen skrotats

Samtidigt som Rysslands krig i Ukraina rasar och retoriken blir allt hårdare öst-väst, nås vi av beskedet från FMV att man nu skrotat i princip all den teleutrustning och materiel som fanns till för att stödja den mytomspunna sk Zonen, därifrån Sverige skulle ledas från bergrum, sk riksbunkrar, i händelse av krig.

Zonens exakta placering är förstås hemlig, men det är etablerat att den ska ha legat någonstans i Bergslagen - Närke, Värmland och Västmanland. I Midsommargryning placerar jag den fiktivt i Dalarna, strax söder om Vansbro, för att inte peka ut faktiska anläggningar.

Cornucopia - 19 dec 14 kl. 14:33

Repövning av 7 500 man tar ett år att planera

Här-och-nu-Försvaret ska nu inkallas till repetitionsövning, vilket följer de tidsramar som tidigare angetts - att mobilisera, vilket en repövning de facto övar tar ett år. Den ofinansierade övningen som försvarsminister Hultqvist (s) utlyst kommer nämligen hållas först nästa höst.

Det är naturligtvis mycket positivt att man faktiskt kallar in och mobiliserar en dryg brigad, med vissa  ytterligare funktionsförband.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 2 minuter sedan

Hundratals villaägare fick brev - måste kapa sina häckar

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Åtal: Repade kvinnas bil – reparerades för 14 546 kronor

En 42-årig man repade en kvinnas bil så det blev skador som kostade 14 546 kronor att reparera. .

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Grammygalan hyllade Bryant

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

NBA hyllade Kobe Bryant

Den nordamerikanska basketligan NBA var i chock efter legendaren Kobe Bryants död i en helikopterolycka, men beslutade att söndagens åtta matcher trots allt skulle spelas..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Svensk fentanylepidemi har stannat av

Nätdrogen fentanyl tog över hundra människors liv 2017. Förra året dog två personer av drogen. En ökad medvetenhet om substansens farlighet och unika rättsfall mot säljare är delar av förklaringen till minskningen.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Brevbärare behöll 24 000 brev

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Finländska pappersarbetare går ut i strejk

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Damberg: "Inte bra" med för få polisstudenter

Det är inte bra att ha hundratals tomma platser på landets polisutbildningar, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till TT. Han hoppas att nya åtgärder ska råda bot på situationen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

LKAB pressas av lägre malmpriser

Den statliga gruvjätten LKAB är under press. I världen sjunker järnmalmspriset och konjunkturen sviktar. På hemmaplan råder tveksamheter kring malmtillgången samtidigt som bolaget har mångmiljardkostnader för flytt av två städer..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Auschwitz – mänsklighetens moraliska nollpunkt

Att många av världens politiska ledare samlas i södra Polen för att hedra minnet av befrielsen av förintelselägret Auschwitz-Birkenau är ingen tillfällighet. Förintelsen har blivit en fråga som angår oss alla..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.