Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Saturday, 18 January, 08:21

Expressen Dina Pengar - 14 jan 20 kl. 11:44

Skatten sänks – hur vet jag om det gäller mig?Vilka är det egentligen som får sänkt skatt på pensionen med de nya bestämmelserna? Hur vet man vad som gäller?Pensionsekonomen Kristina Kamp ger svar.Vill du också ha svar på en fråga? Mejla experterna@expressen.
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Pensionsekonomen Kristina Kamp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skatten, sänkshur , vetjag om det , gällermig
PrivataAffärer - 01 jul 19 kl. 05:00

Rutavdraget höjs – bensinskatten sänks

På måndag, den 1 juli, träder en rad viktiga ändringar i kraft som påverkar många svenskar. Slopad särskild löneskatt för äldre: Dagens löneskatt för äldre betalas på lön, förmåner och andra ersättningar till personer som fyllt 65 år. Särskild löneskatt tas även ut på bland annat inkomst av aktiv näringsverksamhet för personer som vid årets ingång har fyllt 65 år.

News55 - 23 mar 17 kl. 15:00

Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer

Det förslag som syftar till att sänka skatten för drygt 1,4 miljoner svenskar över 65 år är en del av en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet inför budgetpropositionen för 2018. Förslaget innebär att skatten sänks med upptill 2 500 kronor per år för 70 procent av alla över 65. Christina Rogestam, förbundsordförande för SPF Seniorerna ställer sig positiv till förslaget.

Supermiljöbloggen - 05 sep 16 kl. 09:11

Mattias Goldmann: “EU kräver” håller inte, regeringen!

GÄSTKRÖNIKA: Regeringens påstående att EU kräver skatt på solel visade sig inte stämma. Låt det avslöjandet bli startskottet för en regering som äntligen slutar fega och skylla ifrån sig. Mantrat “EU tvingar oss” vill vi inte höra igen!

BT - 15 aug 12 kl. 13:17

Svenljunga kan höja skatten

Svenljunga kommun är idag underkompenserad med cirka 18 miljoner kronor/år. Och då vi inte helt säkert vet om och när det nya utjämningssystemet ska träda i kraft, kommer vi att föreslå att skatten höjs 2013, skriver borgerliga toppar i Svenljunga. Vår kommun är inne i en ekonomisk svacka och läget kan beskrivas som allvarligt.

Sydsvenskan - 21 okt 15 kl. 04:00

Företagen anställer när kunderna strömmar till

Som alla vet är arbetslösheten bland unga och invandrare hög. För att få fler in på arbetsmarknaden tycks alla ha en och samma medicin - sänkta trösklar in på arbetsmarknaden.Men en företagare anställer inte fler bara för att lönen, skatten och arbetsgivaravgiften sänks.

Sydsvenskan - 30 apr 14 kl. 05:30

Skatten splittrar de rödgröna

Det råder rödgrön oenighet om skattepolitiken. I de tre skuggbudgetar som nu presenterats förordar Vänsterpartiet ”röd skatteväxling”, Miljöpartiet mer av ”grön skatteväxling” medan Socialdemokraterna står närmare alliansregeringens skattepolitik.När Vänsterpartiet presenterade sin ekonomiska vårmotion igår lade V-ledaren Jonas Sjöstedt vikt vid att föreslå en betydligt mer radikal skattepolitik än hans tänkta koalitionsparter i S och MP.

Alliansfritt Sverige - 24 jun 14 kl. 10:22

KI: skatten måste höjas med 120 miljarder

Sänkt skatt är det enda den borgerliga regeringen vet hur man gör och då i synnerhet för de rika. Faktum är att det löser alla samhällsproblem och om man mot förmodan skulle ha en annan idé, att sänkt skatt tar resurser från det gemensamma får man höra hur man smutskastar Sverige. Att väljarna upplever att välfärden blivit sämre gör liksom detsamma.

BT - 03 nov 14 kl. 17:49

Borås budget oklar - det händer med skatten: "Vi har bedömt att..."

– Vi för en dialog, säger de rödgrönas Ulf Olsson (S) om budgetförhandlingarna. I det andra blocket hävdar Morgan Hjalmarsson (FP) att det är stiltje i förhandlingarna. Men någon höjning av kommunalskatten blir det i alla fall inte.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Socialdemokraterna vill höja skatten

höör Play it again, Sam sa skådespelaren Humphrey Bogart i filmen Casablanca. Nu kan uttrycket användas i Höör. Precis som för ett år sedan gör socialnämndens ordförande Anders Magnhagen (S) ett tidigt utspel om behovet av en skattehöjning kommande år.

HBL - 21 mar 13 kl. 13:42

MTV3: Regeringen höjer skatten på alkohol

Regeringen höjer skatten på alkohol och sänker företagsbeskattningen.Regeringen har kommit överens om att höja skatten på godis, alkohol, tobak och el enligt Yle. Samfundsskatten och företagsbeskattningen sänks.

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 1 timme sedan

Hemlig rapport: Postnord riskerargå i konkurs

Postnord riskerar konkurs om inte staten ingriper. Det visar en hemlig rapport som beställts av svenska regeringen, enligt Dagens nyheter.  Företaget är Sveriges näst största med 20 000 anställda.

Expressen Dina Pengar - 3 timmar sedan

Bytte karriärer – och höjde sina löner med tusenlappar

Tidigare var jobbade de som bartender, fastighetsassistent och bagare – men Maija Göransson, 29, Magnus Flank, 28, och Lovisa Jakupi, 27, tröttnade på löneutvecklingen i sina gamla jobb.De ville alla pröva något nytt och läste var sin kort yrkesutbildning.Effekten: de höjde sina löner med tusenlappar.

Expressen Dina Pengar - 17 timmar sedan

Metro har kraschlandet - skulder på mer än 100 miljoner

Det blev inget av tidningsägaren Christen Ager–Hanssens storstilade framtidsplaner för tidningen Metro.Det är stopp för fortsatt rekonstruktion - nu väntar konkursen.Skulderna uppgår till mer än 150 miljoner i de båda Metro-bolagen.

Expressen Dina Pengar - 23 timmar sedan

Ericsson riskerar miljardböter i Kina

Ericsson bekräftar att en kinesisk utredning om licensavgifter pågår. Företaget riskerar nu miljardböter, rapporterar Svenska Dagbladet.– Vi kan bekräfta att granskningen fortfarande pågår och att vi samarbetar med de kinesiska myndigheterna, skriver Ericssons pressavdelning i en kommentar till tidningen.

Expressen Dina Pengar - Igår: 04:30

De är kvinnorna som tjänar mest i Sverige

De är kvinnor med både makt och pengar.Och andelen kvinnor i styrelser och ledningar för börsbolag har ökat kraftigt de senaste 15 åren. Bland de som hade högst inkomst enligt senaste taxeringen finns direktörer, författare, styrelsedrottningar och artister.

Expressen Dina Pengar - Igår: 20:45

Ica återkallar nuggets och schnitzlar

Ica återkallar nuggets och schnitzlar.Orsaken är att produkterna kan innehålla mjölkprotein.– Vi ställer höga kvalitetskrav på de produkter som säljs i ICA-butikerna och när vi upptäcker kvalitetsbrister försöker vi åtgärda de omedelbart, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige i ett pressmeddelande..

Expressen Dina Pengar - Igår: 19:03

Gratisprinsessan tipsar: Så överlever du fattiga januari

Malin Persson kallar sig Gratisprinsessan.Hon är expert på att hitta rabatter och erbjudanden på grejer som inte kostar något.– För mig är det en livsstil, säger Malin i ”Dina Pengar”, Expressens TV:s privatekonomiska magasin..

Expressen Dina Pengar - Igår: 12:49

Postbudet skickade paket över staket – då hände detta

Leonbergerbjässen Blues, 1, trodde det var julafton igen.Men paketet med gosedjur var inte åt honom.När matte Jenny Bergdahl kom hem låg paketet sönderslitet på gräsmattan och mjukisdjuren var förstörda.

Expressen Dina Pengar - Igår: 09:21

Skatteverket: Så får du deklarationen tidigare

Glöm inte bort torsdagen den 27 februari.Datumet är extra viktigt om du vill ha deklarationen för 2020 tidigt.Skatteverket har bestämt att det är den dagen som är sista chansen att registrera digital brevlåda och få deklarationsblanketten utskickad digitalt..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 15:18

UD vill stoppa Kina från insyn under rättegången

Utrikesdepartementet kräver att deras anställda ska vittna bakom stängda dörrar i rättegången mot tidigare KIna–ambassadören Anna Lindstedt.Orsaken är rädslan för Kina.Rättegången inleds den 19 mars och väntas pågå i nio dagar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.