YLE > Finland

Wednesday, 22 January, 13:39

YLE - 14 jan 20 kl. 11:26

Israelisk polis grep riksdagsledamoten Anna Kontula (VF) då hon misstänktes försöka ta sig in i GazaVänsterförbundets Anna Kontula greps av israelisk polis på måndagen. Kontula försökte ordna en demonstration på gränsen till Gaza för att fästa uppmärksamhet vid den svåra situationen i Gaza..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Anna Kontula, Gaza

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Israelisk, polis, grep, riksdagsledamoten, Anna, KontulaVF , hon , misstänktes försöka ta sig in i Gaza
TA - 07 jan 13 kl. 11:33

Dansk polis grep berusad kapten

Dansk polis grep i går kväll en fartygskapten i norra Öresund vars fartyg var på väg rakt mot den danska kusten. Han var så berusad att han talade osammanhängande och trots flera försök inte lyckades blåsa i en alkometer.
Befälhavaren på ett 67 meter långt Karibienregistrerat kustfraktfartyg greps på söndagskvällen på danska sidan av norra Öresund sedan hans fartyg, på väg in i sundet, hade satt kurs rakt mot den danska kusten.

DN - 05 jul 14 kl. 22:48

Palestinsk-amerikansk pojke misshandlad av israelisk polis

En film där israelisk polis brutalt misshandlar en person har väckt stor uppståndelse. Den misshandlade ska nämligen vara en 15-årig amerikansk medborgare och kusin till den 16-åring som tidigare i veckan brändes levande till döds..

DN - 13 aug 14 kl. 21:15

Israelisk polis: Raket avfyrad mot Israel

Israelisk polis uppger på onsdagskvällen att en raket, avfyrad från Gaza, har tagit mark i södra Israel, rapporterar Sky News. Uppgifter om skador saknas tills vidare. Nyhetsbyrån Reuters uppger att larm ljudit om annalkande raketer..

Expressen - 25 apr 15 kl. 04:54

Palestinier sköts ihjäl av israelisk polis

Israelisk polis har skjutit en ung palestinier till döds på det ockuperade Västbanken..

SvD - 26 jul 15 kl. 08:34

Israelisk polis i al-Aqsa-moskén

Israelisk polis har gått in i al-Aqsa-moskén i Jerusalem för att stoppa palestinska demonstranter som misstänktes planera ett upplopp..

UNT - 26 jul 15 kl. 08:33

Israelisk polis i al-Aqsa-moskén

Israelisk polis har gått in i al-Aqsa-moskén i Jerusalem för att stoppa palestinska demonstranter som misstänktes planera ett upplopp..

Sydsvenskan - 26 jul 15 kl. 08:35

Israelisk polis i al-Aqsa-moskén

Israelisk polis har gått in i al-Aqsa-moskén i Jerusalem för att stoppa palestinska demonstranter som misstänktes planera ett upplopp.Enligt ett uttalande från polisen hade maskerade demonstranter flytt in i moskén, där de misstänks ha lager av fyrverkerier och bensinbomber. Ett antal poliser ska ha skadats när demonstranter kastade fyrverkerier direkt mot dem.

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 15 kl. 08:35

Israelisk polis i al-Aqsa-moskén

Israelisk polis har gått in i al-Aqsa-moskén i Jerusalem för att stoppa palestinska demonstranter som misstänktes planera ett upplopp.Enligt ett uttalande från polisen hade maskerade demonstranter flytt in i moskén, där de misstänks ha lager av fyrverkerier och bensinbomber. Ett antal poliser ska ha skadats när demonstranter kastade fyrverkerier direkt mot dem.

SvD - 30 okt 15 kl. 07:48

Israelisk polis använde tårgas mot sjukhuspersonal

Israelisk polis stormade ett sjukhus i östra Jerusalem under onsdagen. Händelsen skakade både personal och patienter och operationer fick avbrytas, enligt vittnen. – De var intresserade av patienter som varit med i protester, säger svenska AT-läkaren Alexandra Haara Löfstedt..

DN - 03 dec 15 kl. 17:00

Israelisk polis allvarligt skadad i huggattack

En israelisk polis ska på torsdagseftermiddagen ha skadats allvarligt efter att ha attackerats i Jerusalem av en person beväpnad med ett huggvapen, enligt inledande rapporter. Tidigare på torsdagen sköts en palestinier till döds på Västbanken, efter att ha öppnat eld mot två personer..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

STT: Oriola försökte hemlighålla kritisk rapport som avslöjar allvarliga brister

Läkemedelsgrossisten Oriolas verksamhet hade allvarliga brister år 2017. Företaget försökte hemlighålla problemen med hjälp av domstol..

YLE - 2 timmar sedan

Petteri Orpo: det behövs 120 000 nya sysselsatta för att få ekonomin i balans

Samlingspartiets partiordförande Petteri Orpo säger att det behövs 120 000 nya sysselsatta för att den offentliga ekonomin ska vara i balans år 2023. Det betyder i praktiken en sysselsättningsgrad på 77 procent..

YLE - 3 timmar sedan

Kolumn: Svårt att prata om pengar och privilegier

I Norden vill vi att alla ska ha samma förutsättningar och möjligheter. Det är en bra idé som vi kommit långt på vägen till att förverkliga, men trots det finns privilegier av olika grad..

YLE - 4 timmar sedan

Sjundeå ser ut att landa 700 000 euro på minus för i fjol

Vården blev betydligt dyrare i Sjundeå i fjol än beräknat. Tekniska sektorn lyckades inte få in de inkomster man hade räknat med. De är huvudorsakerna till att resultatet för i fjol ser ut att landa drygt 700 000 euro på minus..

YLE - 8 timmar sedan

Små, pinade torskar, med maskar i magen - forskare oense om fiskestoppet räcker för att rädda torsken i Östersjön

Torskens framtid bekymrar både fiskare och forskare. Torskfisket har förbjudits på bred front i Östersjöns östra del men forskarna vet inte om det räcker för att rädda beståndet. Forskarna är i viss mån oeniga om vad som kunde lösa torskens problem.

YLE - 6 timmar sedan

Arcada och Diak startar tvåspråkig sjukskötarutbildning

Yrkeshögskolorna Arcada och Diak startar en tvåspråkig sjukskötarutbildning hösten 2020. Studenterna i programmet genomför hälften av studierna på svenska och hälften på finska..

YLE - 7 timmar sedan

Samarbetet mellan universiteten viktigt för Åbo Akademis nya kansler: "Man kunde införa ett utbytessystem inom landet"

Carl G. Gahmberg tillträdde som Åbo Akademis nya kansler vid årsskiftet. Han ser fram emot att utveckla samarbetet mellan de inhemska universiteten..

YLE - 7 timmar sedan

Bettina har varit fostermamma till åtta barn - många omhändertagna barn blir ändå utan fosterfamiljer i Finland, speciellt i landets stora städer

Det finns ett skriande behov av flera fosterfamiljer i huvudstadsregionen. Familjen Westergård i Esbo har haft åtta fosterbarn..

YLE - 8 timmar sedan

Tika har drömt sig bort till Eurovisionen sedan barnsben - men det fanns en tid då tävlingen inte intresserade alls

- Jag har tittat jättemycket på Eurovisionen och på de finska och svenska uttagningarna. Jag har tänkt att en dag kanske jag själv står där, berättar Ekenäsbördiga och tidigare Karisbon Tika Sevon Liljegren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.