Skånskan > Nyheter

Tuesday, 21 January, 16:04

Skånskan - 14 jan 20 kl. 11:18

Förstörde luftvärmepumpenHÖRBY Scoutkåren i Hörby har fått utedelen på sin luftvärmepump på scoutgården på Syregatan förstörd. Någon gång mellan den 29 december och 5 januari har vandaler skadat luftvärmepumpen genom att kasta sten på den. Bland annat har propellern i värmepumpen förstörts. Skadegörelsen är polisanmäld..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Scoutkåren, Hörby, Syregatan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förstörde, luftvärmepumpen
Cornucopia - 31 mar 19 kl. 11:10

Vid klockan fjorton idag är 89% av elpriset skatt

Vid klockan två idag går 89% av elpriset till skatt. 11% tillfaller elproducenten, resten hamnar i Magdalena Anderssons (S) ficka."Så här stor andel av elpriset är skatt.

Cornucopia - 13 jan 16 kl. 14:29

Gästinlägg: Strömavbrott Viksjö (Stockholm) 6-7 januari 2016

Nedanstående är ett gästinlägg av Tommy Walfridsson och handlar om ett 22 timmar långt strömavbrotti Viksjö i Stockholm. Fokus är på hur ett lågenergihus uppför sig vid strömavbrott och kallt väder i kontrast mot grannarna.

Intro
Nedanstående beskriver vad som händer vid ett relativt långt strömavbrott (22h) vid för Stockholm väldigt kallt väder (-17C dygnsmedel)

Före strömavbrottet & beskrivning
Området hade två strömavbrott under sommaren/hösten.

Cornucopia - 11 jan 19 kl. 15:41

Blivit med värmepump

Nej, ni behöver inte oroa er. Jag kommer fortsätta värma huset med vet. Däremot har jag nu blivit med värmepump för att värma huset när jag har husvakt och inte kan elda, vilket sammantaget blir några veckor om året med all restid i tjänsten.

Cornucopia - 11 okt 15 kl. 10:33

Snåljåpens guide till energibesparingar - varmvatten

När det talas om att hushåll ska spara energi, så ignoreras ofta en av de största slukarna av energi, nämligen hushållets uppvärmda, men också kalla, vatten. Här följer några enkla sätt att spara in pengar på varmt och kallt vatten.
Schablonmässigt har ett fyra personers villahushåll sagts förbruka 25 000 kWh energi för bostaden, ca 7 000 kWh i samhällstjänster, 15 000 kWh i fossila bilbränslen (snitt 1.

Cornucopia - 07 jul 19 kl. 14:40

Hemautomatiseringsträsken - Home Assistant

TRIGGER WARNING: Är du teknofil och hade tänkt ha en skön semester, eller är mån om dina förhållanden till nära och kära, sluta läsa nu.

Open Source-programvaran Home Assistant ser ut att ha lyckats med att skapa en enhetlig plattform för hela ditt smarta hem, oavsett teknikleverantörer och plattformar. Detta ger oanade möjligheter för automatiseringen av ditt hem.

Cornucopia - 05 nov 19 kl. 16:50

Bra dag för solcellerna - trots november

Detta inlägg är sponsrat av Solkraft Sverige och handlar om min egen solkraftanläggning. Solkraft Sverige genomförde min installation på totalentreprenad.
Trots att det är november levererade min solkraftanläggning som bäst 2 222 W en stund innan lunch och sålde en andel av elen ut på nätet under främst förmiddagen.

BT - 06 aug 12 kl. 11:26

Så upplevdes skalvet i Sjuhärad

Bt.se har fått in många vittnesmål om att jordskalvet tidigt i morse kändes runt om i Sjuhärad och i Varbergstrakten. Jag bor på Parkgatan i Viskafors.

BT - 06 aug 12 kl. 11:26

"Precis som en kraftig vind" - så upplevdes skalvet i Sjuhärad

Bt.se har fått in många vittnesmål om att jordskalvet tidigt i morse kändes runt om i Sjuhärad och i Varbergstrakten. Skalvet kändes som en vibration i huset.

Kristianstadsbladet - 04 mar 14 kl. 23:20

Rådigt brandingripande prisades

Foto: Tommy Svensson
Mamman och de två barnen hade kunnat bli lågornas rov. I går uppmärksammade Brandskyddsföreningen grannarna som väckte och räddade familjen.
I går var det exakt tre månader sen den där hemska stormnatten som blev rejält dramatisk för de boende på Lyckevägen i Knislinge.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Svek mot cancerpatienter

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, riktar hård kritik mot Skånes universitetssjukhus för orimligt långa väntetider för patienter med cancer i lever eller bukspottskörtel. Det har fått påtagliga konsekvenser i form av att patienterna behövt gå igenom ytterligare cellgiftsbehandlingar eller inte kunna få bästa den optimala operationstekniken. Man har med andra ord gjort cancerpatienterna sjukare snarare än friskare, vilket är oacceptabelt för ett sjukhus.

Skånskan - 15 minuter sedan

Förtalad på Facebook

HÖÖR En boende i Höör har polisanmält en publicering på Facebook. Enligt anmälan har någon lagt upp en bild på honom, och dessutom skrivit saker om honom för att han ska ses som klandervärd..

Skånskan - 15 minuter sedan

Suv smällde av backspegel

HÖÖR Den främmande Suven kom så nära att den tog med sig det mötande fordonets backspegel.
Det hände, enligt en polisanmälan, på Hallarödsvägen i Höör 16 januari strax efter kl 17. Enligt en kvinna som körde en lastbil vid tillfället mötte hon en större suv som inte höll ut tillräckligt till höger utan körde av lastbilens vänstra backspegel.

Skånskan - 30 minuter sedan

Skånsk dokumentär får världspremiär i Rotterdam

Den skånska dokumentärfilmen Samtidigt på jorden får världspremiär på den internationella filmfestivalen i Rotterdam på torsdag 23 januari. Den är också med och tävlar om att bli bästa nordiska dokumentärfilm på Göteborgs filmfestival som startar nu till helgen.Samtidigt på jorden, som är inspelad i Malmö och Karlskrona, beskrivs som en ”dokumentärfilm om döden som berättar om livet” och skildrar en rad arbetare inom begravningsbranschen.

Skånskan - 45 minuter sedan

156 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt till nya ägare

Sjöbo Fastigheten på Brynjevägen 5 i Sjöbo har fått nya ägare. Köpare är Vasilica och Vasile Ciobanu, båda 61 år, från Malmö och säljare är Jan Andersson och Rune Birgersson. Köpet blev klart i december 2019 och priset blev 2 300 000 kronor.

Skånskan - 45 minuter sedan

Framgångar i veteran-SM

BORDTENNIS Sex guld till Skåne blev slutfacit av årets veteran-SM i bordtennis, som det gångna veckoslutet avgjordes i Idrottens Hus i Helsingborg med BTK Rekord som arrangör.Kvarnby AK höll sig väl framme i flera klasser.
Ola Hansson slog till dubbelt i 40-årsherrklassen både guld i både singel och dubbel.

Skånskan - 1 timme sedan

108 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt

Hörby Tatsiana Lednik, 35, och Hans Göran Niklas Hansson, 49, är nya ägare till fastigheten på Trädgårdsgatan 2 i Hörby. Byggår för huset är 1971 och boarean är 108 kvadratmeter. Säljare är Johnny Ottosson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Krusegatan avstängd efter olycka

Malmö En mc-förare uppges vara skadad och har förts till sjukhus efter en kollision med en personbil. Klockan 13.40 får polisen larm om en trafikolycka mellan en personbil och en motorcykel.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hus på 103 kvadratmeter från 1970 sålt i Osbyholm, Hörby

Hörby 1 520 000 kronor fick Jakub och Iwona Cwik, båda 30 år, ge för huset på adressen Osbyholm Klövervägen 12 i Osbyholm, Hörby. Huset byggdes 1970 och har en boyta på 103 kvadratmeter. Köpet från säljaren Birgit Larssons dödsbo blev klart i januari 2020.

Skånskan - 2 timmar sedan

Anmälde bil stulen – stod i garaget

KÅGERÖD
Ibland kan det vara svårt att komma ihåg var man ställt sin bil. Det fick en person i Kågeröd erfara under helgen.
Han ska ha parkerat sin bil på uppfarten till sin bostad på kvällen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.