Skånskan > Nyheter

Saturday, 18 January, 02:19

Skånskan - 14 jan 20 kl. 11:00

”Att få budgeten i balans det primära”HÖRBY Tekniska nämnden i Hörby kommun har fått ny ordförande. Anders Hansson (SD) har tagit över efter Jan-Åke Boulkizz, och ska försöka få ordning på nämndens krisande ekonomi.
– Att få budgeten i balans är det primära. Det är inget att hymla med, säger Anders Hansson.Anders Hansson har varit ordförande för kultur- och fritidsnämnden det senaste året.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Tekniska, Hörby, Hansson, Jan-Åke Boulkizz, Anders Hansson, Häggenäs, Lindwall, Magnus Archenholtz, Marcus Kulle, VR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att , budgeteni , balansdet , primära
YLE - 02 jun 14 kl. 15:07

Sjukhusen i Ekenäs klarar budgeten

Om det ekonomiska läget inte förändras under resten av året kommer Västra Nylands sjukvårdsområde (VNS) med sjukhus i Ekenäs att klara av sin budget med glans. Efter fyra månader visar VNS i år ett överskott på 1,5 miljoner euro mot ett underskott på 0,9 miljoner euro ifjol. Målet är ett nollresultat för i år och det ser ut att kunna bli verklighet om inget oförutsett inträffar.

YLE - 02 jan 17 kl. 03:49

Företagshälsan står sig stark: "Den enda form av primärvård som funkar"

Företagshälsovården kommer att spela en viktig roll också i fortsättningen. Trots att hela havet stormar inom social- och hälsovården undviker regeringen att göra drastiska förändringar i företagshälsan. Medicinalrådet Kristiina Mukala vid Social- och hälsovårdsministeriet berättar att man inte vill tumma på ett system som erbjuder hälsovårdstjänster åt närmare två miljoner finländare.

Skånskan - 29 apr 17 kl. 06:00

Budgeten spricker med 107 miljoner

Lund Kommunens resultat för 2017 slutar på minus 39,5 miljoner kronor i stället för på plus 68 miljoner som förutspåddes i budgeten. Det visar prognosen från delårsrapporten för första kvartalet ERWP.fif(1)Den största underskottsposten, 80 miljoner, kommer som tidigare rapporterats från socialnämndens flyktingverksamhet.

Skånskan - 20 nov 18 kl. 21:00

Miljardsatsning på skånsk primärvård

Skåne Stränga sparkrav kombinerade med en miljardsatsning på den skånska primärvården och bättre kollektivtrafik.– Mycket måste förändras och vi måste ha modet att göra det och vi kommer inte att bli populära hos alla. Alla måste tänka nytt, och lösningarna finns på golvet, säger regionrådet Anette Linander, (C).

Skånskan - 11 jan 19 kl. 15:00

Ny prognos pekar på bokslut i balans

Skurup Resultatet för 2018 ser ut att vara i balans.
– Förvaltningarna slipper ytterligare besparingar, säger kommunstyrelseordförande Johan Bolinder (M).Sex veckor innan nyår aviserade nya styret att verksamheterna var tvungna att vara återhållsamma och spara in sex miljoner gemensamt – för att få bokslut för 2018 i balans.

SmålandsPosten - 29 aug 13 kl. 06:44

Ekonomisk balans ska förhindra uppsägningar

Kommunens ekonomi ska gå med 20,7 miljoner plus i år. Vid halvårsskiftet är det ett minus på 9,6 miljoner. Majoriteten tror på ekonomi i balans till årsskiftet.

BT - 23 okt 14 kl. 16:34

Försvarsmakten välkomnar budgeten

De ökade försvarsanslagen i budgeten imponerar inte på Allan Widman (FP), som inte ser några nya pengar sedan förra regeringen. Försvarsmakten välkomnar däremot budgeten och säger att den gör skillnad för myndigheten. Anslaget till försvaret ökar med 680 miljoner kronor 2015 och successivt med 1,44 miljarder kronor 2018 i regeringens budgetproposition.

SmålandsPosten - 19 nov 13 kl. 06:17

Budgeten för hyrläkare sprängs flera gånger om

Landstingets kostnader för hyrläkare skulle stanna på 13 miljoner kronor för 2013. När september månad nu har summerats har man redan lagt mer än tre gånger så mycket: 48 miljoner kronor. Efter fjolårets stora underskott skulle Landstinget Kronoberg i år göra kostnadssänkningar med 220 miljoner kronor.

Trelleborgs Allehanda - 27 nov 12 kl. 19:39

Trist ton när budgeten klubbades

Budgetdebatten dag två började ironiskt med att Carl Johan Sonesson (M) bland annat liknade oppositionens budgetförslag vid en kastrerad hankatt "ni vill, men kan inte riktigt".
Henrik Fritzon (S) fråga om femklöverns avsikt är att hålla budgeten för 2012 - med tanke på att prognosen för underskott är 609 miljoner förblev obesvarad. För att bedöma trovärdigheten i budgeten för nästa år.

YLE - 03 sep 13 kl. 09:54

Sjundeås väg mot balans i ekonomin

Sjundeå kommun arbetar med att balansera sin ekonomi. Mera statsandelar behövs, nämnderna får säga sitt och nästa års budget siktar mot balans. Kommunfullmäktiges ordförande Arja Alho (SDP) säger att orsaken till att fullmäktige nu redan tog upp frågan om balans i ekonomin berodde på att kommunen anhåller om extra statsandelar, men arbetet fortsätter.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

KRÖNIKA: Tyvärr, Malmö – festen är över nu

Efter det svenska praktfiaskot mot Portugal är det bara att inse: Tyvärr Malmö, handbollsfesten är över nu. Åtminstone om man hoppats på ett svenskt avancemang till semifinal, för det kommer det inte att bli.
Malmö arena har inte varit någon lyckoarena för hemmafansen i det här mästerskapet, den saken är klar.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ekström blev tremålsskytt

INNEBANDY Maja Ekström firade U19-landslagsuttagningen med att göra tre mål i Malmö FBC:s fredagsmatch i SSL. Hemma i Baltiska hallen besegrades Jönköpings IK med 10-6 (3-1, 4-1, 3-4).Även Ellen Rasmussen, Malmö FBC:s lagkapten och världsmästare, fick före nedsläppet i Baltiskan beskedet att hon fått plats i Sveriges seniorlandslag i Finnkampen den 1 februari i Uppsala.

Skånskan - 4 timmar sedan

Brons och silver i veteran-SM för Peter

BORDTENNIS Den för IF Ale i Kåseberga spelande Peter Larsson tog hand om bronsmedaljen i H65-klassen i det veteran-SM i bordtennis som detta veckoslut avgörs i Helsingborg. I dubbeln, i par med Christer Axelsson från Linné, tog Peter Larsson silver.Lägg till detta spel i lag i 60-årsklassen med klubbkompisen Christer Bertilsson, där det dock blev respass i andra omgången.

Skånskan - 6 timmar sedan

Skandinavisk fest på arenan

Malmö När Danmark sensationellt inte gick vidare från första gruppspelet har istället övriga Skandinavien tagit över Malmö Arena.
Och än är det gott om rödvita fans, om än de numera är från Norge.Karianne Snemyr och Hilde Haukom är riktiga norska handbollsfans.

Skånskan - 7 timmar sedan

”Tråkigt att kasta in handduken”

höör/Eslöv Boijertz ägare Ann-Charlotte Ragnarsson försökte både rädda och sälja sin rörelse. Till slut såg hon ingen annan utväg än att sätta bolaget i konkurs.
– Jag har dragit ner på personal men har tyvärr inte kunnat minska kostnaderna i samma takt som omsättningen sjunkit, säger hon.

Skånskan - 7 timmar sedan

Boijertz konditori har försatts i konkurs

höör/Eslöv Konditoriet har bedrivits i familjen Ragnarssons regi sedan 1991. I onsdags lämnade ägaren till Boijertz Conditori in en konkursansökan till tingsrätten i Lund. Konkursförvaltaren Jan Gruvstad håller butikerna i Höör och Eslöv fortsatt öppna i hopp om att hitta en ny ägare.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ratade kan sinka stugleveransen

Kävlinge De två företag som ratades vid utnämningen av leverantörer av stugor till Barsebäckstrand lämnade på torsdagen in sin överklaga. Utvecklingen av campingen kan försenas flera år.Turerna kring nya campingstugorna på Barsebäckstrand har varit många.

Skånskan - 8 timmar sedan

134 kvadratmeter stort kedjehus i Hörby sålt

Hörby 1 600 000 kronor fick Mia Marie-Helene Nilsson, 47 år, tidigare boende på Algatan i Hörby ge för kedjehuset på adressen Tvärgatan 9 i Hörby. Huset är 134 kvadratmeter stort och byggdes 1979. Köpet från säljaren Marita Eva-Britt Schjerva, Alf Tommy Erling Nilsson och Lars-Erik Ingemar Nilsson blev klart i december 2019.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kanske miljardkatastrof

Europas tretton största biltillverkare kommer att missa EU.s utsläppskrav – vissa rejält. Det anser det brittiskt analysföretaget PA consulting, som gör en årlig prognos för om tillverkarna kan leva upp till kraven.

Skånskan - 9 timmar sedan

Slaven i källaren

I källaren på en välbesökt restaurang vid Möllevångstorget i Malmö hittades ett litet rum innanför ett kontor. I utrymmet fanns en nyligen använd säng. Det är kommunens inspektörers åsikt att det bodde någon där.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.