Nyteknik > Teknik

Saturday, 18 January, 08:20

Nyteknik - 14 jan 20 kl. 11:02

Granskning av appar som delar uppgift om din sexuella läggningApparna i din mobil kan skicka personuppgifter till hundratals företag. Nu vill Sveriges Konsumenter att Datainspektionen granskar den digitala annonsindustrin..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sveriges Konsumenter, Datainspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Granskningav , apparsom delar , uppgiftom din , sexuella, läggning
SVT - 06 maj 18 kl. 16:01

Länder med appar mot sexuella trakasserier

I allt fler länder lanseras appar för att förebygga och synliggöra sexuella trakasserier och övergrepp. Vissa har funnits i flera år och i kölvattnet av #metoo är nu många under tillverkning. Här är ett axplock av appar runt om i världen..

Dagensanalys.se - 20 okt 17 kl. 11:28

Annonser i Android-appar ger tillgång till allt du har på din telefon

Det visar sig att annonser i Android-appar öppnar ett kryphål där man får tillgång till allt du har i din telefon Forskare från University of Washington har hittat ett sätt att spåra en persons plats och appanvändning genom att placera annonser i mobilappar. Resultatet blir att via annonser öppnas dörren till din telefon genom det appbaserade annonseringssystemet. Forskarna hittade kryphålet när de köpte en rad annonser riktade till specifika platser och appar för att sedan kontrollera vilka mobilabonnenter som passar målgrupper bäst.

YLE - 18 maj 17 kl. 05:20

Mobilen stjäl tid och uppmärksamhet - appar kan ge dig koll på läget

Det händer så lätt. Utan att ens själva lägga märke till det har vi fiskat fram mobilen och skrollar igenom våra oändliga flöden på sociala medier, och det är lätt att fastna en lite längre stund än man tänkt. För den som vill ha koll på sin tidsanvändning finns det flera hjälpsamma applikationer att välja mellan.

Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

Dagens PS - 24 apr 19 kl. 08:17

Över 100 appar spionerar på dig

Apparna avslöjar var du är och företag säljer sedan informationen vidare, visar granskning av Dagens Nyheter. ”För apparnas skapare kan spårningen betyda stora pengar – dataföretagen erbjuder dem garanterad betalning för att smyga in spionkod som startar loggningen”, skriver tidningen. Intet ont vetande individer traskar runt med sina mobiler, och kartläggs samtidigt med hjälp av gps.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Svenska präster säger att övergrepp kan leda till homosexualitet"Försökte förändra min personlighet"Uppdrag granskning

Med hjälp av berättelser från drabbade och dolda kameror kan SVT:s Uppdrag Granskning i avsnittet "Bögbotarna i Svenska kyrkan" visa hur präster inom Svenska kyrkan ser homosexualitet som något man kan "skulle vilja bli fri ifrån".Reportrarna gav sig ut och frågade präster om de trodde att man kunde bli av med sin homosexualitet. Många sa nej – andra inte.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Svenska präster tror sig kunna bota homosexuella"Försökte förändra min personlighet"Uppdrag granskning

Med hjälp av berättelser från drabbade och dolda kameror kan SVT:s Uppdrag Granskning i avsnittet "Bögbotarna i Svenska kyrkan" visa hur präster inom Svenska kyrkan ser homosexualitet som något man kan "skulle vilja bli fri ifrån".Reportrarna gav sig ut och frågade präster om de trodde att man kunde bli av med sin homosexualitet. Många sa nej – andra inte.

Expressen - 27 jan 14 kl. 18:55

NSA kan spionera via appar i mobiltelefoner

De amerikanska och brittiska säkerhetstjänsterna spionerar på användare av vanliga appar som populära Angry Birds. Genom att använda säkerhetshål i apparna kan NSA och GCHQ ta reda på användarnas ålder, var de befinner sig och till och med sexuella preferenser. Det framgår av nya hemliga dokument från visselblåsaren Edward Snowden, rapporterar The Guardian, New York Times och Pro Publica i samarbete..

Mobil - 29 apr 15 kl. 10:14

Uppgift: Windows 10 kommer köra Android-appar

En analytiker med god insyn i Microsoft hävdar att man i veckan kommer att meddela att Windows 10 kommer att kunna köra Android-appar..

Skånskan - 20 jul 16 kl. 14:00

Appar fungerar dåligt – turistvärdar behövs

KÅSEBERGA Kåseberga är på väg mot nytt besöksrekord, enligt parkeringsvärd Johnny Perssons uppskattning.
Sedan tre år tillbaka håller han ordning på de tusentals bilisterna som varje dag under högsäsong kör in och ut från parkeringsplatserna vid byn.Kåseberga byalagKåseberga byalag är en ideell förening som har flera arbetesgrupper.

Ekonomistas - 23 feb 17 kl. 09:44

Viktigt med oberoende granskning av effektiviteten i skattesystemet

Detta gästinlägg är en skrivelse till den parlamentariska utredningen om Riksrevisionen författad av John Hassler. Hassler är professor i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet, f.d.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Nej, Neon är inte den artificiella människa vi har väntat på

Det finns gott om ensamma människor som skulle uppskatta att ha något mer avancerat än Siri och Alexa att prata med. Men de ska nog inte räkna med att få hjälp av Neon, skriver Ny Tekniks Peter Ottsjö..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Stödmiljarder till bredband saknas fortsatt

De vita fläckarna på bredbandskartan ska täppas till. En ny mer centraliserad modell för stöd har därför tagits fram i ett förslag till regeringen. Men kärnfrågan lämnas fortsatt obesvarad – digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) kan inte ge något besked om de cirka 20 miljarder som saknas för att nå målen..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Begär utredning av Tesla-olyckor

USA:s trafiksäkerhetsmyndighet (NHTSA) ska granska en begäran om att inleda en formell utredning av Teslas fordon efter rapporter om bilar som accelererat oväntat..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Hackare bakom porr på storskärm i Kalmar

Under minst 30 minuter visades porrbilder i stället för trafikinformation på bildskärmen vid centralstationen i Kalmar. Först när tidningen Barometern ställt frågor till länstrafikbolaget KLT släcktes skylten..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Ericsson: ”Vi tror mycket på 3d-internet”

Ett tankestyrt och tredimensionellt internet? En värld där vi inte skiljer på det fysiska och virtuella? Så kan kommunikation se ut år 2030, enligt Ericssons forskningschef..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Ericsson riskerar böter i Kina: ”Granskning pågår”

Telekombolaget Ericsson utreds av konkurrensmyndigheter i Kina och riskerar dryga böter, rapporterar Svenska Dagbladet..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Astronomer har hittat två nya superjordar där liv kan finnas

Bland flera nyupptäckta exoplaneter finns två som potentiellt har förutsättningarna för liv. De kretsar kring röda dvärgar nära vårt solsystem..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Microsoft ska bli koldioxidnegativt till 2030 – med infångning

Till 2050 vill Microsoft ha fångat in lika mycket koldioxid från luften som techjätten släppt ut – under hela sin livstid. Redan om tio år vill bolaget bli koldioxidnegativt..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Kvinnliga chefer sextrakasseras mer än andra

Att vara kvinna och chef innebär en förhöjd risk för att utsättas för sexuella trakasserier. Forskaren Johanna Rickne är förvånad..

Nyteknik - Igår: 07:50

Liberalerna oroas av kostnader för nya snabbtåg

Partisamtalen om snabbtåg är på spåret igen. Men utan M och KD. Och kostnaderna bekymrar regeringens samarbetsparti L.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.