PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 19 January, 09:23

PrivataAffärer - 14 jan 20 kl. 10:54

Danske sänker flera fastighetsbolagFabeges aktie sänks till sälj från behåll. Riktkursen höjs dock till 150 kronor från 145 kronor. Aktien handlades kring 159:35 kronor på tisdagsförmiddagen. Klöverns aktie sänks till sälj från köp, och ges riktkursen 20 kronor, en höjning från 19 kronor. Aktien handlades för 24 kronor jämnt vid 10.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Bank, Castellums, Nyhetsbyrån Direkt, Danske, Balder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danske, sänkerflera , fastighetsbolag
Affärsvärlden - 13 feb 15 kl. 09:50

Danske sänker fastighetsbolag

Danske Bank nedgraderar sin rekommendation för fastighetsbolaget Wihlborgs till avvakta från köp..

PrivataAffärer - 04 apr 17 kl. 12:54

Danske sänker rekommendationen för aktier - ser "ansträngd" värdering

Höga värderingar gör att Danske sänker rekommendationen för aktier från övervikt till neutral. Någon större risk för en krasch ser dock inte banken....

DI - 24 mar 14 kl. 10:16

Telia Sonera: Danske sänker rekommendation

Danske Bank Markets sänker rekommendationen för Telia Sonera till sälj från tidigare behåll. Riktkursen dras samtidigt ned till 45 kronor från tidigare 50 kronor. Det framgår av en analys daterad den 24 mars.

DI - 24 sep 14 kl. 08:57

Danske sänker bolåneräntor

Danske Bank sänker räntan för bolån med bindningstid på ett till tre år med mellan 0,03 och 0,07 procentenheter. Bolån med bindningstid på tio år sänks med 0,05 procentenheter. Det uppger Danske i ett pressmeddelande..

DI - 15 jun 12 kl. 11:43

Active Biotech: Danske sänker riktkursen

Danske Markets sänker riktkursen för läkemedelsbolaget Active Biotech till 40 kronor, ned från tidigare 45 kronor..

DI - 21 jun 12 kl. 12:44

Alfa Laval: Danske sänker riktkursen

Danske Markets sänker riktkursen för verkstadsbolaget Alfa Laval till 130 kronor från tidigare 135 kronor..

Affärsvärlden - 30 jul 12 kl. 14:09

Danske sänker Tradedoubler, höjer Assa

Danske Markets sänker riktkursen på Tradedoubler till 14 kronor, från 19, och upprepar rekommendationen behåll. Samtidigt får Unibet och Assa Abloy nya riktkurser..

Affärsvärlden - 02 aug 12 kl. 10:53

Danske sänker Loomis-kurs

Danske Market sänker riktkursen på Loomis till 106, från 110, efter onsdagens kvartalsrapport från bolaget..

Affärsvärlden - 08 aug 12 kl. 10:25

Danske sänker Beijer Almas riktkurs

Danske Bank sänker riktkursen för Beijer Alma till 145 kronor, från tidigare 150, men håller fast vid sin köprekommendation på aktien..

Affärsvärlden - 15 okt 12 kl. 12:55

Danske sänker JM till sälj

Danske Markets sänker rekommendationen på JM till sälj, från behåll, och justerar riktkursen till 110 kronor, från 120 kronor..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 16:45

Mystisk kursuppgång i Note

Note steg redan i öppningen på fredagen och handlades på eftermiddagen drygt 12 procent högre. Aktiviteten var också ovanligt stor med dryga 800 avslut, det högsta antalet sedan Note noterades 2004. När Nyhetsbyrån Direkt når styrelseordföranden Johan Hagberg, som dessutom är största ägare i Note, hade han inte noterat aktiens avancemang.

PrivataAffärer - Igår: 16:48

SBB vill sälja fastigheter för 11 miljarder

”SBB, med ett fastighetsvärde på över 70 miljarder kronor, har attraktiva tillgångar vilket dessa försäljningar tydligt visar. Genom försäljningarna kommer vi att ha förberett SBB för en BBB+ rating”, säger Lars Thagesson, vice vd på SBB. Fastigheterna som är på väg att säljas har ett stort inslag av kontor.

PrivataAffärer - Igår: 13:17

Börsen handelsstoppar Hufvudstadens C-aktie

”Nasdaq Stockholm AB har beslutat att handelsstoppet ska bestå under en utredning huruvida förutsättningar föreligger för fortsatt handel i Huvudstaden AB:s C-aktie på Nasdaq Stockholm”, skriver Nasdaq i ett meddelande. Hufvudstadens A-aktie handlas fortsatt. Spekulationsaktie Hufvudstaden C är något av en spekulationsaktie som ofta visar extrema rörelser under mycket låg omsättning.

PrivataAffärer - Igår: 12:56

Dr Doom: Överhängande risk för stor börskorrektion

Nouriel Roubini blev världskändis på förutsägelsen att husmarknaden i USA skulle kollapsa, och öknamnet ”Dr Doom” fick han efter förutsägelsen om finanskrisen 2008 – två år innan den tog sin början. Inför 275 investerare på Skagens Nyårskonferens på Waterfront i Stockholm på fredagsförmiddagen skissade Dr Doom på fyra olika scenarier för global tillväxt, beroende bland annat på utfallet av konflikten mellan Iran och USA. Han talade också om de skuldsatta amerikanska bolagen, och om pressen på marginalerna som hotar att öka ytterligare i takt med att lönehöjningarna i USA ökar.

PrivataAffärer - Igår: 11:58

ABG: Red Tiger kan lyfta Net Ent

Det menar AGB Sundal Collier i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på fredagen höjer analyshuset sin rekommendation till köp och justerar upp riktkursen till 36 kronor (30). ”Vi gör antagandet att Red Tiger kan växa med ungefär 20 procent i år jämför med i fjol, vilket vi inte anser är utmanande eftersom vi uppskattar att tillväxten har varit betydligt högre under 2019”, skriver ABG som menar att även om Net Ents ursprungliga affär inte växer så kan rörelseresultatet komma att stiga med omkring 20 procent under 2020 jämfört med 2019. I den potentiellt positiva vågskålen finns även den utökade livekasino-satsningen som ABG tror börjar få fäste hos operatörerna, men som analyshuset inte tagit med i estimatberäkningarna för 2020.

PrivataAffärer - Igår: 11:29

Många tekniska analyser i fredagens Trading Direkt

I den tekniska analysen svarade Tobbe Rosén på tittarfrågor om allt från stödnivåer till stop-loss. Teknisk analys i fredagens avsnitt: S&P500, DAX, OMXS30, Sandvik, Volvo, Hexpol, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent), Alelion, Arctic Paper, Hemcheck, Lime, Mentice, Nokia, Pandora, Raytelligence, SBB, Tesla, Varta, Ziccum, JP Morgan.  .

PrivataAffärer - Igår: 11:11

Hernhag: Fem favoritaktier med miljöprägel

Christian : Vilka är några favoritbolag inom bolag med tydligt miljöfokus?
Marcus: Neste gör biobränsle, Absolent och Nederman olika typer av luft- och filterprodukter, Alfa Lavals industriprodukter fixar en del för miljön, Nextera Energy är störst på ren energi. Det är fem olika alternativ med miljöprägel.

PrivataAffärer - Igår: 10:56

Tre toppval i tech-sektorn

Gamingbolaget Embracer, för vilket Redeye har ett rimligt värde för aktien på 100 kronor i ett basscenario, beskrivs som ett kvalitetsbolag i en tillväxtsektor. ”Aktiekursen har fallit under det fjärde kvartalet 2019 som en följd av en negativ analys. Vi anser att det är omotiverat och i stället ser vi den nuvarande aktiekursnivån som mycket attraktiv”, skriver Redeye om Embracer.

PrivataAffärer - Igår: 11:00

Sparekonomen: Avskaffa begreppet hedgefonder

Vissa fondkategorier är tydligare än andra. Vad Sverigefonder eller USA-fonder placerar i är tämligen uppenbart. Men vad hedgefonder egentligen placerar i är desto mer oklart.

PrivataAffärer - Igår: 09:38

Carnegie: Därför ska du sälja Holmen

Carnegie konstaterar att aktien gått upp nästan 60 procent sedan starten av 2019, trots att konsensus och Carnegies egna estimat har sänkts under samma period. ”Omvärderingen av skogstillgångarna (bokförda värdet upp) och aktieåterköpsprogrammet gav stöd till aktien under 2019. Nu är det dags att fokusera på resultat- och kassaflödesutsikterna, som enligt oss i stora drag är oförändrade från början av 2019”, skriver Carnegie i morgonbrevet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.